2015-03-08 19:30

2015-03-08 19:30

Degerfors damer mot tvåan

INNEBANDY: division 3: Degerfors–Sjöstad U 8–11 (1–4, 5–2, 2–5)

Trots förlust med 8–11 (1–4, 5–2, 2–5) i säsongens sista match och en total sjätteplats i tabellen är Degerfors innebandydamlag klart för division 2.
Om laget ska ta klivet upp är dock ännu inte bestämt.

I och med att division 3 består av så många U-lag som inte får gå upp stod division 2-platsen mellan Degerfors och Sunnanå. Degerfors behövde ta en poäng i lördagens match hemma mot Sjöstad U för att säkra platsen till tvåan. Alternativt behövde laget hjälp från Munkfors U under söndagen. Om Munkfors U slog Sunnanå skulle Degerfors nämligen ändå bli det bästa A-laget.

Degerfors gav Sjöstad U en rejäl match och hade inför den sista perioden 6–6. Gästerna bjöd dock på lite för tufft motstånd och kunde till sist vinna med tre mål.

– Tjejerna gjorde en jättebra match och hämtade upp ett 0–6-underläge. Vi gick för oavgjort, men Sjöstad är så pass bra att de få gånger vi gick bort oss utnyttjade de chansen, säger Degerfors tränare Stefan Ek.

– Sist vi möttes förlorade vi med 3–17 så det var ett rejält lyft, fortsätter han.

Tränaren lämnar

I och med att Munkfors U vann sitt möte mot Sunnanå i söndags kväll kunde Degerforsdamerna ändå fira avancemanget till tvåan.

– Jag kommer att kliva av som tränare, men har rekommenderat föreningen att ta platsen i tvåan. Den här serien blir lite ryckig i och med att det är så många U-lag som hela tiden kommer med olika bra lag och vi har många yngre som kommer underifrån som kan tillföra mycket i A-laget, säger Stefan Ek.

Anna-Karin Sköld gjorde tre av Degerfors mål i lördags. Ida Gustafsson gjorde två och Cecilia Lundevall, Sanna Englund samt Malin Englund ett var.

Billingsfors har två matcher kvar att spela, men även om laget skulle dra sig ur serien går division 2-platsen till Degerfors. Laget kommer då sluta på lika många poäng som Sunnanå, men med bättre målskillnad.

I och med att division 3 består av så många U-lag som inte får gå upp stod division 2-platsen mellan Degerfors och Sunnanå. Degerfors behövde ta en poäng i lördagens match hemma mot Sjöstad U för att säkra platsen till tvåan. Alternativt behövde laget hjälp från Munkfors U under söndagen. Om Munkfors U slog Sunnanå skulle Degerfors nämligen ändå bli det bästa A-laget.

Degerfors gav Sjöstad U en rejäl match och hade inför den sista perioden 6–6. Gästerna bjöd dock på lite för tufft motstånd och kunde till sist vinna med tre mål.

– Tjejerna gjorde en jättebra match och hämtade upp ett 0–6-underläge. Vi gick för oavgjort, men Sjöstad är så pass bra att de få gånger vi gick bort oss utnyttjade de chansen, säger Degerfors tränare Stefan Ek.

– Sist vi möttes förlorade vi med 3–17 så det var ett rejält lyft, fortsätter han.

Tränaren lämnar

I och med att Munkfors U vann sitt möte mot Sunnanå i söndags kväll kunde Degerforsdamerna ändå fira avancemanget till tvåan.

– Jag kommer att kliva av som tränare, men har rekommenderat föreningen att ta platsen i tvåan. Den här serien blir lite ryckig i och med att det är så många U-lag som hela tiden kommer med olika bra lag och vi har många yngre som kommer underifrån som kan tillföra mycket i A-laget, säger Stefan Ek.

Anna-Karin Sköld gjorde tre av Degerfors mål i lördags. Ida Gustafsson gjorde två och Cecilia Lundevall, Sanna Englund samt Malin Englund ett var.

Billingsfors har två matcher kvar att spela, men även om laget skulle dra sig ur serien går division 2-platsen till Degerfors. Laget kommer då sluta på lika många poäng som Sunnanå, men med bättre målskillnad.