2015-01-27 19:14

2015-01-27 19:14

"Seriens bästa nyförvärv"

Fotboll: Sjätte förstärkningen klar

Strömtorps IK gjorde på tisdagskvällen klart med ett mycket intressant och starkt nyförvärv från superettan till sitt division 4-fotbollslag.

Det handlar om backen Alexander Hjärpe, 22.

- Det måste det vara det bästa nyförvärv Strömtorp fått på åtminstone tio år. Jag kan aldrig tänka mig att något lag i serien fått en bättre förstärkning inför den här säsongen, säger tränaren Petter Toivonen.

Försvararen hade egentligen kontrakt med Degerfors superettantrupp även för den här säsongen men bad själv om att få bryta det. Degerfors gick med på det och släpper nu Hjärpe till Strömtorp utan några ekonomiska krav.

När han fått spela i näst högsta serien har han inte gjort bort sig utan tvärtom visat sig klara även den nivån på ett fullt godkänt sätt. Konkurrensen i Degerfors har dock varit tuff varför han fått begränsat med speltid.

Hjärpe är Strömtorps sjätte nyförvärv. Klubben har sedan tidigare klart med: Björn Lönnberg från Immetorp, Jonatan Andersson och Daniel de Bruin från Åtorp, Andreas Gunnarsson från KB Karlskoga och Tobias Larsson som flyttat hem igen efter utlandsjobb.

Den gångna säsongen blev Strömtorp till sist ett mittenlag i fyran efter en stark avslutning.

Det handlar om backen Alexander Hjärpe, 22.

- Det måste det vara det bästa nyförvärv Strömtorp fått på åtminstone tio år. Jag kan aldrig tänka mig att något lag i serien fått en bättre förstärkning inför den här säsongen, säger tränaren Petter Toivonen.

Försvararen hade egentligen kontrakt med Degerfors superettantrupp även för den här säsongen men bad själv om att få bryta det. Degerfors gick med på det och släpper nu Hjärpe till Strömtorp utan några ekonomiska krav.

När han fått spela i näst högsta serien har han inte gjort bort sig utan tvärtom visat sig klara även den nivån på ett fullt godkänt sätt. Konkurrensen i Degerfors har dock varit tuff varför han fått begränsat med speltid.

Hjärpe är Strömtorps sjätte nyförvärv. Klubben har sedan tidigare klart med: Björn Lönnberg från Immetorp, Jonatan Andersson och Daniel de Bruin från Åtorp, Andreas Gunnarsson från KB Karlskoga och Tobias Larsson som flyttat hem igen efter utlandsjobb.

Den gångna säsongen blev Strömtorp till sist ett mittenlag i fyran efter en stark avslutning.