2015-01-23 22:15

2015-01-24 10:09

Berglund skadad när rekordsvit sprack

Hockeyallsvenskan: Oskarshamn-BIK Karlskoga 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Efter rekordsviten på 14 raka segrar föll BIK Karlskoga med 2-4 borta mot jumbon Oskarshamn.
BIK gick därmed miste om att vara ensamt i den hockeyallsvenska historien med 15 raka triumfer. Nu får laget fortsätta dela rekordsviten med Leksand från 2007-2008.
Dessutom blev nyckelspelaren Carl Berglund skadad och ska röntgas under lördagen.

BIK, som senast förlorade en hockeymatch 29 november, har inte vunnit i Oskarshamn sedan 12 november 2012 då det blev 3-2-seger. Därefter fem raka förluster i Arena Oskarshamn och målskillnaden 8-23, innan det här nederlaget.

Till det ska läggas att BIK tidigare förlorat chansen till kval till högsta serien i Oskarshamn efter en brakförlust - och så sent som för två säsonger sedan i sista play off-matchen missade kvalet via tappad 2-0-ledning i sista perioden mot fredagskvällens motståndare.

Missade chanser

En spelare som definitivt kan drömma mardrömmar om Oskarshamn är BIK-kaptenen Martin Thelander som i tredje serieomgången i höstas blev armskadad och sedan inte var tillbaka förrän i 27:e omgången.

- Om vi visat samma effektivitet som tidigare när vi radat upp segrar skulle vi ha vunnit nu också. Vi skapade definitivt så många och så bra chanser som behövts. Spelmässigt har vi spelat sämre men ändå hittat sätt att vinna. Dessutom hämtat upp underlägen som varit ännu mer pressande än det här, anser Thelander.

- Vi hade till skillnad mot flera andra matcher stolpe ut nu medan Oskarshamn fick med sig marginalerna, tillägger han.

Oskarshamn gjorde första periodens enda mål. Ett, som det skulle visa sig, avgörande ryck kom i början av andra akten. Först kunde Oskarshamn förlänga ett anfall när BIK inte fick ut pucken ur egen försvarszon. Därefter gjordes 3-0 i spel fem mot fyra. Då hade det gått drygt fem minuter och samtidigt tog BIK time out.

Laget hade kommandot under resten av matchen, inte minst i tredje perioden. Laget fick nödvändig energi genom Daniel Wessners reducering innan pausen. Jesper Olofsson "tråcklade" sedan in BIK:s andra mål när det återstod nästan nio minuter av matchen.

- Efter andra perioden, då vi var sämre än i första och dessutom åkte på ett par tunga mål, ska vi vara glada att vi fortfarande var med i matchen men efter tredje känns det bittert, säger Thelander i ett omklädningsrum där besvikelsen märks mycket tydligt.

- Vi skapade många chanser, många riktigt bra chanser, och tryckte verkligen tillbaka Oskarshamn. Jaja, vi kommer tillbaka, fortsätter BIK-kaptenen som inte anser sig ha känt press eller tryck utifrån genom alla segrar.

Även om hans lag i den stenhårda tabelltoppen nu är nere som trea, efter att ha toppat ligan inför den 42:e av 52 omgångar, och kan vara fyra under lördagen är han med all rätt fortsatt hopfull.

Och med tanke på hur väldigt tätt det är, och säkert kommer att vara, har BIK förstås fortfarande mycket goda chanser att få kvala till SHL även om lagets mäktiga rekordsvit i antalet segrar nu sprack.

Berglunds skada

Däremot märks tydlig oro i BIK-lägret när det gäller forwarden Carl Berglund som fick kliva av redan i andra perioden efter att ha fått ett skott på ett finger när han täckte uppoffrande i ett numerärt underläge.

- Det blir röntgen under lördagen. Först därefter kan vi säga något om hur allvarlig skadan är, säger massageterapeuten Håkan Persson samtidigt som spelarna med sänkta huvuden och med revansch brinnande ur ögonen lämnar omklädningsrummet i Arena Oskarshamn som blivit en mardrömsarena för BIK:s del.

Och Oskarshamn är dessutom en mardrömsmotståndare för BIK, med kaptenen Martin Thelander i spetsen, på mer än ett sätt.

BIK, som senast förlorade en hockeymatch 29 november, har inte vunnit i Oskarshamn sedan 12 november 2012 då det blev 3-2-seger. Därefter fem raka förluster i Arena Oskarshamn och målskillnaden 8-23, innan det här nederlaget.

Till det ska läggas att BIK tidigare förlorat chansen till kval till högsta serien i Oskarshamn efter en brakförlust - och så sent som för två säsonger sedan i sista play off-matchen missade kvalet via tappad 2-0-ledning i sista perioden mot fredagskvällens motståndare.

Missade chanser

En spelare som definitivt kan drömma mardrömmar om Oskarshamn är BIK-kaptenen Martin Thelander som i tredje serieomgången i höstas blev armskadad och sedan inte var tillbaka förrän i 27:e omgången.

- Om vi visat samma effektivitet som tidigare när vi radat upp segrar skulle vi ha vunnit nu också. Vi skapade definitivt så många och så bra chanser som behövts. Spelmässigt har vi spelat sämre men ändå hittat sätt att vinna. Dessutom hämtat upp underlägen som varit ännu mer pressande än det här, anser Thelander.

- Vi hade till skillnad mot flera andra matcher stolpe ut nu medan Oskarshamn fick med sig marginalerna, tillägger han.

Oskarshamn gjorde första periodens enda mål. Ett, som det skulle visa sig, avgörande ryck kom i början av andra akten. Först kunde Oskarshamn förlänga ett anfall när BIK inte fick ut pucken ur egen försvarszon. Därefter gjordes 3-0 i spel fem mot fyra. Då hade det gått drygt fem minuter och samtidigt tog BIK time out.

Laget hade kommandot under resten av matchen, inte minst i tredje perioden. Laget fick nödvändig energi genom Daniel Wessners reducering innan pausen. Jesper Olofsson "tråcklade" sedan in BIK:s andra mål när det återstod nästan nio minuter av matchen.

- Efter andra perioden, då vi var sämre än i första och dessutom åkte på ett par tunga mål, ska vi vara glada att vi fortfarande var med i matchen men efter tredje känns det bittert, säger Thelander i ett omklädningsrum där besvikelsen märks mycket tydligt.

- Vi skapade många chanser, många riktigt bra chanser, och tryckte verkligen tillbaka Oskarshamn. Jaja, vi kommer tillbaka, fortsätter BIK-kaptenen som inte anser sig ha känt press eller tryck utifrån genom alla segrar.

Även om hans lag i den stenhårda tabelltoppen nu är nere som trea, efter att ha toppat ligan inför den 42:e av 52 omgångar, och kan vara fyra under lördagen är han med all rätt fortsatt hopfull.

Och med tanke på hur väldigt tätt det är, och säkert kommer att vara, har BIK förstås fortfarande mycket goda chanser att få kvala till SHL även om lagets mäktiga rekordsvit i antalet segrar nu sprack.

Berglunds skada

Däremot märks tydlig oro i BIK-lägret när det gäller forwarden Carl Berglund som fick kliva av redan i andra perioden efter att ha fått ett skott på ett finger när han täckte uppoffrande i ett numerärt underläge.

- Det blir röntgen under lördagen. Först därefter kan vi säga något om hur allvarlig skadan är, säger massageterapeuten Håkan Persson samtidigt som spelarna med sänkta huvuden och med revansch brinnande ur ögonen lämnar omklädningsrummet i Arena Oskarshamn som blivit en mardrömsarena för BIK:s del.

Och Oskarshamn är dessutom en mardrömsmotståndare för BIK, med kaptenen Martin Thelander i spetsen, på mer än ett sätt.