2015-02-12 21:46

2015-02-12 21:46

Blixtoperation för Jonas Iwersen

FOTBOLL: KB:s anfallsstjärna opereras för sitt skadade korsband på onsdag

Gårdagens läkarbesök blev väldigt lyckat. Redan på onsdag opereras KB:s forwardsstjärna Jonas Iwersen för sitt avslitna korsband.
– Otroligt skönt. Det ska bli väldigt lätt att åka hem till Degerfors och ta helgen nu, säger Iwersen.

Jonas Iwersen har sannerligen inte haft något flyt de senaste säsongerna. Hösten 2011, då han precis blivit värvad till division 1-klubben Väsby, drog han av vänster korsband och tvingades flytta hem till Strömtorp.

Komplikationer efter den skadan ledde till att han missade hela 2012. Och i höstas kom ytterligare ett bakslag då KB-forwardsstjärnan, i samband med en närkamp på träning, skadade det andra knäet och kraftigt hindrades under andra halvan av säsongen.

– Så klart att man inte mått så bra av det här. Framför allt är det tråkigt när man inte får ut något gentemot en klubb som verkligen tror på en. Det blir att man spelar halvskadad och inte kan leverera, säger Iwersen som trots 30 år fyllda fortfarande brinner stenhårt för fotbollen.

Ortopeden, naprapaten och personliga tränaren sa alla att det inte var någon fara. Det var bara att träna på. Iwersen lyssnade, men knäet blev sämre snarare än bättre.

Tack vare fina kontakter med sin gamla klubb Strömtorp fick Iwersen en tid hos sjukgymnasten Peter Andersson på Karlskoga lasarett. Han konstaterade att korsbandet var av – och i går fick han en operationstid på Södermalms ortopedi redan på onsdag.

– Det känns otroligt skönt, det var det här jag hade hoppats på. Jag hade behövt vänta fyra-fem månader på operationstid hemma och det var inget alternativ.

Den snabba operationstiden gör att Iwersen, i de bästa av världar, nu kan spela fotboll igen redan i maj. Något som skulle innebära att nyckelspelaren bara skulle missa en handfull seriematcher.

– Det är många som har fixat att komma tillbaka på tre månader och det är ett mål jag också har. Det ser ljust ut nu, säger mycket fysiskt starke Iwersen som betonar att den här lösningen var över alla förväntningar.

Hur skulle det vara att spela igen redan i maj?

– Det vore otroligt underbart om det blev så. Jag känner inte bara det för egen del, utan gentemot klubben också som tror på mig det här året också även fast jag varit skadad. Jag hoppas kunna bidra med mål, säger Iwersen som väntas bli helt återställd och hoppas att knäskadorna nu slutar förstöra.

– Jag hade stora chansen i Väsby, även om jag tog det bakslaget. Jag har varit i väg och provtränat med lite klubbar på Island och någon superettanklubb, men det har inte klaffat med skadorna. Det vore jävligt gött och bli hel nu och bara köra med KB.

Jonas Iwersen har sannerligen inte haft något flyt de senaste säsongerna. Hösten 2011, då han precis blivit värvad till division 1-klubben Väsby, drog han av vänster korsband och tvingades flytta hem till Strömtorp.

Komplikationer efter den skadan ledde till att han missade hela 2012. Och i höstas kom ytterligare ett bakslag då KB-forwardsstjärnan, i samband med en närkamp på träning, skadade det andra knäet och kraftigt hindrades under andra halvan av säsongen.

– Så klart att man inte mått så bra av det här. Framför allt är det tråkigt när man inte får ut något gentemot en klubb som verkligen tror på en. Det blir att man spelar halvskadad och inte kan leverera, säger Iwersen som trots 30 år fyllda fortfarande brinner stenhårt för fotbollen.

Ortopeden, naprapaten och personliga tränaren sa alla att det inte var någon fara. Det var bara att träna på. Iwersen lyssnade, men knäet blev sämre snarare än bättre.

Tack vare fina kontakter med sin gamla klubb Strömtorp fick Iwersen en tid hos sjukgymnasten Peter Andersson på Karlskoga lasarett. Han konstaterade att korsbandet var av – och i går fick han en operationstid på Södermalms ortopedi redan på onsdag.

– Det känns otroligt skönt, det var det här jag hade hoppats på. Jag hade behövt vänta fyra-fem månader på operationstid hemma och det var inget alternativ.

Den snabba operationstiden gör att Iwersen, i de bästa av världar, nu kan spela fotboll igen redan i maj. Något som skulle innebära att nyckelspelaren bara skulle missa en handfull seriematcher.

– Det är många som har fixat att komma tillbaka på tre månader och det är ett mål jag också har. Det ser ljust ut nu, säger mycket fysiskt starke Iwersen som betonar att den här lösningen var över alla förväntningar.

Hur skulle det vara att spela igen redan i maj?

– Det vore otroligt underbart om det blev så. Jag känner inte bara det för egen del, utan gentemot klubben också som tror på mig det här året också även fast jag varit skadad. Jag hoppas kunna bidra med mål, säger Iwersen som väntas bli helt återställd och hoppas att knäskadorna nu slutar förstöra.

– Jag hade stora chansen i Väsby, även om jag tog det bakslaget. Jag har varit i väg och provtränat med lite klubbar på Island och någon superettanklubb, men det har inte klaffat med skadorna. Det vore jävligt gött och bli hel nu och bara köra med KB.