2015-02-08 21:35

2015-02-08 21:35

Ny förlust för Orion

VOLLEYBOLL: Tredje raka nederlaget i vårettan

VK Orion kämpar på i vårettan, men på söndagen kom tredje raka förlusten då man föll mot gästande Södertelge med 0–3.

– Det klart att det är frustrerande. Men vi känner att vi har spelet i oss, säger Orions spelande tränare Nathalie Einmaa.

VK Orion visade ett fint spel och söndagens match i Stora vallahallen blev väldigt jämn – i två set. Sedan tog det stopp för Degerfors-laget.

I tredje var Orions fina spel som bortblåst och bortalaget Södertelge VBK drog tidigt iväg i stor ledning. Trots att Orion försökte lyckades man aldrig att närma sig på allvar.

Nöjda med början

Matchen slutade 0–3 (21–25, 24–26, 7–25) och Orion står därmed kvar på noll poäng efter tre spelade matcher i fortsättningsserien vårettan mellersta dam.

– De två första seten är det bästa vi har spelat på hela säsongen, det tycker vi allihop, och dem är vi jättenöjda med. Vi har riktigt kul där ute, har jättebra snack, alla är glada och vågar att köra på och vi får mycket att funka. Vi vinner jättemånga rallyn, långa bollar, men tyvärr räcker det inte hela vägen i något av de seten, säger Nathalie Einmaa.

”Helt nytt lag”

Bland annat fick Orion ordning på sin servemottagning i de två första seten. Just servemottagningen är något som laget har jobbat hårt med och efter att det varit lite upp och ner i första satt det som det skulle i andra.

Men i tredje var även det som bortblåst, precis som allt annat i Orions fina spel från de två första. Södertelge kunde i det närmaste defilera mot segern.

– Det är jättesvårt att säga vad som händer. Det är som ett helt nytt lag ute på planen i tredje. Helt plötsligt fungerar ingenting... Vi tappar i servemottagning och det är ingen som vågar gå på i anfall, säger Nathalie Einmaa.

Hon fortsätter:

– Jag vet inte om det är pressen, att vi hamnar i underläge tidigt och att ingen vågar gå in och göra misstag och då blir det lamt. Vi är jättebesvikna med tredje setet, det är under all kritik egentligen. Särskilt besvikna blir vi i och med att vi spelade så bra i de två första.

Hur ser ni på att det på nytt blev en förlust?

– Det klart att det är frustrerande. Men vi känner att vi har spelet i oss och det är ett himla härligt gäng att spela med. Vi tjurar över en förlust och tycker så klart att det är motigt, men å andra sidan går alla in med en jättebra inställning hela tiden vid nästa match, säger Nathalie Einmaa.

”Kämpar på”

– Vi kämpar på och får ta med oss de här två bra seten. Spelar vi så här – och kan hålla i det hela matchen igenom – kommer vi garanterat att på allvar kunna utmana övriga lagen. Vi tycker nog att Södertelge är bästa laget.

Extra beröm utgår till Emelia Rådberg och Sandra Einmaa.

– Emelia går in och är jättestark i försvaret och Sandra jobbar på stenhårt.

För Orion väntar nu bortamatch helgen som kommer. Söndag den 15 februari tar Orion sig an IK Ymer som kommer från division 1.

VK Orion visade ett fint spel och söndagens match i Stora vallahallen blev väldigt jämn – i två set. Sedan tog det stopp för Degerfors-laget.

I tredje var Orions fina spel som bortblåst och bortalaget Södertelge VBK drog tidigt iväg i stor ledning. Trots att Orion försökte lyckades man aldrig att närma sig på allvar.

Nöjda med början

Matchen slutade 0–3 (21–25, 24–26, 7–25) och Orion står därmed kvar på noll poäng efter tre spelade matcher i fortsättningsserien vårettan mellersta dam.

– De två första seten är det bästa vi har spelat på hela säsongen, det tycker vi allihop, och dem är vi jättenöjda med. Vi har riktigt kul där ute, har jättebra snack, alla är glada och vågar att köra på och vi får mycket att funka. Vi vinner jättemånga rallyn, långa bollar, men tyvärr räcker det inte hela vägen i något av de seten, säger Nathalie Einmaa.

”Helt nytt lag”

Bland annat fick Orion ordning på sin servemottagning i de två första seten. Just servemottagningen är något som laget har jobbat hårt med och efter att det varit lite upp och ner i första satt det som det skulle i andra.

Men i tredje var även det som bortblåst, precis som allt annat i Orions fina spel från de två första. Södertelge kunde i det närmaste defilera mot segern.

– Det är jättesvårt att säga vad som händer. Det är som ett helt nytt lag ute på planen i tredje. Helt plötsligt fungerar ingenting... Vi tappar i servemottagning och det är ingen som vågar gå på i anfall, säger Nathalie Einmaa.

Hon fortsätter:

– Jag vet inte om det är pressen, att vi hamnar i underläge tidigt och att ingen vågar gå in och göra misstag och då blir det lamt. Vi är jättebesvikna med tredje setet, det är under all kritik egentligen. Särskilt besvikna blir vi i och med att vi spelade så bra i de två första.

Hur ser ni på att det på nytt blev en förlust?

– Det klart att det är frustrerande. Men vi känner att vi har spelet i oss och det är ett himla härligt gäng att spela med. Vi tjurar över en förlust och tycker så klart att det är motigt, men å andra sidan går alla in med en jättebra inställning hela tiden vid nästa match, säger Nathalie Einmaa.

”Kämpar på”

– Vi kämpar på och får ta med oss de här två bra seten. Spelar vi så här – och kan hålla i det hela matchen igenom – kommer vi garanterat att på allvar kunna utmana övriga lagen. Vi tycker nog att Södertelge är bästa laget.

Extra beröm utgår till Emelia Rådberg och Sandra Einmaa.

– Emelia går in och är jättestark i försvaret och Sandra jobbar på stenhårt.

För Orion väntar nu bortamatch helgen som kommer. Söndag den 15 februari tar Orion sig an IK Ymer som kommer från division 1.