2015-03-29 17:05

2015-03-29 17:05

Orion tog hem serien utan en enda förlust

VOLLEYBOLL: vårtrean: Orion B–Örebro B 3–0 (25–12, 25–23, 25–14)

Orions andralag har en mycket lyckad säsong bakom sig. I lördags fullbordades den då Degerforstjejerna tog sjätte raka segern i vårtrean som därmed vanns.

Laget, som består av många unga och utvecklingsbara spelare, har gjort sin första säsong på seniornivå. Före jul blev det en mersmakande tredjeplats i serien. Om det i stället blivit en första- eller andraplacering hade Orion tagit sig till vårtvåan.

– Det var betydligt bättre än väntat att bli trea, säger coachen Mikaela Green.

Och så har framgångarna fortsatt efter jul.

– Den främsta förklaringen till att det gått så bra är att spelarna varit mottagliga för tips och råd och hela tiden haft en strävan efter att bli bättre. Det har de tack vare det också blivit, säger Mikaela Green.

Motståndet i vårtrean har hållit varierad kvalitet men Orions standard har ständigt förbättrats.

I avslutningsmatchen mot Örebro B i Stora vallahallen på lördagseftermiddagen blev det en 3–0-seger. Orion vann både första och tredje set på ett säkert sätt: 25–12 respektive 25–14. I det andra setet blev det tuffare men Orion kunde vinna med 25–23.

Laget, som består av många unga och utvecklingsbara spelare, har gjort sin första säsong på seniornivå. Före jul blev det en mersmakande tredjeplats i serien. Om det i stället blivit en första- eller andraplacering hade Orion tagit sig till vårtvåan.

– Det var betydligt bättre än väntat att bli trea, säger coachen Mikaela Green.

Och så har framgångarna fortsatt efter jul.

– Den främsta förklaringen till att det gått så bra är att spelarna varit mottagliga för tips och råd och hela tiden haft en strävan efter att bli bättre. Det har de tack vare det också blivit, säger Mikaela Green.

Motståndet i vårtrean har hållit varierad kvalitet men Orions standard har ständigt förbättrats.

I avslutningsmatchen mot Örebro B i Stora vallahallen på lördagseftermiddagen blev det en 3–0-seger. Orion vann både första och tredje set på ett säkert sätt: 25–12 respektive 25–14. I det andra setet blev det tuffare men Orion kunde vinna med 25–23.