2015-03-08 18:17

2015-03-08 18:17

Säsongens bästa insatsnär RIK-damerna vann

FOTBOLL: träningsmatch: Mariestads damer–Rävåsen 0–2 (0–0)

Rävåsens damfotbollslag 2–0-besegrade blivande division 1-konkurrenten Mariestad på bortaplan i lördags.

– Försäsongens hittills bästa insats, tycker tränaren Stefan Pukari.

Trots motvinden vädermässigt var Rävåsen det bättre laget redan i första halvlek. Närmast att göra mål var Rebecca Stålhammar, efter fin djupledspassning från Jessica Karlsson, men målvakten kunde tippa bollen i ribban.

Efter knappt en halvtimmes spel i andra halvlek gjorde Jessica Karlsson 1–0 efter förarbete från Viktoria Ström, som strax därefter fick bytas ut efter en olycklig situation där hon skulle nicka men knuffades i ryggen i samma ögonblick och fick bollen i ansiktet samtidigt som hon föll till marken.

Ersättaren Sofia Takamäki blev Rävåsens andra målskytt. Hon slog till från nära håll efter bra förarbete från Jessica Karlsson och Malin Hagvall.

Fler lägen

Rävåsen hade lägen att göra fler mål samtidigt som laget försvarade sig rejält, precis som man gjort även i de tidigare träningsmatcherna, och inte släppte till alls mycket bakåt.

Under veckan hade Rävåsen fokuserat på passningsspelet vilket var en tydlig nyckelpunkt inför matchen.

– Jag är otroligt nöjd med det i den här matchen, säger Pukari.

Han vill berömma samtliga spelare i laget.

Nästa match

Rävåsens nästa match spelas på söndag när det handlar om bortamatch mot Rynninge. Örebrolaget var förra säsongen med och hotade Rävåsen i toppen på den division 2-serie som RIK efter en spännande avslutning kunde ta hem. Och som gör att man nu förbereder sig för en intressant återkomst på division 1-nivå, extra intressant förstås med tanke på helgens gedigna insats och fina resultat.

Trots motvinden vädermässigt var Rävåsen det bättre laget redan i första halvlek. Närmast att göra mål var Rebecca Stålhammar, efter fin djupledspassning från Jessica Karlsson, men målvakten kunde tippa bollen i ribban.

Efter knappt en halvtimmes spel i andra halvlek gjorde Jessica Karlsson 1–0 efter förarbete från Viktoria Ström, som strax därefter fick bytas ut efter en olycklig situation där hon skulle nicka men knuffades i ryggen i samma ögonblick och fick bollen i ansiktet samtidigt som hon föll till marken.

Ersättaren Sofia Takamäki blev Rävåsens andra målskytt. Hon slog till från nära håll efter bra förarbete från Jessica Karlsson och Malin Hagvall.

Fler lägen

Rävåsen hade lägen att göra fler mål samtidigt som laget försvarade sig rejält, precis som man gjort även i de tidigare träningsmatcherna, och inte släppte till alls mycket bakåt.

Under veckan hade Rävåsen fokuserat på passningsspelet vilket var en tydlig nyckelpunkt inför matchen.

– Jag är otroligt nöjd med det i den här matchen, säger Pukari.

Han vill berömma samtliga spelare i laget.

Nästa match

Rävåsens nästa match spelas på söndag när det handlar om bortamatch mot Rynninge. Örebrolaget var förra säsongen med och hotade Rävåsen i toppen på den division 2-serie som RIK efter en spännande avslutning kunde ta hem. Och som gör att man nu förbereder sig för en intressant återkomst på division 1-nivå, extra intressant förstås med tanke på helgens gedigna insats och fina resultat.