2015-01-25 12:34

2015-01-25 12:34

Karlskogas handbollsdamer vann hemma

HANDBOLL: "Skönt att komma i gång igen och spela alla spelare"

Efter två månaders uppehåll var det matchdags igen för Karlskoga handbollsklubb i division 3.

Då blev det seger direkt för Karlskoga som slog gästande HK Grums med fina 23–12.

Karlskoga HK och HK Grums möttes i Bergslagshallen under lördagen och hemmalaget kopplade greppet med 11–6 i halvtid. I andra ökade Karlskoga på och när slutsignalen gick var segern i hamn med 23–12.

– Vi har ju haft ett ganska långt uppehåll nu innan matcherna dragit i gång igen, dels för att det är så få lag i serien, dels för att vi fått flytta lite matcher. Vi har heller inte haft jättemånga träningstillfällen efter juluppehållet så det kändes skönt att komma i gång igen och spela alla spelare, säger Karlskogas spelande tränare Natalie Morgenstern.

Jobba med grunder

I och med segern nu fick Karlskoga också revansch på Grums.

– Vi spelade mot Grums i första seriematchen och gjorde en otroligt dålig insats och förlorade med en boll då, säger Natalie Morgenstern.

Hon fortsätter:

– Nu hade vi pratat om att vi skulle jobba med våra grunder i försvaret och öka vårt engagemang och det tycker jag att vi levererar. Plus att våra målvakter, Lena Sachs i första halvlek och Jessica Allansson i andra, gör ett fantastiskt bra jobb. De släpper ju bara in sex mål var.

Stabilt försvarsspel

Natalie Morgenstern ser den här matchen som ett litet steg i rätt riktning.

– Målet var att ha ett väldigt stabilt försvarsspel och målvaktsspel och det lyckas vi med. Framåt var målet att få igång skyttet mer och det tycker jag ändå att vi gör. Ann-Sofie Boberg, Amanda Tunér och Terése Hulterström tar mycket ansvar där.

Men det finns fortfarande mycket att jobba med, menar hon.

– Vi har alltför många tekniska fel och vi gör inte riktigt det som vi har bestämt i vårt anfallsspel. Det beror på att vi inte tränar alla tillsammans frekvent, så vi får inte riktigt till det. Nu sätter vi de bollarna vi behöver, men vi har för många spelare som inte är vana att spela ihop och det syns. Det blir otryggt i anfall, säger Morgenstern.

Bättre samarbete

Just att spela ihop sig mer är en av grundpelarna i vad Karlskoga vill utveckla härnäst.

– Vi måste sätta ett mycket bättre samarbete i vårt anfallsspel. Vi har ett bra försvarsspel, men behöver höja oss allihop i anfallsspelet och att alla tar större ansvar. I dag är det väldigt lätt att lämna över ansvaret till spelfördelaren, eller om det fungerar för en skytt lägger vi över ansvaret på den.

Målgörare för Karlskoga mot Grums: Ann-Sofie Boberg 6, Amanda Tunér 4, Elina Mills 3, Natalie Morgenstern 3, Emma Thunell 2, Terése Hulterström 2, Ulrika Henriksson 2 och Helene Ehrenstråle 1.

Karlskoga spelar nu sin nästa match lördag den 7 februari då det är bortamatch mot Kristinehamn.

Karlskoga HK och HK Grums möttes i Bergslagshallen under lördagen och hemmalaget kopplade greppet med 11–6 i halvtid. I andra ökade Karlskoga på och när slutsignalen gick var segern i hamn med 23–12.

– Vi har ju haft ett ganska långt uppehåll nu innan matcherna dragit i gång igen, dels för att det är så få lag i serien, dels för att vi fått flytta lite matcher. Vi har heller inte haft jättemånga träningstillfällen efter juluppehållet så det kändes skönt att komma i gång igen och spela alla spelare, säger Karlskogas spelande tränare Natalie Morgenstern.

Jobba med grunder

I och med segern nu fick Karlskoga också revansch på Grums.

– Vi spelade mot Grums i första seriematchen och gjorde en otroligt dålig insats och förlorade med en boll då, säger Natalie Morgenstern.

Hon fortsätter:

– Nu hade vi pratat om att vi skulle jobba med våra grunder i försvaret och öka vårt engagemang och det tycker jag att vi levererar. Plus att våra målvakter, Lena Sachs i första halvlek och Jessica Allansson i andra, gör ett fantastiskt bra jobb. De släpper ju bara in sex mål var.

Stabilt försvarsspel

Natalie Morgenstern ser den här matchen som ett litet steg i rätt riktning.

– Målet var att ha ett väldigt stabilt försvarsspel och målvaktsspel och det lyckas vi med. Framåt var målet att få igång skyttet mer och det tycker jag ändå att vi gör. Ann-Sofie Boberg, Amanda Tunér och Terése Hulterström tar mycket ansvar där.

Men det finns fortfarande mycket att jobba med, menar hon.

– Vi har alltför många tekniska fel och vi gör inte riktigt det som vi har bestämt i vårt anfallsspel. Det beror på att vi inte tränar alla tillsammans frekvent, så vi får inte riktigt till det. Nu sätter vi de bollarna vi behöver, men vi har för många spelare som inte är vana att spela ihop och det syns. Det blir otryggt i anfall, säger Morgenstern.

Bättre samarbete

Just att spela ihop sig mer är en av grundpelarna i vad Karlskoga vill utveckla härnäst.

– Vi måste sätta ett mycket bättre samarbete i vårt anfallsspel. Vi har ett bra försvarsspel, men behöver höja oss allihop i anfallsspelet och att alla tar större ansvar. I dag är det väldigt lätt att lämna över ansvaret till spelfördelaren, eller om det fungerar för en skytt lägger vi över ansvaret på den.

Målgörare för Karlskoga mot Grums: Ann-Sofie Boberg 6, Amanda Tunér 4, Elina Mills 3, Natalie Morgenstern 3, Emma Thunell 2, Terése Hulterström 2, Ulrika Henriksson 2 och Helene Ehrenstråle 1.

Karlskoga spelar nu sin nästa match lördag den 7 februari då det är bortamatch mot Kristinehamn.