2015-03-28 17:16

2015-03-28 17:16

KB nådde oavgjort mot division 2-lag

FOTBOLL: träningsmatch: KB Karlskoga–Örebro Syrianska 2–2 (1–0)

KB Karlskoga spelade 2–2 (1–0) i lördagseftermidagens träningsfotbollsmatch hemma mot Örebro Syrianska.

KB ramlade förra säsongen ur division 2 och gör nu en nystart i trean. Efter flera år med toppkänning i trean tog Örebro Syrianska i höstas steget upp.

– Vi är framför allt nöjda med första halvlek. Då spelade vi riktigt starkt, rapporterar Jan Carlsson i KB:s tränarstab.

KB tog då ledningen på straff. Max Selmer gjorde målet. KB fick straffen sedan Håkan Berg blivit neddragen då han försökte sig på en ”cykelspark” med ryggen mot bortamålet. I första halvlek fick Örebro Syrianska en grov utvisning efter olämpligt uppträdande.

Självmål

KB-spelarna föll, säkert omedvetet, tillbaka när andra halvleken började. Örebro Syrianska kunde då kvittera. Eller rättare sagt; efter en inläggsfrispark träffade undanrensning från en KB-spelare en lagkompis vilket fick till följd att bollen mycket snöpligt studsade i mål.

– Ingen ska lastas för det, det är sådant som händer, säger Carlsson.

KB replikerade omgående och tog åter ledningen. En snabb omställning, ett bra samarbete mellan Fredrik Ahlman-Berger och Niklas Johansson, och ett inlägg efter marken från Johansson slutade med att Dennis Karbin kunde göra 2–1.

KB blev åter för försiktigt efter det och släppte in en kvittering på straff.

Dennis Karbin visade åter, sedan han förstärkte från Ölme, att han blir viktig för KB:s offensiv. På mittfältet skötte sig Ludvig Hallström bäst då han kombinerade ett starkt närkampsspel, som gjorde att han vann många bollar, och ett vårdat passningspel.

– Överlag var det bra på backsidan igen, säger Carlsson.

På långfredagen ställs KB mot division 4-laget Strömtorp. Genrepet spelas helgen därpå mot ett annat division 4-lag, Hertzöga. Premiären äger rum lördag 18 april; Ölme borta.

KB ramlade förra säsongen ur division 2 och gör nu en nystart i trean. Efter flera år med toppkänning i trean tog Örebro Syrianska i höstas steget upp.

– Vi är framför allt nöjda med första halvlek. Då spelade vi riktigt starkt, rapporterar Jan Carlsson i KB:s tränarstab.

KB tog då ledningen på straff. Max Selmer gjorde målet. KB fick straffen sedan Håkan Berg blivit neddragen då han försökte sig på en ”cykelspark” med ryggen mot bortamålet. I första halvlek fick Örebro Syrianska en grov utvisning efter olämpligt uppträdande.

Självmål

KB-spelarna föll, säkert omedvetet, tillbaka när andra halvleken började. Örebro Syrianska kunde då kvittera. Eller rättare sagt; efter en inläggsfrispark träffade undanrensning från en KB-spelare en lagkompis vilket fick till följd att bollen mycket snöpligt studsade i mål.

– Ingen ska lastas för det, det är sådant som händer, säger Carlsson.

KB replikerade omgående och tog åter ledningen. En snabb omställning, ett bra samarbete mellan Fredrik Ahlman-Berger och Niklas Johansson, och ett inlägg efter marken från Johansson slutade med att Dennis Karbin kunde göra 2–1.

KB blev åter för försiktigt efter det och släppte in en kvittering på straff.

Dennis Karbin visade åter, sedan han förstärkte från Ölme, att han blir viktig för KB:s offensiv. På mittfältet skötte sig Ludvig Hallström bäst då han kombinerade ett starkt närkampsspel, som gjorde att han vann många bollar, och ett vårdat passningspel.

– Överlag var det bra på backsidan igen, säger Carlsson.

På långfredagen ställs KB mot division 4-laget Strömtorp. Genrepet spelas helgen därpå mot ett annat division 4-lag, Hertzöga. Premiären äger rum lördag 18 april; Ölme borta.