2015-05-14 21:18

2015-05-15 10:25

Medvetslös spelare till akuten

FOTBOLL: Otäcka scener när en Munkforsspelare lämnade Källmossen i ambulans

Efter en tuff tackling förlorade Munkfors Derrick Ssentongo medvetandet och, för ett kort ögonblick, även andningen. Men vid 20-tiden kom Munkfors med ett lugnande besked från Karlskoga lasarett.
– Han pratar, andas normalt och har koll på läget. Det är bara smärtan, säger tränaren Christos Sakalakis.

Munkfors tilldömdes segern i den viktiga bottenmatchen borta mot Immetorp redan innan tilläggstiden var färdigspelad. Detta efter en otäck situation som ledde till att Munkforsspelaren Derrick Ssentongo förlorade medvetandet.

Ett Immetorp i 1–2-underläge pressade och skickade upp samtliga spelare på planen vid en hörna. Efter hörnan hamnade bollen hos Derrick Ssentongo, som petade bollen förbi Immetorps sista spelare.

”Klart man blev orolig”

För att förhindra ytterligare ett baklängesmål tacklade Immetorpspelaren Ssentongo. Dessvärre tog kroppstacklingen så illa att 1–1-målskytten la sig på gräset och efter en stund förlorade medvetandet.

– Han var helt borta ett tag, sen fick de lite kontakt med honom. Jag kom dit någon minut senare och då andades och frös han. Vi var tvungna att lägga på tröjor och filtar, jag är väldigt tacksam för hjälpen från två fantastiska damer i publiken och från Immetorp, säger Munkforstränaren Christos Sakalakis.

Från läktaren sett var scenerna otäcka, där Sakalakis försökte få kontakt med sin spelare utan större respons.

Hur orolig var du?

– Klart man blev orolig, det hade man varit även om det inte varit ens egna spelare. Speciellt när han slutade andas en stund, då kände man sig inte så fräck. Men samtidigt vet man att det är så kroppen fungerar vid såna här tillfällen.

Röntgades på kvällen

Ssentongo lämnade Källmossen i ambulans för färd till Karlskoga lasarett. Efter nästan två timmars black out kunde Sakalakis, som var med på lasarettet, lämna ett lugnande besked vid 20-tiden på torsdagskvällen.

– Han är helt med nu, det är smärtan bara. Han pratar, andas normalt och har koll på läget. Han minns smällen och allt innan det, men han minns inte att han låg ner på planen eller något efter det.

– Vi ska röntga bröstkorgen och huvudet för att se om något ligger och spökar, säger Sakalakis som spontant tror på en rejäl hjärnskakning och skador på något revben.

Munkforstränaren var kort efter matchen i kontakt med Immetorpspelaren, som fick rött kort för tilltaget.

– Han kom ut från omklädningsrummet när han hörde att domaren blåst av. Han frågade hur han mådde och det är klart att det inte var meningen att det skulle bli på det sättet. Jag tror han mår ganska dåligt över att det blev så här. När han hade duschat kom han och frågade hur det var en gång till.

Munkfors tilldömdes segern i den viktiga bottenmatchen borta mot Immetorp redan innan tilläggstiden var färdigspelad. Detta efter en otäck situation som ledde till att Munkforsspelaren Derrick Ssentongo förlorade medvetandet.

Ett Immetorp i 1–2-underläge pressade och skickade upp samtliga spelare på planen vid en hörna. Efter hörnan hamnade bollen hos Derrick Ssentongo, som petade bollen förbi Immetorps sista spelare.

”Klart man blev orolig”

För att förhindra ytterligare ett baklängesmål tacklade Immetorpspelaren Ssentongo. Dessvärre tog kroppstacklingen så illa att 1–1-målskytten la sig på gräset och efter en stund förlorade medvetandet.

– Han var helt borta ett tag, sen fick de lite kontakt med honom. Jag kom dit någon minut senare och då andades och frös han. Vi var tvungna att lägga på tröjor och filtar, jag är väldigt tacksam för hjälpen från två fantastiska damer i publiken och från Immetorp, säger Munkforstränaren Christos Sakalakis.

Från läktaren sett var scenerna otäcka, där Sakalakis försökte få kontakt med sin spelare utan större respons.

Hur orolig var du?

– Klart man blev orolig, det hade man varit även om det inte varit ens egna spelare. Speciellt när han slutade andas en stund, då kände man sig inte så fräck. Men samtidigt vet man att det är så kroppen fungerar vid såna här tillfällen.

Röntgades på kvällen

Ssentongo lämnade Källmossen i ambulans för färd till Karlskoga lasarett. Efter nästan två timmars black out kunde Sakalakis, som var med på lasarettet, lämna ett lugnande besked vid 20-tiden på torsdagskvällen.

– Han är helt med nu, det är smärtan bara. Han pratar, andas normalt och har koll på läget. Han minns smällen och allt innan det, men han minns inte att han låg ner på planen eller något efter det.

– Vi ska röntga bröstkorgen och huvudet för att se om något ligger och spökar, säger Sakalakis som spontant tror på en rejäl hjärnskakning och skador på något revben.

Munkforstränaren var kort efter matchen i kontakt med Immetorpspelaren, som fick rött kort för tilltaget.

– Han kom ut från omklädningsrummet när han hörde att domaren blåst av. Han frågade hur han mådde och det är klart att det inte var meningen att det skulle bli på det sättet. Jag tror han mår ganska dåligt över att det blev så här. När han hade duschat kom han och frågade hur det var en gång till.