2015-03-22 17:21

2015-03-22 17:21

Degerfors började med seger

INNEBANDY: Kval division 2

Degerfors IBK inledde med seger i kvalet för att hålla sig kvar i division 2.
Laget slog gästande Grums med 6–5 och tog därmed tre viktiga poäng.
– Skönt med seger. Vi har inte vunnit på ett tag, säger Degerfors tränare Christer Heiche.

Degerfors IBK var till den här säsongen nykomlingar i division 2 men lyckades inte nå fast mark och får nu alltså kvala för att hålla sig kvar. I lördags spelade Degerfors sin första av tre kvalmatcher. Grums slogs tillbaka med 6–5 (2–2, 1–1, 3–2) i Stora vallahallen efter en match där lagen följde varandra åt resultatmässigt.

– Vi gör en relativt bra match och är värda de tre poängen. Vi är nöjda att vi vinner, men det finns mer att önska. Grums var inte dåliga, men jag tycker att vi var numret större än dem och borde ha haft två-tre bollar till, säger Christer Heiche.

Föra matcherna

I kvalet blir det ett annat, mer offensivt spel, som krävs.

– I division 2-serien har vi som nykomlingar fokuserat främst på försvar. Nu förväntas vi i stället att föra matcherna mer och det tar ett tag att vänja oss vid mer anfallsspel. I och med att vi inte är vana att föra spelet gick vi på en del omställningar och släppte in en del mål, säger Heiche.

Degerfors tog ledningen mot Grums genom Robin Sjöström, men gästerna kvitterade snabbt. Christoffer Parmhed gjorde 2–1 minuterna efter, men Grums ordnade en ny kvittering i slutet av första perioden.

I andra perioden gav Daniel Fallholm Degerfors ledningen på nytt, men 3–3 hann komma innan mittenperioden var över.

Sen reducering

Grums tog sedan ledningen tidigt i tredje innan Daniel Fallholm gjorde 4–4. Johan Johansson fixade 5–4 och sedan följde Robin Sjöström efter med 6–4. Grums nådde en reducering med 14 sekunder kvar, men mer än så blev det inte och Degerfors seger var i hamn.

Nu väntar hemmamatch mot Vålberg söndag den 29 mars och sedan avslutar Degerfors med Nordmarken borta på skärtorsdagen.

– Matchen mot Vålberg blir en nyckelmatch. Vinner vi då har vi ett guldläge, säger Heiche.

Degerfors hoppas ha spelare tillbaka efter skada.

Spelare tillbaka

– Riktigt positivt i matchen mot Grums är att Ludvig Stenlund var tillbaka efter sin skada. Han har haft en spricka i benet men verkade inte känna av något nu. Dessutom hoppas vi att Viktor Fredriksson, som varit borta hela säsongen, kanske kan vara tillbaka, säger Heiche.

Degerfors har lagt in en del extraträningar där man fokuserar på det offensiva spelet.

– Vi vill få upp bolltempot och spela med högre fart. Det går inte att backa hem – vi måste våga. Det handlar om att få in en tro på det vi gör. Defensivt vet vi vad vi kan, men vi behöver bli tryggare i offensiva situationer.

Degerfors IBK var till den här säsongen nykomlingar i division 2 men lyckades inte nå fast mark och får nu alltså kvala för att hålla sig kvar. I lördags spelade Degerfors sin första av tre kvalmatcher. Grums slogs tillbaka med 6–5 (2–2, 1–1, 3–2) i Stora vallahallen efter en match där lagen följde varandra åt resultatmässigt.

– Vi gör en relativt bra match och är värda de tre poängen. Vi är nöjda att vi vinner, men det finns mer att önska. Grums var inte dåliga, men jag tycker att vi var numret större än dem och borde ha haft två-tre bollar till, säger Christer Heiche.

Föra matcherna

I kvalet blir det ett annat, mer offensivt spel, som krävs.

– I division 2-serien har vi som nykomlingar fokuserat främst på försvar. Nu förväntas vi i stället att föra matcherna mer och det tar ett tag att vänja oss vid mer anfallsspel. I och med att vi inte är vana att föra spelet gick vi på en del omställningar och släppte in en del mål, säger Heiche.

Degerfors tog ledningen mot Grums genom Robin Sjöström, men gästerna kvitterade snabbt. Christoffer Parmhed gjorde 2–1 minuterna efter, men Grums ordnade en ny kvittering i slutet av första perioden.

I andra perioden gav Daniel Fallholm Degerfors ledningen på nytt, men 3–3 hann komma innan mittenperioden var över.

Sen reducering

Grums tog sedan ledningen tidigt i tredje innan Daniel Fallholm gjorde 4–4. Johan Johansson fixade 5–4 och sedan följde Robin Sjöström efter med 6–4. Grums nådde en reducering med 14 sekunder kvar, men mer än så blev det inte och Degerfors seger var i hamn.

Nu väntar hemmamatch mot Vålberg söndag den 29 mars och sedan avslutar Degerfors med Nordmarken borta på skärtorsdagen.

– Matchen mot Vålberg blir en nyckelmatch. Vinner vi då har vi ett guldläge, säger Heiche.

Degerfors hoppas ha spelare tillbaka efter skada.

Spelare tillbaka

– Riktigt positivt i matchen mot Grums är att Ludvig Stenlund var tillbaka efter sin skada. Han har haft en spricka i benet men verkade inte känna av något nu. Dessutom hoppas vi att Viktor Fredriksson, som varit borta hela säsongen, kanske kan vara tillbaka, säger Heiche.

Degerfors har lagt in en del extraträningar där man fokuserar på det offensiva spelet.

– Vi vill få upp bolltempot och spela med högre fart. Det går inte att backa hem – vi måste våga. Det handlar om att få in en tro på det vi gör. Defensivt vet vi vad vi kan, men vi behöver bli tryggare i offensiva situationer.