2015-04-19 18:51

2015-04-19 18:51

Orion på 15:e plats i SM

VOLLEYBOLL: U17-tjejerna avslutade med seger

Orion kom på 15:e plats i U17-SM som under veckoslutet avgjordes i Göteborg.

Det var 16 lag som hade kvalat in till mästerskapet. För Orions del blev det tre raka förluster i gruppspelet på lördagen. Norsjö vann med 2–0 (25–9, 25–13). Sollentuna segrade med 2–0 via 25–13 och 25–22. Men i sista matchen tog Orion hem ett set mot Ystad; 25–9 till Degerforslaget då. Ystad kunde vända till 2–1-seger genom 25–17 och som avslutning 15–12 i skiljesetet.

Spända spelare

– Vi hamnade i en jättetuff grupp men om vi spelat på den nivå som vi brukar göra hade vi definitivt haft chansen, säger Orions coach Mikaela Green.

Varför tror du att ni underpresterade?

– Förmodligen var det för mycket nervositet inblandat. Det var en prestigefylld turnering för tjejerna som förmodligen ville för mycket varför det låste sig.

Det här betydde att Orion fick spela om placeringarna 9–16. I söndagsmorgonens första match vann Malmö med 2–0 (25–21, 25–13). Även i nästa match fick Orion se sig besegrat med 0–2. Eneryda vann en tät och tuff drabbning via 25–23 och 25–22. Orion avslutade mot Vallentuna. Där blev det en 2–0-seger sedan båda seten vunnits med 25–19. Genom den triumfen slutade Orion på 15:e plats i slutspelet.

Även om målet inför helgen i Göteborg var att komma till A-slutspel, som ett av åtta lag, och väl där förbättra fjolårets åttondeplacering är det starkt gjort av Orion att vara bland de 16 främsta lagen i landet på U17-sidan.

– Vi fick ändra målsättningen efterhand och sista målsättningen lyckades vi uppnå, att vinna avslutningsmatchen, kommenterar coachen.

Kan bättre

Samtliga Oriontjejer kan bättre än vad de presterade under helgen. Lovisa Sundqvist och Emelia Rådberg kan ändå lyftas fram då de bidrog med rutin och erfarenhet.

Finalen blev en riktig rysare när Tuve, som kvalificerat sig för slutspelet genom att vinna kvalgruppen i Degerfors, förlorade första set mot Engelholm. Det blev då 28–26 till Skånelaget. I andra set vann Tuve med 25–23. SM-guldet säkrades via 15–13 i det avgörande setet. Tuve tog sig till final genom att 2–1-besegra Lidingö medan Engelholm slog tillbaka Norsjö med 2–0 i sin semifinal.

Det var 16 lag som hade kvalat in till mästerskapet. För Orions del blev det tre raka förluster i gruppspelet på lördagen. Norsjö vann med 2–0 (25–9, 25–13). Sollentuna segrade med 2–0 via 25–13 och 25–22. Men i sista matchen tog Orion hem ett set mot Ystad; 25–9 till Degerforslaget då. Ystad kunde vända till 2–1-seger genom 25–17 och som avslutning 15–12 i skiljesetet.

Spända spelare

– Vi hamnade i en jättetuff grupp men om vi spelat på den nivå som vi brukar göra hade vi definitivt haft chansen, säger Orions coach Mikaela Green.

Varför tror du att ni underpresterade?

– Förmodligen var det för mycket nervositet inblandat. Det var en prestigefylld turnering för tjejerna som förmodligen ville för mycket varför det låste sig.

Det här betydde att Orion fick spela om placeringarna 9–16. I söndagsmorgonens första match vann Malmö med 2–0 (25–21, 25–13). Även i nästa match fick Orion se sig besegrat med 0–2. Eneryda vann en tät och tuff drabbning via 25–23 och 25–22. Orion avslutade mot Vallentuna. Där blev det en 2–0-seger sedan båda seten vunnits med 25–19. Genom den triumfen slutade Orion på 15:e plats i slutspelet.

Även om målet inför helgen i Göteborg var att komma till A-slutspel, som ett av åtta lag, och väl där förbättra fjolårets åttondeplacering är det starkt gjort av Orion att vara bland de 16 främsta lagen i landet på U17-sidan.

– Vi fick ändra målsättningen efterhand och sista målsättningen lyckades vi uppnå, att vinna avslutningsmatchen, kommenterar coachen.

Kan bättre

Samtliga Oriontjejer kan bättre än vad de presterade under helgen. Lovisa Sundqvist och Emelia Rådberg kan ändå lyftas fram då de bidrog med rutin och erfarenhet.

Finalen blev en riktig rysare när Tuve, som kvalificerat sig för slutspelet genom att vinna kvalgruppen i Degerfors, förlorade första set mot Engelholm. Det blev då 28–26 till Skånelaget. I andra set vann Tuve med 25–23. SM-guldet säkrades via 15–13 i det avgörande setet. Tuve tog sig till final genom att 2–1-besegra Lidingö medan Engelholm slog tillbaka Norsjö med 2–0 i sin semifinal.