2015-01-26 16:29

2015-01-26 16:29

Tre klassegrar till badmintonklubben

BADMINTON: Motionstävling i Stråhallen

Tre guld. Den återkommande tävlingen Trettonslaget avgjordes under lördagen i Stråhallen. Ett 70-tal motionsspelare deltog under dagen.
– Det blev en lyckad dag med fina resultat från våra Karlskoga-spelare, säger tävlingsledaren Roger Andersson.

Trettonslaget är en motionstävling som varje år går av stapeln i Karlskoga. Från Karlskoga badmintonklubb deltog hela 43 stycken spelare. Övriga klubbar som deltog var Christinehamn, Arboga, Göta, Motala och Eskilstuna.

Tävlingen höll på från 09.00 till 17.00 och totalt spelades det 98 matcher under tävlingen.

Det tävlades i två stycken olika klasser A- respektive B-klass. I A-klassen ställdes singelspelet in då sjukdomar och skador satte stopp för deltagarna. Dubbelspelet gick däremot av stapeln och där gick det allra bäst för Karlskogaparet Tony Tingström och Clas Svensson som vann samtliga fyra matcher.

Hemmaseger

Samma Tony gick till final i mixeddubbel med Mona Idman från Christinehamn, paret förlorade dock finalen med 21–18 i avgörande set.

I B-klassen blev det singelspel där tio spelare deltog.

Martin Gustavsson från Karlskoga var andraseedad i tävlingen och gick hela vägen till final. Där mötte han Daniel Ståhlgren från Motala i en spännande match. Martin var den starkare spelaren och vann med 21–11 i avgörande set.

Stor klass

Den största klassen i tävlingen var dubbel i B-klassen, 24 par deltog. Finalen blev en ren Karlskoga-final. Mikael Basson och Christian Handberg mötte Jan Johansson och Peter Andersson. Finalen slutade 21–16, 21–9 till Mikael och Christians fördel. Karlskoga badmintonklubb vann tre av fem möjliga klasser. Den 7 februari är det dags för nästa tävling i Stråhallen, då avgörs nämligen en nybörjartävling.

Trettonslaget är en motionstävling som varje år går av stapeln i Karlskoga. Från Karlskoga badmintonklubb deltog hela 43 stycken spelare. Övriga klubbar som deltog var Christinehamn, Arboga, Göta, Motala och Eskilstuna.

Tävlingen höll på från 09.00 till 17.00 och totalt spelades det 98 matcher under tävlingen.

Det tävlades i två stycken olika klasser A- respektive B-klass. I A-klassen ställdes singelspelet in då sjukdomar och skador satte stopp för deltagarna. Dubbelspelet gick däremot av stapeln och där gick det allra bäst för Karlskogaparet Tony Tingström och Clas Svensson som vann samtliga fyra matcher.

Hemmaseger

Samma Tony gick till final i mixeddubbel med Mona Idman från Christinehamn, paret förlorade dock finalen med 21–18 i avgörande set.

I B-klassen blev det singelspel där tio spelare deltog.

Martin Gustavsson från Karlskoga var andraseedad i tävlingen och gick hela vägen till final. Där mötte han Daniel Ståhlgren från Motala i en spännande match. Martin var den starkare spelaren och vann med 21–11 i avgörande set.

Stor klass

Den största klassen i tävlingen var dubbel i B-klassen, 24 par deltog. Finalen blev en ren Karlskoga-final. Mikael Basson och Christian Handberg mötte Jan Johansson och Peter Andersson. Finalen slutade 21–16, 21–9 till Mikael och Christians fördel. Karlskoga badmintonklubb vann tre av fem möjliga klasser. Den 7 februari är det dags för nästa tävling i Stråhallen, då avgörs nämligen en nybörjartävling.