2015-05-07 19:17

2015-05-07 19:17

Mittback blir forward i SIK

FOTBOLL: division 4: Inför Strömtorp–Kil, fredag

Strömtorps IK saknar många offensiva spelare inför fredagsmatchen i fotbollens division 4 hemma mot Kil.
– Det är ändå tre poäng som gäller, säger tränaren Petter Toivonen.

Henrik Andersén och Eric Karlsson är båda avstängda i Strömtorps lag efter utvisningar i senaste matchen. Johan Kristiansson, Tobias Larsson, Fredrik Adolfsson och Rasmus Nordwall är skadade. Mikael Johansson, som precis som Andreas Gunnarsson avtjänat sina avstängningar, är ett frågetecken med anledning av jobb.

Hjärpe som forward

Genom osäkerheten angående Johansson har inte SIK tagit ut någon startelva ännu, meddelade Toivonen sina spelare efter torsdagens timslånga träning. Som det såg ut på träningen kommer mittbacken Alexander Hjärpe, som är redo för comeback efter att ha stått över senast på grund av skada, användas som toppforward – i stället för Andersén.

Truppen: Linus Gullberg, Johan Martini, Mikael Johansson, Jonatan Andersson, Lars Williamsson, Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson, Linus Mälman, Daniel de Bruin, Oliver Ottosson, Björn Lönnberg, August Pedersen, Jimmy Andersson, Johannes Ishak, Kim Milsem och Oliver Malinen.

SIK obesegrat

SIK har börjat säsongen bra och tagit sju poäng på tre matcher via 3–2-vinst borta mot Forshaga, 2–2 hemma mot Hertzöga och 1–0-seger borta mot Säffle 2.

Kil inledde med en 1–3-förlust borta mot Säffle 2, vann med 4–1 hemma mot Munkfors och kommer närmast från ett 3–7-nederlag hemma mot Västanvik.

Henrik Andersén och Eric Karlsson är båda avstängda i Strömtorps lag efter utvisningar i senaste matchen. Johan Kristiansson, Tobias Larsson, Fredrik Adolfsson och Rasmus Nordwall är skadade. Mikael Johansson, som precis som Andreas Gunnarsson avtjänat sina avstängningar, är ett frågetecken med anledning av jobb.

Hjärpe som forward

Genom osäkerheten angående Johansson har inte SIK tagit ut någon startelva ännu, meddelade Toivonen sina spelare efter torsdagens timslånga träning. Som det såg ut på träningen kommer mittbacken Alexander Hjärpe, som är redo för comeback efter att ha stått över senast på grund av skada, användas som toppforward – i stället för Andersén.

Truppen: Linus Gullberg, Johan Martini, Mikael Johansson, Jonatan Andersson, Lars Williamsson, Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson, Linus Mälman, Daniel de Bruin, Oliver Ottosson, Björn Lönnberg, August Pedersen, Jimmy Andersson, Johannes Ishak, Kim Milsem och Oliver Malinen.

SIK obesegrat

SIK har börjat säsongen bra och tagit sju poäng på tre matcher via 3–2-vinst borta mot Forshaga, 2–2 hemma mot Hertzöga och 1–0-seger borta mot Säffle 2.

Kil inledde med en 1–3-förlust borta mot Säffle 2, vann med 4–1 hemma mot Munkfors och kommer närmast från ett 3–7-nederlag hemma mot Västanvik.