2015-01-25 12:50

2015-01-25 12:50

Strömtorp tog hem cupsegern

FOTBOLL: Vann på straffar mot KB Karlskoga i Varannan damernas

Strömtorps IK fick revansch efter i fjol.
I den 27:e upplagan av den klassiska inomhuscupen Varannan damernas vann SIK efter straffar mot KB Karlskoga. På damsidan vann IK Sturehov.
– Vi åkte ut i semin mot KB i fjol på straffar, så visst är detta en revansch, säger SIK-tränaren Petter Toivonen.

Rävåsen cup Varannan damernas är en futsal-turnering som år efter år lockar 16 lag, åtta damlag och åtta herrlag, till Karlbergshallen.

När den 27:e upplagan gick i lördags, i Rävåsens IK:s regi, blev det många heta matcher inför stor publik. Flera matcher under turneringen gick till straffar, och så även finalen på herrsidan mellan Strömtorp och KB Karlskoga.

Efter att KB Karlskoga slagit ut Immetorps BK i semifinalen och Strömtorp gjort detsamma med Rävåsen blev det en jämn final.

Straffar i herrfinalen

KB tog tidigt ledningen, men SIK kvitterade och med 1–1 efter full tid var det straffläggning som avgjorde och där var det Degerforslaget som var vassast. Både Henrik Andersén, Oliver Ottosson och Johannes Ishak satte sina straffar och då var det klart – och Strömtorps segerjubel tog full fart.

– Vi brukar inte vinna här inne, men nu gick det vägen. Vi började med att få stryk mot Nykroppa, men efter det blev det bättre och bättre och vi spelade riktigt bra. Vi lyfte oss och spelade som ett lag, alla tog verkligen jobbet. Sedan i finalen var det förstås avgörande att Linus Gullberg räddar en straff. Jag tycker att det var rättvist att vi vann, säger Petter Toivonen efter 2–1-segern.

Henrik Andersén var den som ordnade kvitteringen till 1–1 för SIK i finalen och han får idel beröm från Toivonen:

– Alla är bra i dag (läs: lördag), men Andersén sticker ut. Han har en extra dimension och kvitteringsmålet han gör i finalen är riktigt snyggt. I fjol gjorde han 18 mål och kan han träna ordentligt i år tror jag att han kan göra 25 i år.

RIK missade slutspel

Bland damlagen blev det inget lag från Karlskoga/Degerfors-trakten som gick till final. I stället var det Hallsbergs BK och IK Sturehov som gjorde upp och precis som i fjol blev det cupseger för Sturehov efter att ha slagit Hallsberg med 2–1.

Arrangörsföreningen Rävåsens IK:s damlag, som förlorade i just finalen mot Sturehov i fjol, var på förhand ett lag som tillhörde favoriterna. Men den här gången blev det ingen finalplats för Rävåsen. Laget slutade trea i sin grupp och missade slutspelet.

Bråtens IK:s damer tog sig till semifinal, men föll där efter straffar mot Hallsbergs BK.

På herrsidan nådde arrangerande Rävåsens herrlag semifinal, men där blev det alltså respass mot cupsegraren Strömtorp som vann med 2–0.

Lag utifrån

Rävåsens IK:s Gert Edbom höll i alla trådarna under cupen och var efteråt nöjd med arrangemanget.

– Det är kul att lagen och publiken fortsätter att komma. Varannan damernas verkar vara intressant för många. Dagen har fungerat bra. Det har varit en jädra kamp på banan ända från gruppspel till final, men jag tycker att domarna från Karlskoga fotbollsdomarklubb har skött sin uppgift jättebra och hållit det på en bra nivå, säger Gert Edbom.

Han är positiv till att lag utifrån har hittat till cupen.

– Nu är det inte bara en kommunal angelägenhet. Det blev ju nästan som ett kommunmästerskap i ett antal år på den tiden då Linnebäck, Granbergsdal och Alkvettern var här och spelade. Men nu har vi fått lite mer spridning med Strömtorp från Degerfors och på damsidan är det rätt mycket lag från Närke.

”Liten besvikelse”

När det gäller arrangörsklubbens egna lag hade Edbom gärna sett mer framgångar:

– Det var en liten besvikelse med Rävåsens damer, att de inte gick vidare, tycker jag. De var två mål i från. De hade samma poäng som gruppettan och grupptvåan, men föll på sämre målskillnad. Rävåsens herrar fick inte lägena de behövde i semifinalen och sedan är det nog så att lag som spelar högre upp i seriesystemet kan vara lite kyligare, säger Gert Edbom.

Tre utmärkelser delades ut under turneringen. Bästa målvakt blev KB Karlskogas Joacim Fromholdt och Emelie Karlsson, Garphyttans IF. Bästa utespelare blev Fredrik Ahlman Berger i KB och Kajsa Regnås i Sturehov. Bästa målgörare blev Oliver Ottosson i Strömtorp och Linda Hjalmarsson i Bråten.

Rävåsen cup Varannan damernas är en futsal-turnering som år efter år lockar 16 lag, åtta damlag och åtta herrlag, till Karlbergshallen.

När den 27:e upplagan gick i lördags, i Rävåsens IK:s regi, blev det många heta matcher inför stor publik. Flera matcher under turneringen gick till straffar, och så även finalen på herrsidan mellan Strömtorp och KB Karlskoga.

Efter att KB Karlskoga slagit ut Immetorps BK i semifinalen och Strömtorp gjort detsamma med Rävåsen blev det en jämn final.

Straffar i herrfinalen

KB tog tidigt ledningen, men SIK kvitterade och med 1–1 efter full tid var det straffläggning som avgjorde och där var det Degerforslaget som var vassast. Både Henrik Andersén, Oliver Ottosson och Johannes Ishak satte sina straffar och då var det klart – och Strömtorps segerjubel tog full fart.

– Vi brukar inte vinna här inne, men nu gick det vägen. Vi började med att få stryk mot Nykroppa, men efter det blev det bättre och bättre och vi spelade riktigt bra. Vi lyfte oss och spelade som ett lag, alla tog verkligen jobbet. Sedan i finalen var det förstås avgörande att Linus Gullberg räddar en straff. Jag tycker att det var rättvist att vi vann, säger Petter Toivonen efter 2–1-segern.

Henrik Andersén var den som ordnade kvitteringen till 1–1 för SIK i finalen och han får idel beröm från Toivonen:

– Alla är bra i dag (läs: lördag), men Andersén sticker ut. Han har en extra dimension och kvitteringsmålet han gör i finalen är riktigt snyggt. I fjol gjorde han 18 mål och kan han träna ordentligt i år tror jag att han kan göra 25 i år.

RIK missade slutspel

Bland damlagen blev det inget lag från Karlskoga/Degerfors-trakten som gick till final. I stället var det Hallsbergs BK och IK Sturehov som gjorde upp och precis som i fjol blev det cupseger för Sturehov efter att ha slagit Hallsberg med 2–1.

Arrangörsföreningen Rävåsens IK:s damlag, som förlorade i just finalen mot Sturehov i fjol, var på förhand ett lag som tillhörde favoriterna. Men den här gången blev det ingen finalplats för Rävåsen. Laget slutade trea i sin grupp och missade slutspelet.

Bråtens IK:s damer tog sig till semifinal, men föll där efter straffar mot Hallsbergs BK.

På herrsidan nådde arrangerande Rävåsens herrlag semifinal, men där blev det alltså respass mot cupsegraren Strömtorp som vann med 2–0.

Lag utifrån

Rävåsens IK:s Gert Edbom höll i alla trådarna under cupen och var efteråt nöjd med arrangemanget.

– Det är kul att lagen och publiken fortsätter att komma. Varannan damernas verkar vara intressant för många. Dagen har fungerat bra. Det har varit en jädra kamp på banan ända från gruppspel till final, men jag tycker att domarna från Karlskoga fotbollsdomarklubb har skött sin uppgift jättebra och hållit det på en bra nivå, säger Gert Edbom.

Han är positiv till att lag utifrån har hittat till cupen.

– Nu är det inte bara en kommunal angelägenhet. Det blev ju nästan som ett kommunmästerskap i ett antal år på den tiden då Linnebäck, Granbergsdal och Alkvettern var här och spelade. Men nu har vi fått lite mer spridning med Strömtorp från Degerfors och på damsidan är det rätt mycket lag från Närke.

”Liten besvikelse”

När det gäller arrangörsklubbens egna lag hade Edbom gärna sett mer framgångar:

– Det var en liten besvikelse med Rävåsens damer, att de inte gick vidare, tycker jag. De var två mål i från. De hade samma poäng som gruppettan och grupptvåan, men föll på sämre målskillnad. Rävåsens herrar fick inte lägena de behövde i semifinalen och sedan är det nog så att lag som spelar högre upp i seriesystemet kan vara lite kyligare, säger Gert Edbom.

Tre utmärkelser delades ut under turneringen. Bästa målvakt blev KB Karlskogas Joacim Fromholdt och Emelie Karlsson, Garphyttans IF. Bästa utespelare blev Fredrik Ahlman Berger i KB och Kajsa Regnås i Sturehov. Bästa målgörare blev Oliver Ottosson i Strömtorp och Linda Hjalmarsson i Bråten.