2015-01-25 20:01

2015-01-25 20:01

Karlskoga vann över topplag

INNEBANDY: Vann borta mot topplaget

Karlskoga IBF fick med sig en fin skalp från Skoghall efter att ha slagit topplaget borta med 8–3.

Segern innebar mycket sköna, och viktiga, poäng för Karlskoga i division 2-innebandyn.
– Jätteimponerande, säger Karlskogas tränare Peter Åhling.

Karlskoga IBF hamnade tidigt i underläge i fredagens bortamatch mot topplaget Skoghalls IBF, men det hjälpte inte hemmalaget. Karlskoga vände och efter en mycket stark prestation stod Karlskoga som segrare med 8–3 (2–2, 3–0, 3–1).

– En väldigt bra insats. Vi vet att om vi kommer ut rätt och får till det är vi riktigt bra och det har vi visat i några matcher. Vi har haft en del skador som ställt till det och var lite oroliga inför den här matchen, men vi satte upp en matchplan och följde den till punkt och pricka, säger Peter Åhling.

Resultattavlan visade 2–0 till Skoghall när Kristofer Dietmann reducerade för Karlskoga fem minuter in i matchen. Marcus Olsson stod sedan för kvitteringen till 2–2 innan den första perioden var slut.

– Det var en olycklig start för oss med två enkla mål, men vi krigade oss in i det. Vi tände till lite extra av den starten och att vi sedan fick målen så vi var med igen.

Tog ledningen

I andra perioden tog Karlskoga ledningen. Joakim Eriksson gjorde 3–2 efter bara 40 sekunder av mittenperioden. Albin Konradsson ökade på tre minuter senare och när Mikael Broms i slutet gjorde 5–2 hade Karlskoga skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge.

Hemmalaget Skoghall lyckades inte komma in i det igen resultatmässigt, utan Karlskoga fortsatte att utöka. Pontus Lillja satte 6–2 halvvägs in i tredje perioden och bara minuterna därpå gjorde Joakim Eriksson 7–2 – sitt andra mål för dagen.

Skoghall orkade visserligen med en reducering 17.51 in på den sista perioden, men närmare kom inte hemmalaget. I stället såg Alexander Palosaari till att snygga till siffrorna ännu mer genom att sätta slutresultatet 8–3 med bara sex sekunder kvar av matchen.

Offrade mycket

– Nyckeln till seger är offerviljan. Alla drar sitt strå till stacken, krigar och gör det vi kommit överens om. Skoghall har mycket boll och skjuter mycket, men vi ligger perfekt med i försvarsspelet och det blir inte oroligt, säger Åhling.

Han ser det som en mycket stark laginsats där alla gör det bra. Två stycken är dock värda extra beröm.

– Markus Ring är riktigt bra i målet. Efter de där två första målen som ramlar in håller han tätt i 56 minuter. Sedan tycker vi att Kristofer Dietmann gör sin kanske bästa match för säsongen. Han gör ett fantastiskt jobb i defensiven, säger Åhling.

Karlskoga IBF hamnade tidigt i underläge i fredagens bortamatch mot topplaget Skoghalls IBF, men det hjälpte inte hemmalaget. Karlskoga vände och efter en mycket stark prestation stod Karlskoga som segrare med 8–3 (2–2, 3–0, 3–1).

– En väldigt bra insats. Vi vet att om vi kommer ut rätt och får till det är vi riktigt bra och det har vi visat i några matcher. Vi har haft en del skador som ställt till det och var lite oroliga inför den här matchen, men vi satte upp en matchplan och följde den till punkt och pricka, säger Peter Åhling.

Resultattavlan visade 2–0 till Skoghall när Kristofer Dietmann reducerade för Karlskoga fem minuter in i matchen. Marcus Olsson stod sedan för kvitteringen till 2–2 innan den första perioden var slut.

– Det var en olycklig start för oss med två enkla mål, men vi krigade oss in i det. Vi tände till lite extra av den starten och att vi sedan fick målen så vi var med igen.

Tog ledningen

I andra perioden tog Karlskoga ledningen. Joakim Eriksson gjorde 3–2 efter bara 40 sekunder av mittenperioden. Albin Konradsson ökade på tre minuter senare och när Mikael Broms i slutet gjorde 5–2 hade Karlskoga skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge.

Hemmalaget Skoghall lyckades inte komma in i det igen resultatmässigt, utan Karlskoga fortsatte att utöka. Pontus Lillja satte 6–2 halvvägs in i tredje perioden och bara minuterna därpå gjorde Joakim Eriksson 7–2 – sitt andra mål för dagen.

Skoghall orkade visserligen med en reducering 17.51 in på den sista perioden, men närmare kom inte hemmalaget. I stället såg Alexander Palosaari till att snygga till siffrorna ännu mer genom att sätta slutresultatet 8–3 med bara sex sekunder kvar av matchen.

Offrade mycket

– Nyckeln till seger är offerviljan. Alla drar sitt strå till stacken, krigar och gör det vi kommit överens om. Skoghall har mycket boll och skjuter mycket, men vi ligger perfekt med i försvarsspelet och det blir inte oroligt, säger Åhling.

Han ser det som en mycket stark laginsats där alla gör det bra. Två stycken är dock värda extra beröm.

– Markus Ring är riktigt bra i målet. Efter de där två första målen som ramlar in håller han tätt i 56 minuter. Sedan tycker vi att Kristofer Dietmann gör sin kanske bästa match för säsongen. Han gör ett fantastiskt jobb i defensiven, säger Åhling.