2015-04-21 20:49

2015-04-21 20:49

Proffsdebut för Iwersen

BOXNING: Premiärboxas på hemmagala i Örebro den 23 maj

Johnny Iwersen är i sitt livs träningsform och tajmingen kunde inte vara bättre. Om 31 dagar proffsdebuterar Degerforssonen i Örebro.
– Det känns fantastiskt bra, faktiskt. Jag tror det kommer bli seger, säger 32-åringen.

Johnny Iwersen har en imponerande meritlista med två SM-guld i kickboxning, ett i thaiboxning och en VM-start i Ryssland.

För en dryg månad sedan nådde Degerforsaren ytterligare en stor milstolpe. Iwersen privilegierades då med en proffslicens i den klassiska boxningsinriktningen och skrev följaktligen på ett proffskontrakt.

– Det känns bra, det gör det ju. Man ska klara lite läkarundersökningar och sådär, sen krävs det vissa meriter för att kunna bli proffs. Det går ju inte bli det direkt utan att ha gjort något annat, säger Iwersen.

32-åringen tog totalt ”sju-åtta” SM-medaljer under sin tid som amatör. Den senaste kom 26 januari i år, då han förlorade SM-finalen mot Simon Ogolla från Vallentuna.

Iwersen, som för några veckor sedan även böt klubb till Örebro Boxningsklubb, har dock bevisligen kommit tillbaka på ett imponerande sätt.

– Det känns fantastiskt bra, faktiskt. Träningen går bättre än någonsin.

Premiär på hemmagala

Räkna med att Iwersen gläds över formbeskedet. Om 31 dagar proffsdebuterar han nämligen i samband med tungviktsgalan Fight-Life One i Tegelbruket i Örebro.

– Det ska bli kul, kul att det är i Örebro så folk kan komma och kolla, säger Iwersen som med sina 110 kilo är galans tyngste fighter.

Hur ser schemat ut framöver?

– Vi tränar hårt. Jag har ett jobb som gör att jag inte kan träna lika mycket varannan vecka, på kärnkraftverket i Oskarshamn. Men när jag är hemma är jag alltid ledig åtta dagar och då blir det ofta två träningar om dagen.

Iwersen, som tidigare tränade i Kristinehamn, drillas nu av en viss Kamrad Kabinejad. Örebroprofilen tog stadens första SM-guld på 63 år, deltog i VM 1997, gjorde åtta landskamper och var aktuell för OS i Sydney 2000 under sin aktiva karriär i Junior Middleweight-klassen.

– Det känns verkligen som jag utvecklas från träning till träning. Han har hållit på med boxning i hela sitt liv och har själv varit proffs i USA, säger Iwersen som nu även tränar och sparrar med Pezhman Seifkhani som också ställer upp i galan.

– Han är väldigt rutinerad och har gått väldigt många matcher. Det är väldigt bra för mig att ha någon att träna med, tidigare har jag ibland åkt till Stockholm för att sparra. Det är en helt ny klubb, men en fantastiskt bra känsla.

Stärkt av storformen och de nya träningsmöjligheterna tror Iwersen, vars motståndare inte är klar, på premiärsuccé.

– Jag tror det blir seger.

Johnny Iwersen har en imponerande meritlista med två SM-guld i kickboxning, ett i thaiboxning och en VM-start i Ryssland.

För en dryg månad sedan nådde Degerforsaren ytterligare en stor milstolpe. Iwersen privilegierades då med en proffslicens i den klassiska boxningsinriktningen och skrev följaktligen på ett proffskontrakt.

– Det känns bra, det gör det ju. Man ska klara lite läkarundersökningar och sådär, sen krävs det vissa meriter för att kunna bli proffs. Det går ju inte bli det direkt utan att ha gjort något annat, säger Iwersen.

32-åringen tog totalt ”sju-åtta” SM-medaljer under sin tid som amatör. Den senaste kom 26 januari i år, då han förlorade SM-finalen mot Simon Ogolla från Vallentuna.

Iwersen, som för några veckor sedan även böt klubb till Örebro Boxningsklubb, har dock bevisligen kommit tillbaka på ett imponerande sätt.

– Det känns fantastiskt bra, faktiskt. Träningen går bättre än någonsin.

Premiär på hemmagala

Räkna med att Iwersen gläds över formbeskedet. Om 31 dagar proffsdebuterar han nämligen i samband med tungviktsgalan Fight-Life One i Tegelbruket i Örebro.

– Det ska bli kul, kul att det är i Örebro så folk kan komma och kolla, säger Iwersen som med sina 110 kilo är galans tyngste fighter.

Hur ser schemat ut framöver?

– Vi tränar hårt. Jag har ett jobb som gör att jag inte kan träna lika mycket varannan vecka, på kärnkraftverket i Oskarshamn. Men när jag är hemma är jag alltid ledig åtta dagar och då blir det ofta två träningar om dagen.

Iwersen, som tidigare tränade i Kristinehamn, drillas nu av en viss Kamrad Kabinejad. Örebroprofilen tog stadens första SM-guld på 63 år, deltog i VM 1997, gjorde åtta landskamper och var aktuell för OS i Sydney 2000 under sin aktiva karriär i Junior Middleweight-klassen.

– Det känns verkligen som jag utvecklas från träning till träning. Han har hållit på med boxning i hela sitt liv och har själv varit proffs i USA, säger Iwersen som nu även tränar och sparrar med Pezhman Seifkhani som också ställer upp i galan.

– Han är väldigt rutinerad och har gått väldigt många matcher. Det är väldigt bra för mig att ha någon att träna med, tidigare har jag ibland åkt till Stockholm för att sparra. Det är en helt ny klubb, men en fantastiskt bra känsla.

Stärkt av storformen och de nya träningsmöjligheterna tror Iwersen, vars motståndare inte är klar, på premiärsuccé.

– Jag tror det blir seger.