2015-04-07 09:32

2015-04-07 09:38

Han blir ny tränare i Rävåsen

FOTBOLL: Spelarkompisarna återförenas

Rävåsens division 5-fotbollslag har klart med ny tränare efter Jan Paulsson som nyligen hoppade av.

Det blir tidigare Degerforsspelaren Peter Knast som ska jobba tillsammans med Mikael Åsbom som tränare för Karlskogaklubben.

– Vi kommer att dela på ansvaret. Peter och jag spelade ihop i två säsonger i Rävåsen. Kände att det var viktigt att hitta någon som jag kände så att man inte behövde börja om helt från början och lära känna en ny människa. Han har redan kommit in på ett jättefint sätt och tagit för sig, säger Mikael Åsbom.

Tappat Söderlund

Rävåsen har däremot i dagarna tappat en viktig offensiv spelarkraft. Mikael Söderlund, som bor i Kristinehamn, ska i fortsättningen spela division 7-fotboll i IFK Kristinehamn i stället.

– Han vill inte vara borta så mycket från familjen då han jobbar ständig natt i Karlskoga. Med fotboll också hade han tvingats vara borta i snitt 13 timmar per träning. Det är väldigt synd för oss eftersom det är en toppenkille och en bra forward. Ett stort avbräck för oss, tycker Åsbom.

Kan bli comeback

Däremot kan det bli spel för Tobias Thunberg som för några år sedan var målkung i Rävåsen och en mycket stark pjäs i anfallsspelet med sin snabbhet.

– Vi har frågat om han kan tänka sig att spela den här säsongen med oss men har ju en hel del att göra i övrigt; jobb och familj och dessutom är han fystränare för både BIK Karlskogas allsvenska hockeylag och för Degerfors IF:s fotbollslag i superettan. Kan vi få till en lösning som passar ”Thuna” så är han hjärtligt välkommen till oss, kommenterar Åsbom.

Det blir tidigare Degerforsspelaren Peter Knast som ska jobba tillsammans med Mikael Åsbom som tränare för Karlskogaklubben.

– Vi kommer att dela på ansvaret. Peter och jag spelade ihop i två säsonger i Rävåsen. Kände att det var viktigt att hitta någon som jag kände så att man inte behövde börja om helt från början och lära känna en ny människa. Han har redan kommit in på ett jättefint sätt och tagit för sig, säger Mikael Åsbom.

Tappat Söderlund

Rävåsen har däremot i dagarna tappat en viktig offensiv spelarkraft. Mikael Söderlund, som bor i Kristinehamn, ska i fortsättningen spela division 7-fotboll i IFK Kristinehamn i stället.

– Han vill inte vara borta så mycket från familjen då han jobbar ständig natt i Karlskoga. Med fotboll också hade han tvingats vara borta i snitt 13 timmar per träning. Det är väldigt synd för oss eftersom det är en toppenkille och en bra forward. Ett stort avbräck för oss, tycker Åsbom.

Kan bli comeback

Däremot kan det bli spel för Tobias Thunberg som för några år sedan var målkung i Rävåsen och en mycket stark pjäs i anfallsspelet med sin snabbhet.

– Vi har frågat om han kan tänka sig att spela den här säsongen med oss men har ju en hel del att göra i övrigt; jobb och familj och dessutom är han fystränare för både BIK Karlskogas allsvenska hockeylag och för Degerfors IF:s fotbollslag i superettan. Kan vi få till en lösning som passar ”Thuna” så är han hjärtligt välkommen till oss, kommenterar Åsbom.