2015-02-25 22:22

2015-02-25 22:22

Seger för BIK J20 direkt i bäst av tre

ISHOCKEY: Vann stort

BIK Karlskogas J20-lag gick på knock och vann första matchen i play off till förkval till J20 superelit mot Surahammar med 7–1.
Nu väntar retur borta på lördag och eventuellt en tredje match på söndag.

Onsdagens match i Nobelhallen blev en storseger för BIK Karlskoga som vann med 7–1 (3–0, 3–1, 1–0). Hemmalaget dominerade skottstatistiken med hela 48–8. BIK hade 3–0 efter första perioden genom mål av Anton Karlsson, Mattias Tellström och Kasper Takalo. I andra ökade Casper Lundqvist på till 4–0 innan Surahammar nådde en reducering.

Men det gav bara BIK än mer tändvätska. Casper Boox och William Hedlund ökade på ledningen och i tredje kom spiken i kistan genom Anton Karlsson.

– Vi gjorde en bra match och var överlägsna. Det var klasskillnad. Vi har drabbats av influensa i laget och spelade med ett ungt lag, men alla gjorde det riktigt bra och stabilt, säger Thomas ”Sylta” Karlsson som är ansvarig för BIK:s hockeygymnasium.

Matchserien går i bäst av tre där BIK nu alltså har skaffat sig ett bra läge. På lördag möts lagen igen, och då krävs seger för Surahammar om inte BIK ska gå vidare i play off. Vinner Surahammar blir det en tredje avgörande match som spelas i Nobelhallen.

Grums och Valbo spelar i andra play off-serien och där började Grums med seger, 2–1. Vinnaren mellan BIK och Surahammar kommer i nästa läge att möta segraren i den matchserien.

Onsdagens match i Nobelhallen blev en storseger för BIK Karlskoga som vann med 7–1 (3–0, 3–1, 1–0). Hemmalaget dominerade skottstatistiken med hela 48–8. BIK hade 3–0 efter första perioden genom mål av Anton Karlsson, Mattias Tellström och Kasper Takalo. I andra ökade Casper Lundqvist på till 4–0 innan Surahammar nådde en reducering.

Men det gav bara BIK än mer tändvätska. Casper Boox och William Hedlund ökade på ledningen och i tredje kom spiken i kistan genom Anton Karlsson.

– Vi gjorde en bra match och var överlägsna. Det var klasskillnad. Vi har drabbats av influensa i laget och spelade med ett ungt lag, men alla gjorde det riktigt bra och stabilt, säger Thomas ”Sylta” Karlsson som är ansvarig för BIK:s hockeygymnasium.

Matchserien går i bäst av tre där BIK nu alltså har skaffat sig ett bra läge. På lördag möts lagen igen, och då krävs seger för Surahammar om inte BIK ska gå vidare i play off. Vinner Surahammar blir det en tredje avgörande match som spelas i Nobelhallen.

Grums och Valbo spelar i andra play off-serien och där började Grums med seger, 2–1. Vinnaren mellan BIK och Surahammar kommer i nästa läge att möta segraren i den matchserien.