2015-03-29 21:54

2015-03-29 21:54

Viktig kvalseger för Degerfors

INNEBANDY: division 2-kval: Degerfors–Vålberg 7–6 (3–2, 1–2, 2–2, 1–0)

Degerfors var i underläge vid tre tillfällen men vann ändå kvalmatchen till division 2 hemma mot Vålberg. Robin Sjöström gjorde det avgörande 7–6-målet 1.38 in på förlängningen.

Det blev en mycket jämn och tät match mellan Degerfors och Vålberg, som båda tvingats kvala för fortsatt division 2-spel.

Degerfors vann den första perioden med 3–2. Den andra akten förlorades däremot – 1–2 då. I tredje perioden blev det 2–2. Och så vann Degerfors förlängningen med 1–0.

Degerfors ledde med 1–0, 3–2 och 6–5 (i 27 sekunder) och var i underläge vid tre tillfällen – när det stod 1–2, 3–4 och 4–5. Det var aldrig mer än ett måls skillnad mellan de båda lagen i den här rysartillställningen i Stora vallahallen på söndagskvällen.

Då resultatet i matchen var 6–6 efter tre perioder blev det fem minuters förlängning för att försöka skilja lagen åt. Det stod mycket på spel då en bonuspoäng var väldigt eftertraktad i kampen om den division 2-biljett som lagen kämpar om.

Sjöström avgjorde

Och den tog Degerfors då Robin Sjöström gjorde sitt andra mål för kvällen efter förarbete från Alexander Parmhed.

Degerfors övriga målgörare: Viktor Ekberg, Christoffer Parmhed, Isac Nygren, Johan Ovaskainen och Anders Backman.

Precis som förra våren är det olika speldatum för sista omgången. Den här gången är det Degerfors som har fördelen att avsluta en dag senare när laget möter redan avsågade Nordmarken i Årjäng. Datum för den matchen är torsdag 2 april. Dagen innan har Vålberg spelat hemma mot Grums.

Degerfors toppar

Inför avslutningsrundan i kvalet toppar Degerfors tabellen med fem poäng och +2 i målskillnad. Vålberg följer med fyra poäng och +6 i målskillnad.

Grums har tre poäng och +4 i målskillnad. Nordmarken är jumbo med noll poäng och kommer precis som våren 2014 att misslyckas i kvalet.

Degerfors har avgörandet helt i egna händer och kommer under alla omständigheter att spela i division 2 nästa säsong ”bara” laget besegrar Nordmarken. Beroende på hur det går i derbyt mellan Vålberg och Grums kan Degerfors även klara sig med färre än tre poäng i sin sista match.

Bra förutsättningar

Hur som helst har nykomlingslaget skaffat sig bra förutsättningar inför det förväntade dramat under veckan. Kom dock ihåg att Nordmarken borta är en allt annat än en enkel uppgift även om Nordmarken redan försatt sina chanser att få spela i division 2.

Det blev en mycket jämn och tät match mellan Degerfors och Vålberg, som båda tvingats kvala för fortsatt division 2-spel.

Degerfors vann den första perioden med 3–2. Den andra akten förlorades däremot – 1–2 då. I tredje perioden blev det 2–2. Och så vann Degerfors förlängningen med 1–0.

Degerfors ledde med 1–0, 3–2 och 6–5 (i 27 sekunder) och var i underläge vid tre tillfällen – när det stod 1–2, 3–4 och 4–5. Det var aldrig mer än ett måls skillnad mellan de båda lagen i den här rysartillställningen i Stora vallahallen på söndagskvällen.

Då resultatet i matchen var 6–6 efter tre perioder blev det fem minuters förlängning för att försöka skilja lagen åt. Det stod mycket på spel då en bonuspoäng var väldigt eftertraktad i kampen om den division 2-biljett som lagen kämpar om.

Sjöström avgjorde

Och den tog Degerfors då Robin Sjöström gjorde sitt andra mål för kvällen efter förarbete från Alexander Parmhed.

Degerfors övriga målgörare: Viktor Ekberg, Christoffer Parmhed, Isac Nygren, Johan Ovaskainen och Anders Backman.

Precis som förra våren är det olika speldatum för sista omgången. Den här gången är det Degerfors som har fördelen att avsluta en dag senare när laget möter redan avsågade Nordmarken i Årjäng. Datum för den matchen är torsdag 2 april. Dagen innan har Vålberg spelat hemma mot Grums.

Degerfors toppar

Inför avslutningsrundan i kvalet toppar Degerfors tabellen med fem poäng och +2 i målskillnad. Vålberg följer med fyra poäng och +6 i målskillnad.

Grums har tre poäng och +4 i målskillnad. Nordmarken är jumbo med noll poäng och kommer precis som våren 2014 att misslyckas i kvalet.

Degerfors har avgörandet helt i egna händer och kommer under alla omständigheter att spela i division 2 nästa säsong ”bara” laget besegrar Nordmarken. Beroende på hur det går i derbyt mellan Vålberg och Grums kan Degerfors även klara sig med färre än tre poäng i sin sista match.

Bra förutsättningar

Hur som helst har nykomlingslaget skaffat sig bra förutsättningar inför det förväntade dramat under veckan. Kom dock ihåg att Nordmarken borta är en allt annat än en enkel uppgift även om Nordmarken redan försatt sina chanser att få spela i division 2.