2015-04-13 12:03

2015-04-13 12:03

Succévecka för Therese

TRAV: Två segrar på fyra dagar

Karlskogatjejen Therese Johansson kan se tillbaka på en riktig succévecka inom travet.
– Det är fantastiskt kul när det går så här bra, säger hon.

Det började redan i tisdags när hennes egna uppfödning Don'tmakememad vann ett ”vanligt” lopp på Jägersrotravet och tjänade 20 000 kronor. Therese, som hette Pettersson under uppväxtåren i Karlskoga, både tränar och deläger fyraåringen.

– Han vann från ledningen när han tog sin första seger. Jag hoppas och tror att han blir bättre och bättre efterhand, säger hon.

Äntligen!

På lördagen var det V75-tävlingar hemma på Malmöbanan Jägersro. I den första avdelningen kom Onceforall Face – som Therese sköter hos Lutfi Kolgjini – till start; vinnaren í tvååringarnas största uppgörelse Svensk uppfödningslöpning med 600 000 kronor i förstapris.

Därefter resulterade de kommande tio framträdandena i endast 30 500 kronor insprunget. De båda starterna tidigare under året hade slutat med galopp. Nu travade dock Onceforall Face och visade då sin mycket höga kapacitet.

Startsnabb

– Det var första gången han kördes från start. Det har inte varit läge att testa tidigare då han varit osäker och ofta hoppat bort sig. Han visade sig vara väldigt startsnabb när han ”släpptes av”, berättar Therese.

Väl i ledningen var det ingen som kunde ta sig förbi Onceforall Face som genom vinsten sprang in 150 000 kronor och inte minst äntligen – för alla inblandade parter – fick bekräfta vilken bra häst han är.

Derbyt, fyraåringarnas mest prestigefyllda och penningstinna lopp, är årets stora mål även om det finns många intressanta uppgifter även innan dess för en sådan här häst.

– Det här var ruggigt skönt eftersom han var bäst som tvååring men sedan fick problem som treåring. Han opererades för en lös benbit och fick gott om tid på sig att komma tillbaka. Derbyt har funnits med i tankarna sedan hästen var två år och i dag stärkte han sina aktier betydligt, säger Kolgjini till Kanal 75 efter lördagens vinst.

”Enorm kapacitet”

I sjätte V75-avdelningen fick Therese se Archangel Am ta en meriterande andraplats i ett försök i Silverdivisionen. Hemma är det Kolgjinis sambo Anna Svensson som sköter det mesta med hästen som genom lördagens andraplats tjänade 62 500 kronor.

– Jag har hand om honom på tävlingar, förklarar Therese.

Styrkemässigt var hästen en av kullens bästa som fyraåring i fjol.

– Nu fungerade han igen och då har han en enorm kapacitet vilket gör att det kan bli ett riktigt roligt år även i hans fall, säger Therese som sedan många år tillbaka bor i Skåne.

Det började redan i tisdags när hennes egna uppfödning Don'tmakememad vann ett ”vanligt” lopp på Jägersrotravet och tjänade 20 000 kronor. Therese, som hette Pettersson under uppväxtåren i Karlskoga, både tränar och deläger fyraåringen.

– Han vann från ledningen när han tog sin första seger. Jag hoppas och tror att han blir bättre och bättre efterhand, säger hon.

Äntligen!

På lördagen var det V75-tävlingar hemma på Malmöbanan Jägersro. I den första avdelningen kom Onceforall Face – som Therese sköter hos Lutfi Kolgjini – till start; vinnaren í tvååringarnas största uppgörelse Svensk uppfödningslöpning med 600 000 kronor i förstapris.

Därefter resulterade de kommande tio framträdandena i endast 30 500 kronor insprunget. De båda starterna tidigare under året hade slutat med galopp. Nu travade dock Onceforall Face och visade då sin mycket höga kapacitet.

Startsnabb

– Det var första gången han kördes från start. Det har inte varit läge att testa tidigare då han varit osäker och ofta hoppat bort sig. Han visade sig vara väldigt startsnabb när han ”släpptes av”, berättar Therese.

Väl i ledningen var det ingen som kunde ta sig förbi Onceforall Face som genom vinsten sprang in 150 000 kronor och inte minst äntligen – för alla inblandade parter – fick bekräfta vilken bra häst han är.

Derbyt, fyraåringarnas mest prestigefyllda och penningstinna lopp, är årets stora mål även om det finns många intressanta uppgifter även innan dess för en sådan här häst.

– Det här var ruggigt skönt eftersom han var bäst som tvååring men sedan fick problem som treåring. Han opererades för en lös benbit och fick gott om tid på sig att komma tillbaka. Derbyt har funnits med i tankarna sedan hästen var två år och i dag stärkte han sina aktier betydligt, säger Kolgjini till Kanal 75 efter lördagens vinst.

”Enorm kapacitet”

I sjätte V75-avdelningen fick Therese se Archangel Am ta en meriterande andraplats i ett försök i Silverdivisionen. Hemma är det Kolgjinis sambo Anna Svensson som sköter det mesta med hästen som genom lördagens andraplats tjänade 62 500 kronor.

– Jag har hand om honom på tävlingar, förklarar Therese.

Styrkemässigt var hästen en av kullens bästa som fyraåring i fjol.

– Nu fungerade han igen och då har han en enorm kapacitet vilket gör att det kan bli ett riktigt roligt år även i hans fall, säger Therese som sedan många år tillbaka bor i Skåne.