2015-03-08 14:40

2015-03-08 14:40

KB vann mot FBK Karlstad

FOTBOLL: träningsmatch: KB Karlskoga–FBK Karlstad 2–1 (1–0)

Förra helgen vann KB Karlskoga träningsmatchen mot seriekonkurrenten IFK Ölme. I lördags kom en ny seger mot en annan seriekonkurrent – FBK Karlstad – med 2–1 (1–0).

Både KB Karlskoga och FBK Karlstad är nya i trean inför den här säsongen. KB kommer dock från division 2 medan FBK i fjol vann division 4 Värmland.

Under lördagens match hade lagen en varsin halvlek. Hemmalaget KB var det spelförande laget i den första halvan av matchen medan gästande FBK hade det mesta av spelet i den andra halvleken.

– Vi hade ledningen med 1-0 inför den andra halvleken. Det kändes som att det föll sig naturligt att vi som ledde föll tillbaka lite för att bevaka vår ledning. Hade vi legat under tror jag det hade blivit tvärtom, säger KB:s assisterande tränare Jan Carlsson.

– Dessutom gjorde vi en del byten i halvtid och folk fick spela på ovana positioner. De som kom in gjorde det väldigt bra förutom att det var ovant för dem att spela där de fick spela, fortsätter han.

Kim Selmer gav KB ledningen, efter ett frisparksinlägg från Fredrik Ahlman på vänsterkanten, i mitten av den första halvleken. Med en kvart kvar att spela ungefär kom 2-0 när Benjamin Lagerstam nickade en hörna som styrdes på Oscar Högberg och in bakom FBK:s målvakt.

Gästerna fick ett tröstmål i matchens sista minut efter en snabb omställning.

– Vi är nöjda med helheten även om det alltid finns saker att förbättra naturligtvis, men nu är vi inne i detaljer och petar, säger Jan Carlsson.

– Det är ganska angenäma problem vi pratar om och ser man till helheten så ser det väldigt positivt ut. Vi har dessutom en bra trygghet i fasta situationer som det var längesen jag kände, tillägger han.

Även den här gången ska backlinjen i KB nämnas över mängden. Fredrik Ahlman var nedflyttad till vänsterbacken mot FBK och gjorde det riktigt bra.

Både KB Karlskoga och FBK Karlstad är nya i trean inför den här säsongen. KB kommer dock från division 2 medan FBK i fjol vann division 4 Värmland.

Under lördagens match hade lagen en varsin halvlek. Hemmalaget KB var det spelförande laget i den första halvan av matchen medan gästande FBK hade det mesta av spelet i den andra halvleken.

– Vi hade ledningen med 1-0 inför den andra halvleken. Det kändes som att det föll sig naturligt att vi som ledde föll tillbaka lite för att bevaka vår ledning. Hade vi legat under tror jag det hade blivit tvärtom, säger KB:s assisterande tränare Jan Carlsson.

– Dessutom gjorde vi en del byten i halvtid och folk fick spela på ovana positioner. De som kom in gjorde det väldigt bra förutom att det var ovant för dem att spela där de fick spela, fortsätter han.

Kim Selmer gav KB ledningen, efter ett frisparksinlägg från Fredrik Ahlman på vänsterkanten, i mitten av den första halvleken. Med en kvart kvar att spela ungefär kom 2-0 när Benjamin Lagerstam nickade en hörna som styrdes på Oscar Högberg och in bakom FBK:s målvakt.

Gästerna fick ett tröstmål i matchens sista minut efter en snabb omställning.

– Vi är nöjda med helheten även om det alltid finns saker att förbättra naturligtvis, men nu är vi inne i detaljer och petar, säger Jan Carlsson.

– Det är ganska angenäma problem vi pratar om och ser man till helheten så ser det väldigt positivt ut. Vi har dessutom en bra trygghet i fasta situationer som det var längesen jag kände, tillägger han.

Även den här gången ska backlinjen i KB nämnas över mängden. Fredrik Ahlman var nedflyttad till vänsterbacken mot FBK och gjorde det riktigt bra.