2015-01-26 23:18

2015-01-26 23:18

Tung finalförlust för Johnny Iwersen

THAIBOXNING: Ogolla tog tredje raka SM-guldet

När blott två sekunder återstod av den fjärde ronden valde domaren att bryta SM-finalen i thaiboxningens tyngsta klass mellan Simon Ogolla och Johnny Iwersen. En uppenbart trött Iwersen hade dessförinnan tagit emot en spark mot huvudet och Ogolla hade ett fast grepp om matchen.

– Konditionen avgjorde i dag, konstaterar Degerforsaren Johnny Iwersen efter förlusten.

Finalmatcherna duggade tätt i thaiboxnings-SM i Idrottshallen i Örebro på måndagen. Sist ut, som sig bör, var finalisterna i den tyngsta klassen +91 kilo – Degerforsaren Johnny Iwersen och regerande svenska mästaren Simon Ogolla från Vallentuna.

Båda hade en lätt resa fram till finalen då de var ensamma i klassen. Å andra sidan har resan varit lång för Johnny Iwersen som på grund av skador inte tävlat i thaiboxning sedan 2012, då han också vann SM.

I comebacken var alltså målsättningen att upprepa den bedriften. Och han kunde inte få mycket tuffare motstånd än Simon Ogolla som i Iwersens frånvaro vunnit SM två år i rad.

Bra inledning

Första ronden började bra för Johnny Iwersen som fick in flera kombinationer och där ett slag träffade Ogolla i ansiktet. Ronden fortsatte offensivt med jämna spark- och slagväxlingar varpå tempot drogs ned något i slutet.

Den andra ronden började den regerande svenska mästaren starkt och fick in flera tunga sparkar på Iwersens lår. Ogolla höll rörelsetempot uppe och tog över mer och mer. Det övertaget förstärktes ytterligare i den tredje ronden då han också välte ned Iwersen i golvet tre gånger.

I den fjärde ronden blev det allt tydligare att Simon Ogolla fått matchen dit han ville. Johnny Iwersen fick ta emot ett slag i ansiktet varpå domaren valde att räkna. På åtta fick Iwersen klartecken att köra vidare och matchen fortsatte. Men bara sekunder efter räkningen åkte han på en spark mot huvudet och med två sekunder kvar av ronden valde domaren att bryta.

Simon Ogolla tog därmed sitt tredje raka SM-guld.

– Konditionen avgjorde i dag. Jag har varit sjuk i två och en halv vecka. En vecka har jag inte tränat alls och på en och en halv vecka har jag bara kört ett lätt pass.

När kände du att orken började tryta?

– Det började komma redan i andra ronden och i tredje var jag jäkligt trött.

Vad säger du om Ogolla då?

– Han var duktig.

Finalmatcherna duggade tätt i thaiboxnings-SM i Idrottshallen i Örebro på måndagen. Sist ut, som sig bör, var finalisterna i den tyngsta klassen +91 kilo – Degerforsaren Johnny Iwersen och regerande svenska mästaren Simon Ogolla från Vallentuna.

Båda hade en lätt resa fram till finalen då de var ensamma i klassen. Å andra sidan har resan varit lång för Johnny Iwersen som på grund av skador inte tävlat i thaiboxning sedan 2012, då han också vann SM.

I comebacken var alltså målsättningen att upprepa den bedriften. Och han kunde inte få mycket tuffare motstånd än Simon Ogolla som i Iwersens frånvaro vunnit SM två år i rad.

Bra inledning

Första ronden började bra för Johnny Iwersen som fick in flera kombinationer och där ett slag träffade Ogolla i ansiktet. Ronden fortsatte offensivt med jämna spark- och slagväxlingar varpå tempot drogs ned något i slutet.

Den andra ronden började den regerande svenska mästaren starkt och fick in flera tunga sparkar på Iwersens lår. Ogolla höll rörelsetempot uppe och tog över mer och mer. Det övertaget förstärktes ytterligare i den tredje ronden då han också välte ned Iwersen i golvet tre gånger.

I den fjärde ronden blev det allt tydligare att Simon Ogolla fått matchen dit han ville. Johnny Iwersen fick ta emot ett slag i ansiktet varpå domaren valde att räkna. På åtta fick Iwersen klartecken att köra vidare och matchen fortsatte. Men bara sekunder efter räkningen åkte han på en spark mot huvudet och med två sekunder kvar av ronden valde domaren att bryta.

Simon Ogolla tog därmed sitt tredje raka SM-guld.

– Konditionen avgjorde i dag. Jag har varit sjuk i två och en halv vecka. En vecka har jag inte tränat alls och på en och en halv vecka har jag bara kört ett lätt pass.

När kände du att orken började tryta?

– Det började komma redan i andra ronden och i tredje var jag jäkligt trött.

Vad säger du om Ogolla då?

– Han var duktig.