2015-04-13 13:30

2015-04-13 13:31

Heiche fortsätter i KIB

INNEBANDY: Vill förbättra säsongens spel och placering

STANNAR. Mikael Heiche fick flera erbjudanden både från innebandy- och hockeylag. Men i slutändan valde tränarprofilen en fortsättning i Karlskoga IB.
– Vi har startat något väldigt intressant och det känns som vi kan ta ett par kliv till nästa säsong, säger Heiche.

Mikael Heiche har en framgångsrik meritlista som hockeytränare. 2007-2008 förde han Karlskoga HC till division 1-kval och 2011-2012 var han assisterande tränare när BIK Karlskoga tog sig till kvalserien för tredje gången.

Inför förra säsongen blev hockeyprofilen lite oväntat huvudtränare i Karlskoga innebandys division 2-lag. Resultatet blev en sjätteplacering och efter säsongen hade 42-åringen både hockey- och innebandyuppdrag att ta ställning till.

Efter en kortare tids fundering valde han att skriva på för ytterligare ett år i KIB.

– Jag ser fram mot säsongen. Jag tycker att jag såg en förändring på spelarna vad gäller träning, att vara på plats och att vilja bli bättre under säsongen. Det är inspirerande, det känns som vi har startat något väldigt intressant och att vi kan ta ett par kliv till nästa säsong, säger Heiche.

Vill bredda truppen

Heiches underskrift var den första inför nästa säsong. Nu hoppas huvudtränaren att spelarna börjar följa hans exempel. Kvartetten Marcus Olsson, Oskar Lambertsson, Marcus Persson och Kristoffer Dietmann uppvaktas sedan en tid tillbaka av division 1-laget Lockerud från Mariestad.

– Jag hoppas att vi kan få behålla det mesta, vi får väl se om någon nappar på erbjudandet. Det vore synd om vi tappade Marcus Olsson, han är en ledande spelare så. Han skulle vara den tyngsta förlusten, men jag tror och hoppas att många av spelarna stannar, säger Heiche.

– Sen hoppas jag att vi får in något nytt som breddar truppen, det ligger på prio ett. Förhoppningsvis faller några bitar på plats inom den närmaste tiden.

Vad ser du för potential i laget?

– Min förhoppning är att vi ska ta nästa steg. Att vi kan bli ett lag som för spelet lite mer och på så sätt kan ta någon placering till. Men placeringen är inte jätteviktig så, även om vi inte vill vara med i någon bottenstrid. Det viktiga är att vi utvecklar spelet och tar ett nytt steg där.

KIB drar i gång försäsongsträningen redan i slutet av april och kommer köra två fyspass i veckan.

– Det hänger ihop med det vi påbörjat. Vi körde hårt hela säsongen och blev bättre, starkare och gjorde bättre resultat under säsongen. Spelarna och jag är helt inne på den linjen, säger Mikael Heiche vars lag avslutade seriespelet med fem vinster på de sju sista matcherna.

Mikael Heiche har en framgångsrik meritlista som hockeytränare. 2007-2008 förde han Karlskoga HC till division 1-kval och 2011-2012 var han assisterande tränare när BIK Karlskoga tog sig till kvalserien för tredje gången.

Inför förra säsongen blev hockeyprofilen lite oväntat huvudtränare i Karlskoga innebandys division 2-lag. Resultatet blev en sjätteplacering och efter säsongen hade 42-åringen både hockey- och innebandyuppdrag att ta ställning till.

Efter en kortare tids fundering valde han att skriva på för ytterligare ett år i KIB.

– Jag ser fram mot säsongen. Jag tycker att jag såg en förändring på spelarna vad gäller träning, att vara på plats och att vilja bli bättre under säsongen. Det är inspirerande, det känns som vi har startat något väldigt intressant och att vi kan ta ett par kliv till nästa säsong, säger Heiche.

Vill bredda truppen

Heiches underskrift var den första inför nästa säsong. Nu hoppas huvudtränaren att spelarna börjar följa hans exempel. Kvartetten Marcus Olsson, Oskar Lambertsson, Marcus Persson och Kristoffer Dietmann uppvaktas sedan en tid tillbaka av division 1-laget Lockerud från Mariestad.

– Jag hoppas att vi kan få behålla det mesta, vi får väl se om någon nappar på erbjudandet. Det vore synd om vi tappade Marcus Olsson, han är en ledande spelare så. Han skulle vara den tyngsta förlusten, men jag tror och hoppas att många av spelarna stannar, säger Heiche.

– Sen hoppas jag att vi får in något nytt som breddar truppen, det ligger på prio ett. Förhoppningsvis faller några bitar på plats inom den närmaste tiden.

Vad ser du för potential i laget?

– Min förhoppning är att vi ska ta nästa steg. Att vi kan bli ett lag som för spelet lite mer och på så sätt kan ta någon placering till. Men placeringen är inte jätteviktig så, även om vi inte vill vara med i någon bottenstrid. Det viktiga är att vi utvecklar spelet och tar ett nytt steg där.

KIB drar i gång försäsongsträningen redan i slutet av april och kommer köra två fyspass i veckan.

– Det hänger ihop med det vi påbörjat. Vi körde hårt hela säsongen och blev bättre, starkare och gjorde bättre resultat under säsongen. Spelarna och jag är helt inne på den linjen, säger Mikael Heiche vars lag avslutade seriespelet med fem vinster på de sju sista matcherna.