2015-03-01 16:14

2015-03-01 16:14

Seger för Rävåsens damer

FOTBOLL: Effektivitet vid målchanser

Det blev vinst för Rävåsens damer i träningsmatchen hemma mot Örebro SK Söder.
Rävåsen vann matchen med 2-1 (1-1).

Rävåsen är inför den här säsongen nykomling i division 1 och mötte i lördagens träningsmatch Örebro SK Söder, också i ettan. Hemmalaget inledde bäst även om Örebro kunde tagit ledningen redan efter en minut. Skottet utifrån tog dock i ribban, studsade ner på mållinjen och ut.

Efter elva spelade minuter kunde Jessica Karlsson ge Rävåsen ledningen, men sedan tappade laget det mesta. Kvitteringsmålet kom med drygt tio minuter kvar av den första halvleken.

Den andra halvleken liknade slutet av den första då gästande Örebro spelade ett bättre och enklare spel och skapade flera farliga målchanser. Rävåsen visade dock vilja och med fem minuter kvar av matchen kunde Viktoria Ström slå in segermålet.

Rävåsens tränare Stefan Pukari var nöjd med slutresultatet trots att laget inte visade upp det bästa spelet.

– Det är starkt att vinna trots att vi inte spelar bra, bortsett från första kvarten när vi spelade jättebra och då vi var trygga med bollen. Sett över hela matchen visar tjejerna en väldigt bra karaktär och krigar ända in i kaklet, säger han.

Rävåsen är inför den här säsongen nykomling i division 1 och mötte i lördagens träningsmatch Örebro SK Söder, också i ettan. Hemmalaget inledde bäst även om Örebro kunde tagit ledningen redan efter en minut. Skottet utifrån tog dock i ribban, studsade ner på mållinjen och ut.

Efter elva spelade minuter kunde Jessica Karlsson ge Rävåsen ledningen, men sedan tappade laget det mesta. Kvitteringsmålet kom med drygt tio minuter kvar av den första halvleken.

Den andra halvleken liknade slutet av den första då gästande Örebro spelade ett bättre och enklare spel och skapade flera farliga målchanser. Rävåsen visade dock vilja och med fem minuter kvar av matchen kunde Viktoria Ström slå in segermålet.

Rävåsens tränare Stefan Pukari var nöjd med slutresultatet trots att laget inte visade upp det bästa spelet.

– Det är starkt att vinna trots att vi inte spelar bra, bortsett från första kvarten när vi spelade jättebra och då vi var trygga med bollen. Sett över hela matchen visar tjejerna en väldigt bra karaktär och krigar ända in i kaklet, säger han.