2015-03-08 17:20

2015-03-08 17:20

Karlskoga vann efter målexplosion

INNEBANDY: division 2: Karlskoga–Karlstad 10–3 (2–1, 2–1, 6–0)

Karlskoga avslutade i lördags division 2-säsongen med en 10–3-seger hemma mot Karlstad som åker ur ligan.

Efter en trevande start kom Karlskoga i gång bättre i andra perioden och exploderade i tredje akten. Laget vann de två inledande perioderna med 2–1. Via 6–0 under de avslutande 20 minuterna blev det en riktig storseger som satte punkt för säsongen.

– Med tanke på att matchen inte gällde något för vår del tycker jag att vi spelade åtminstone skapligt i de sista två perioderna även om den rätta spetsen saknades, säger Karlskogatränaren Mikael Heiche.

Beröm till tredjekedjan

Carl-Jacob Olsson, som tidigare under säsongen varit reservmålvakt, stod nu för första gången en hel match i division 2-sammanhang och klarade sig bra. Mikael Heiche vill bland utespelarna i första hand berömma tredjekedjan med Oskar Lambertsson, Albin Konradsson och Alexander Arkeland.

Lambertsson och Arkeland blev tvåmålsskyttar. Mikael Broms, Pontus Lilja, Jonathan Ek, Kristofer Dietmann, Stefan Zethelius och Filip Palosaari gjorde de övriga målen.

Historiskt mål

Filip Palosaari fastställde slutresultatet efter 19.59, alltså en sekund innan matchen var över. Det var ett speciellt mål för hans del då det var det första i A-laget i seriespel. Det kan även nämnas att Johan Igelström debuterade.

Toppar och dalar

Karlskoga kan se tillbaka en säsong som innehållit både toppar och dalar; i matcherna och även över säsongen i stort. Den finaste skalpen togs förstås när seriesegraren Lesjöfors/Filipstad slogs tillbaka med 14–10. Bottennappen är förlusterna mot Vålberg, som tvingas till negativt kval.

– Om vi i stället vunnit dessa båda matcher, vilket vi borde gjort om vi kommit upp i normal standard, hade vi varit ännu högre upp i tabellen. Så det var surt att vi presterade så dåligt då. I det stora hela måste jag annars vara nöjd, framför allt med hur vi agerat efter juluppehållet då vi fått ihop gruppen bättre och bättre, säger Heiche vars lag kom sexa.

Framtidslag

Det är ingen tvekan om att Karlskoga har en trupp som ser intressant ut för framtiden. Efter att efter stor dramatik klarat sig kvar via kval förra våren hamnade nu laget på stabil mark – och kunde ju till och med ha slutat fyra, en poäng från tredjeplatsen, om det inte varit för de svårsmälta förlusterna mot Vålberg.

När det gäller de prestigeladdade derbymatcherna mot Degerfors blev det seger i premiären hemma i Karlbergshallen men förlust borta – då laget Degerfors ifrån till 7–0 innan Karlskoga lade i överväxeln och till slut endast var ett mål ifrån (7–6 till Degerfors).

Efter en trevande start kom Karlskoga i gång bättre i andra perioden och exploderade i tredje akten. Laget vann de två inledande perioderna med 2–1. Via 6–0 under de avslutande 20 minuterna blev det en riktig storseger som satte punkt för säsongen.

– Med tanke på att matchen inte gällde något för vår del tycker jag att vi spelade åtminstone skapligt i de sista två perioderna även om den rätta spetsen saknades, säger Karlskogatränaren Mikael Heiche.

Beröm till tredjekedjan

Carl-Jacob Olsson, som tidigare under säsongen varit reservmålvakt, stod nu för första gången en hel match i division 2-sammanhang och klarade sig bra. Mikael Heiche vill bland utespelarna i första hand berömma tredjekedjan med Oskar Lambertsson, Albin Konradsson och Alexander Arkeland.

Lambertsson och Arkeland blev tvåmålsskyttar. Mikael Broms, Pontus Lilja, Jonathan Ek, Kristofer Dietmann, Stefan Zethelius och Filip Palosaari gjorde de övriga målen.

Historiskt mål

Filip Palosaari fastställde slutresultatet efter 19.59, alltså en sekund innan matchen var över. Det var ett speciellt mål för hans del då det var det första i A-laget i seriespel. Det kan även nämnas att Johan Igelström debuterade.

Toppar och dalar

Karlskoga kan se tillbaka en säsong som innehållit både toppar och dalar; i matcherna och även över säsongen i stort. Den finaste skalpen togs förstås när seriesegraren Lesjöfors/Filipstad slogs tillbaka med 14–10. Bottennappen är förlusterna mot Vålberg, som tvingas till negativt kval.

– Om vi i stället vunnit dessa båda matcher, vilket vi borde gjort om vi kommit upp i normal standard, hade vi varit ännu högre upp i tabellen. Så det var surt att vi presterade så dåligt då. I det stora hela måste jag annars vara nöjd, framför allt med hur vi agerat efter juluppehållet då vi fått ihop gruppen bättre och bättre, säger Heiche vars lag kom sexa.

Framtidslag

Det är ingen tvekan om att Karlskoga har en trupp som ser intressant ut för framtiden. Efter att efter stor dramatik klarat sig kvar via kval förra våren hamnade nu laget på stabil mark – och kunde ju till och med ha slutat fyra, en poäng från tredjeplatsen, om det inte varit för de svårsmälta förlusterna mot Vålberg.

När det gäller de prestigeladdade derbymatcherna mot Degerfors blev det seger i premiären hemma i Karlbergshallen men förlust borta – då laget Degerfors ifrån till 7–0 innan Karlskoga lade i överväxeln och till slut endast var ett mål ifrån (7–6 till Degerfors).