2015-03-08 16:44

2015-03-08 16:44

Orion åker ur efter ny förlust

VOLLEYBOLL: vårettan: Västerås–Orion 3–0 (25–19, 25–22, 25–23)

Nykomlingen Orion vann i höstas premiären i superettan. Därefter har det bara blivit förluster. Efter 0–3-nederlaget borta mot Västerås i lördags står det klart att Orion får börja om i division 1.

Degerforslaget inledde spelåret på bästa sätt när RIG Falköping C slogs tillbaka med 3–0 i Stora vallahallen. Optimismen ökade i Orion där tjejerna stärktes i tron att de skulle trotsa alla tvivlare och etablera sig på högre nivå efter förra säsongens succé när laget radade upp vinster och tog klivet upp.

Superettan visade sig dock vara en övermäktig uppgift och Orion slutade sist. Även i vårettan har motgångarna fortsatt. Orion har förvisso tagit en poäng, när det blev 2–3-förlust borta mot bottenkonkurrenten Ymer, men annars har laget fått finna sig i förlust efter förlust vilket förstås sätter sina spår när det gäller självförtroendet.

Så blev det även i lördags mot tabelltvåan Västerås, som vann med 3–0 (25–19, 25–22, 25–23) i sin hemmahall.

Utmanade

Om man tittar på setsiffrorna visar det att Orion var bra med, och inte minst att laget var utmanade rejält i både andra och tredje set.

När lagen möttes i första omgången av vårettan lyckades Orion vinna ett set mot Västerås men de tre övriga seten vann gästerna som därmed till skillnad från Orion fick en positiv ”ingång” till den nya serien.

Två matcher kvar

Även om hoppet nu är ute för Orions del – och man får börja om i division 1 nästa höst – återstår två matcher då laget har möjlighet att få spräcka den illa omtyckta när det gäller vinster efter 3–0-triumfen i höstens premiär: först RIG Falköping C borta och därefter Ymer hemma.

Degerforslaget inledde spelåret på bästa sätt när RIG Falköping C slogs tillbaka med 3–0 i Stora vallahallen. Optimismen ökade i Orion där tjejerna stärktes i tron att de skulle trotsa alla tvivlare och etablera sig på högre nivå efter förra säsongens succé när laget radade upp vinster och tog klivet upp.

Superettan visade sig dock vara en övermäktig uppgift och Orion slutade sist. Även i vårettan har motgångarna fortsatt. Orion har förvisso tagit en poäng, när det blev 2–3-förlust borta mot bottenkonkurrenten Ymer, men annars har laget fått finna sig i förlust efter förlust vilket förstås sätter sina spår när det gäller självförtroendet.

Så blev det även i lördags mot tabelltvåan Västerås, som vann med 3–0 (25–19, 25–22, 25–23) i sin hemmahall.

Utmanade

Om man tittar på setsiffrorna visar det att Orion var bra med, och inte minst att laget var utmanade rejält i både andra och tredje set.

När lagen möttes i första omgången av vårettan lyckades Orion vinna ett set mot Västerås men de tre övriga seten vann gästerna som därmed till skillnad från Orion fick en positiv ”ingång” till den nya serien.

Två matcher kvar

Även om hoppet nu är ute för Orions del – och man får börja om i division 1 nästa höst – återstår två matcher då laget har möjlighet att få spräcka den illa omtyckta när det gäller vinster efter 3–0-triumfen i höstens premiär: först RIG Falköping C borta och därefter Ymer hemma.