2015-02-17 18:32

2015-02-17 18:32

Gustav gör SHL-debut

ISHOCKEY

På tisdagskvällen gör Karlskogakillen Gustav Jonsson, 25, debut i SHL.

Den 19 september 2012 debuterade han som linjeman i hockeyallsvenskan, som är landets näst högsta serie. Mindre än två och ett halvt år senare får han första gången chansen i högsta ligan när han en är en av linjemännen i mötet mellan HV 71 och Djurgården.

- Vi i Karlskoga har haft linjemän i allsvenskan tidigare men aldrig - vad jag kan minnas - i högsta ligan sedan elitserien startade i mitten av 1970-talet, säger BIK Karlskogas kanslichef P-A Johansson som har mycket bra koll på hockeyn i stan.

- Det är förstås mycket glädjande att Karlskoga fått fram en så framgångsrik linjeman som nu nått SHL, fortsätter Johansson.

Den 19 september 2012 debuterade han som linjeman i hockeyallsvenskan, som är landets näst högsta serie. Mindre än två och ett halvt år senare får han första gången chansen i högsta ligan när han en är en av linjemännen i mötet mellan HV 71 och Djurgården.

- Vi i Karlskoga har haft linjemän i allsvenskan tidigare men aldrig - vad jag kan minnas - i högsta ligan sedan elitserien startade i mitten av 1970-talet, säger BIK Karlskogas kanslichef P-A Johansson som har mycket bra koll på hockeyn i stan.

- Det är förstås mycket glädjande att Karlskoga fått fram en så framgångsrik linjeman som nu nått SHL, fortsätter Johansson.

  • Tomas Nilsson