2015-01-22 11:30

2015-01-22 11:30

Dags för Varannan damernas

FOTBOLL: KB och Sturehov titelförsvarare

På lördag är det dags för 27:e upplagan av inomhuscupen Varannan damernas i Rävåsens IK:s regi.

Åtta lag gör upp på herrsidan respektive damsidan och titelförsvarare är KB Karlskoga och Sturehov.

Fjolårets final mellan KB:s herrar och Rävåsen blev en riktig nagelbitare. Vid full tid stod det 3–3 och den dramatiska matchen gick till straffar. Där drog titelförsvarande KB det längsta strået genom att sätta sina två första straffar medan Rävåsen missade.

På damsidan tog sig Rävåsen till final där man mötte IK Sturehov. Även den finalen gick till straffar efter ställningen 1–1 vid full tid. Men till skillnad mot KB lyckade inte Rävåsen upprepa bedriften från 2013 då man vann cupen. Sturehov satte sina tre straffar medan RIK missade den sista.

Till 2015 års upplaga av Varannan damernas är följande lag anmälda på herrsidan: KB Karlskoga, Woody’s FC, Rävåsens IK, Bråtens IK, Strömtorps IK, Nykroppa AIK, Immetorps IK och Åtorps IK.

På damsidan gör Rävåsens IK, Bråtens IK, Hallsbergs BK, Fjugesta IF, Garphyttans IF, IK Sturehov, Nora/Pershyttan, och Sköllersta IF upp om cupsegern.

Dominanter

Det krävs tre cupvinster för att bärga hem vandringspriset och om man tittar i backspegeln kan man konstatera att Rävåsens damer och KB Karlskogas herrar varit framgångsrikast av alla deltagande lag med tre vandringspris vardera. På damsidan har Adolfsberg ett vandringspris och på herrsidan har Rävåsen och Immetorp ett var.

Rävåsens IK som arrangör hoppas att årets cup blir en trevlig tillställning som brukligt, med jämna och spännande matcher. Förhoppningen är också att alla lagen bjuder på bra och underhållande spel.

Brukligt är att Karlskoga FDK bidrar med domare i cupen och så är fallet även i år, då nya unga förmågor får chansen att gå in och döma seniorfotboll.

Varannan damernas spelas som vanligt i Karlbergshallen och inleds 08.00 på lördagen med matchen KB Karlskoga–Woody’s FC. Damerna spelar sin finalmatch klockan 18.00 och cupen avslutas med herrfinalen klockan 18.25.

Fjolårets final mellan KB:s herrar och Rävåsen blev en riktig nagelbitare. Vid full tid stod det 3–3 och den dramatiska matchen gick till straffar. Där drog titelförsvarande KB det längsta strået genom att sätta sina två första straffar medan Rävåsen missade.

På damsidan tog sig Rävåsen till final där man mötte IK Sturehov. Även den finalen gick till straffar efter ställningen 1–1 vid full tid. Men till skillnad mot KB lyckade inte Rävåsen upprepa bedriften från 2013 då man vann cupen. Sturehov satte sina tre straffar medan RIK missade den sista.

Till 2015 års upplaga av Varannan damernas är följande lag anmälda på herrsidan: KB Karlskoga, Woody’s FC, Rävåsens IK, Bråtens IK, Strömtorps IK, Nykroppa AIK, Immetorps IK och Åtorps IK.

På damsidan gör Rävåsens IK, Bråtens IK, Hallsbergs BK, Fjugesta IF, Garphyttans IF, IK Sturehov, Nora/Pershyttan, och Sköllersta IF upp om cupsegern.

Dominanter

Det krävs tre cupvinster för att bärga hem vandringspriset och om man tittar i backspegeln kan man konstatera att Rävåsens damer och KB Karlskogas herrar varit framgångsrikast av alla deltagande lag med tre vandringspris vardera. På damsidan har Adolfsberg ett vandringspris och på herrsidan har Rävåsen och Immetorp ett var.

Rävåsens IK som arrangör hoppas att årets cup blir en trevlig tillställning som brukligt, med jämna och spännande matcher. Förhoppningen är också att alla lagen bjuder på bra och underhållande spel.

Brukligt är att Karlskoga FDK bidrar med domare i cupen och så är fallet även i år, då nya unga förmågor får chansen att gå in och döma seniorfotboll.

Varannan damernas spelas som vanligt i Karlbergshallen och inleds 08.00 på lördagen med matchen KB Karlskoga–Woody’s FC. Damerna spelar sin finalmatch klockan 18.00 och cupen avslutas med herrfinalen klockan 18.25.