2015-04-02 23:08

2015-04-02 23:09

Degerfors IBK firade nytt kontrakt

INNEBANDY: Nykomlingen laddar för ny division 2-säsong efter seger mot Nordmarken

Degerfors var kraftigt uträknat inför division 2-debuten. Efter klara 5–2 i den avgörande kvalmatchen mot Nordmarken var kontraktet fixat.

– Det här stärker oss något fruktansvärt. Folk trodde vi skulle åka ur utan en sportmössa, säger tvåmålsskytten Johan Ovaskainen.

Seger eller degradering. Så hårda och enkla var förutsättningarna när, inför säsongen, grovt nederlagstippade Degerfors i torsdags gästade Årjängslaget Nordmarken i den sista matchen i division 2-kvalet.

Lyckligtvis anfördes laget av en formation som sannerligen vaknat på rätt sida. Blott 30 sekunder in i matchen gjorde spelgeniet Johan Ovaskainen 1–0 till bortalaget.

– Sjöström (Robin) och ”Alex” (Alexander Parmhed) pressade jättebra i hörnet och backen slog ett blindpass rakt upp till mig i mitten. Jag fick bollen och drog målvakten, ett enkelt mål, säger Ovaskainen.

Degerfors vann till slut första perioden med 2–1. Alexander Parmhed ökade på till 3–1 bara 35 sekunder in i andra och drygt två minuter senare satte Ovaskainen även 4–1-bollen.

Nordmarkens 2–4-reducering 10.10 in i mellanperioden skapade viss nerv, men direkt på första tekningen i tredje perioden klev den stekheta trion fram igen. Alexander Parmhed hittade till Ovaskainen som spelade till Sjöström som la in matchavgörande 5–2 i öppet mål.

Kontraktet var säkrat och uppdraget slutfört.

– Helt underbart att vi klarade oss kvar. Det är det vi har siktat på, med eller utan kval. Det satt långt inne några matcher, säger Ovaskainen och syftar – framför allt – på parhästen Robin Sjöströms förlängningsavgörande i andra kvalmatchen mot Vålberg.

– Men det viktigaste är att vi redde ut det.

Vad betyder det för det här laget att stanna kvar i division 2?

– Det stärker oss något fruktansvärt. Vi var uträknade, folk trodde vi skulle åka ur utan en sportmössa. Det är en laginsats rätt igenom.

Hur nervös hann du bli?

– Det var lite darr i andra, de fick spela 5–3 och sen 5–4. Men vi snackade igenom det inför tredje och framför allt kom vi ut och gjorde mål direkt. Då behövde vi inte stressa upp oss allt för mycket. Vi skulle kunna ha gjort många fler mål, men allt som allt åkte vi upp och gjorde det vi skulle.

Seger eller degradering. Så hårda och enkla var förutsättningarna när, inför säsongen, grovt nederlagstippade Degerfors i torsdags gästade Årjängslaget Nordmarken i den sista matchen i division 2-kvalet.

Lyckligtvis anfördes laget av en formation som sannerligen vaknat på rätt sida. Blott 30 sekunder in i matchen gjorde spelgeniet Johan Ovaskainen 1–0 till bortalaget.

– Sjöström (Robin) och ”Alex” (Alexander Parmhed) pressade jättebra i hörnet och backen slog ett blindpass rakt upp till mig i mitten. Jag fick bollen och drog målvakten, ett enkelt mål, säger Ovaskainen.

Degerfors vann till slut första perioden med 2–1. Alexander Parmhed ökade på till 3–1 bara 35 sekunder in i andra och drygt två minuter senare satte Ovaskainen även 4–1-bollen.

Nordmarkens 2–4-reducering 10.10 in i mellanperioden skapade viss nerv, men direkt på första tekningen i tredje perioden klev den stekheta trion fram igen. Alexander Parmhed hittade till Ovaskainen som spelade till Sjöström som la in matchavgörande 5–2 i öppet mål.

Kontraktet var säkrat och uppdraget slutfört.

– Helt underbart att vi klarade oss kvar. Det är det vi har siktat på, med eller utan kval. Det satt långt inne några matcher, säger Ovaskainen och syftar – framför allt – på parhästen Robin Sjöströms förlängningsavgörande i andra kvalmatchen mot Vålberg.

– Men det viktigaste är att vi redde ut det.

Vad betyder det för det här laget att stanna kvar i division 2?

– Det stärker oss något fruktansvärt. Vi var uträknade, folk trodde vi skulle åka ur utan en sportmössa. Det är en laginsats rätt igenom.

Hur nervös hann du bli?

– Det var lite darr i andra, de fick spela 5–3 och sen 5–4. Men vi snackade igenom det inför tredje och framför allt kom vi ut och gjorde mål direkt. Då behövde vi inte stressa upp oss allt för mycket. Vi skulle kunna ha gjort många fler mål, men allt som allt åkte vi upp och gjorde det vi skulle.