2015-03-06 17:52

2015-03-06 17:52

Bra värdemätare för KB

FOTBOLL, träningsmatch: Inför KB Karlskoga–FBK Karlstad, lördag

KB Karlskoga gästas på lördagseftermiddagen av blivande division 3-konkurrenten FBK Karlstad.

– Det här blir en bra värdemätare, säger Jan Carlsson i tränarstaben.

KB ramlade förra året ur division 2 efter en blytung höst. FBK imponerade å sin sida stort när laget vann division 4.

– FBK har säkert kapacitet att vara med i toppen på trean också. Det betyder att vi får en ännu bättre test på vårt försvarsspel som vi så här långt är mest nöjt med om vi går in i detaljer i vårt spel, säger Carlsson.

– Backlinjen har hittills varit i stort sett prickfri vilket är en bra trygghet och grund. Spelet fram till sista tredjedelen har fungerat. Däremot har det ofta klickat med sista passet eller inlägget. Där hoppas vi ha tagit ett steg framåt inför den här matchen. Det ska även bli intressant att se om vi kan hålla uppe laget bättre. Som det varit tidigare har mittfältet fallit för långt ner och hamnat ”i knäet” på backarna, fortsätter han.

Testspelare

Mahmoud Issa, med förflutet hos Degerforsjuniorerna och nu i Karlskoga SK, har på eget initiativ hört av sig till KB. Issa, 19, kommer att ta plats på vänsteryttermittfältet.

KB – som närmast kommer från en 5–2-seger mot blivande seriekonkurrenten Ölme – saknar Max Selmer, Marcus Nilsson, Fredrik Ahlman Berger och Jonas Iwersen.

Så här formeras KB-laget – målvakt: Joacim Fromholdt och Petter Hedström ska stå varsin halvlek. Backar: Joakim Rydh, Kim Selmer, Robert Fällman och Alexander Ahlman. Yttrar: Håkan Berg och Mahmoud Issa. Centrala mittfältare: Armin Mustafic, Ludvig Hallström och Dennis Karbin (i den offensiva positionen). Forward: Tommy Gustavsson. Ersättare: Benjamin Lagerstam, Oskar Högberg och Pontus Pettersson.

KB ramlade förra året ur division 2 efter en blytung höst. FBK imponerade å sin sida stort när laget vann division 4.

– FBK har säkert kapacitet att vara med i toppen på trean också. Det betyder att vi får en ännu bättre test på vårt försvarsspel som vi så här långt är mest nöjt med om vi går in i detaljer i vårt spel, säger Carlsson.

– Backlinjen har hittills varit i stort sett prickfri vilket är en bra trygghet och grund. Spelet fram till sista tredjedelen har fungerat. Däremot har det ofta klickat med sista passet eller inlägget. Där hoppas vi ha tagit ett steg framåt inför den här matchen. Det ska även bli intressant att se om vi kan hålla uppe laget bättre. Som det varit tidigare har mittfältet fallit för långt ner och hamnat ”i knäet” på backarna, fortsätter han.

Testspelare

Mahmoud Issa, med förflutet hos Degerforsjuniorerna och nu i Karlskoga SK, har på eget initiativ hört av sig till KB. Issa, 19, kommer att ta plats på vänsteryttermittfältet.

KB – som närmast kommer från en 5–2-seger mot blivande seriekonkurrenten Ölme – saknar Max Selmer, Marcus Nilsson, Fredrik Ahlman Berger och Jonas Iwersen.

Så här formeras KB-laget – målvakt: Joacim Fromholdt och Petter Hedström ska stå varsin halvlek. Backar: Joakim Rydh, Kim Selmer, Robert Fällman och Alexander Ahlman. Yttrar: Håkan Berg och Mahmoud Issa. Centrala mittfältare: Armin Mustafic, Ludvig Hallström och Dennis Karbin (i den offensiva positionen). Forward: Tommy Gustavsson. Ersättare: Benjamin Lagerstam, Oskar Högberg och Pontus Pettersson.