2015-01-15 22:14

2015-01-20 23:19

13 raka och serieledning för BIK

ISHOCKEY: Hämtade upp underläge och vann på straffar

Underläge med 4–2 och 6–4, ändå gick BIK Karlskoga segrande ur matchen mot Asplöven under torsdagskvällen. Kvitteringen kom med 13 sekunder kvar av ordinarie speltid, i straffläggningen avgjorde Alexander Ytterell matchen.
– Det var en riktigt sjuk match. Vi hittar återigen ett sätt att vinna, vi ger oss aldrig, säger tränaren Tobias Thermell.

BIK Karlskoga åkte till Haparanda med tolv raka segrar i bagaget. Senast slog man Vita Hästen på hemmaplan med 4–3 inför ett fullsatt Nobelhallen. Lika mycket drag var det inte i Arena Polarica under torsdagskvällen, dit 1 037 biljetter hade sålts. Den första perioden var en blek sådan. Mikael ”Daggen” Eriksson fick den första målchansen då han blev fri i slottet efter en försvarsmiss, skottet gick dock över.

Efter 3.41 fick BIK chansen i powerplay då Jacob Lagace drog på sig en tripping, men spelet i fem mot fyra var ingen höjdare och något mål föll inte. I slutet av perioden kom det första målet för kvällen. Den tidigare utvisade Jacob Lagace slog en smörpassning till James Sixsmith, som fintade ner Gistedt och iskallt avslutade mellan benen. Direkt efter tekningen fick Sebastian Dyk ett ypperligt läge att utöka Asplövens ledning då han kom fri med Joel Gistedt. Avslutet videogranskades men något mål blev det inte. Resultatet 1–0 stod sig perioden ut.

Galen andra period

Om den första perioden var händelsefattig och målsnål så var det tvärtom i den andra perioden. Det gjordes hela sju mål under de tolv första minuterna. Fredrik Ericson kvitterade till 1–1 i powerplay. Men endast 46 sekunder senare återtog Asplöven ledningen genom Jacob Lagace. Målen fortsatte att ramla in, Marcus ”Lilliz” Nilsson kvitterade till 2–2 efter en fin spelvändning.

Målrikt

BIK åkte sedan på två utvisningar, först Fredrik Höggren och sedan Gustaf Thorell. Asplöven var inte sena att utnyttja det numerära överläget, den notoriska målskytten John Henrion gjorde sitt 23:e mål för säsongen när han vackert gjorde 3–2.

Några minuter senare utökade Asplöven ledningen till 4–2, men BIK vägrade att ge upp, Marcus ”Lilliz” Nilsson gjorde sitt andra mål för dagen när han på ett mycket fint sätt styrde in ett skott från Daniel Wessner. Blott några sekunder senare var det ombytta roller, ”Lilliz” sköt och Wessner styrde in kvitteringsmålet till 4–4, ett resultat som stod sig perioden ut.

Straffläggning

BIK fick en mardrömsstart i den tredje perioden. Asplöven återtog nämligen ledningen efter 1.52 när Sam Marklund gjorde 5–4. Asplöven fortsatte att trycka på och utökade till 6–4. Många trodde då att matchen var avgjord, men inte BIK-spelarna. Daniel Wessner hade stor roll i upphämtningen. Först reducerade han till 6–5. Sedan assisterade han till kvitteringsmålet, endast 13 sekunder från slutet. Målet gjorde Alexander Ytterell. Förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar, där drog BIK det längsta strået. BIK Karlskoga tog därmed sin 13:e raka seger och visade i matchen mot Asplöven en grym karaktär.

– Det var en match med dåligt försvarsspel från båda håll, målvakterna hade ingen tacksam uppgift, säger Thermell.

I och med segern är BIK nu ny serieledare, en poäng före Malmö som finns på andraplatsen. Nästa match för BIK spelas på onsdag. Då kommer Almtuna på besök till Nobelhallen.

BIK Karlskoga åkte till Haparanda med tolv raka segrar i bagaget. Senast slog man Vita Hästen på hemmaplan med 4–3 inför ett fullsatt Nobelhallen. Lika mycket drag var det inte i Arena Polarica under torsdagskvällen, dit 1 037 biljetter hade sålts. Den första perioden var en blek sådan. Mikael ”Daggen” Eriksson fick den första målchansen då han blev fri i slottet efter en försvarsmiss, skottet gick dock över.

Efter 3.41 fick BIK chansen i powerplay då Jacob Lagace drog på sig en tripping, men spelet i fem mot fyra var ingen höjdare och något mål föll inte. I slutet av perioden kom det första målet för kvällen. Den tidigare utvisade Jacob Lagace slog en smörpassning till James Sixsmith, som fintade ner Gistedt och iskallt avslutade mellan benen. Direkt efter tekningen fick Sebastian Dyk ett ypperligt läge att utöka Asplövens ledning då han kom fri med Joel Gistedt. Avslutet videogranskades men något mål blev det inte. Resultatet 1–0 stod sig perioden ut.

Galen andra period

Om den första perioden var händelsefattig och målsnål så var det tvärtom i den andra perioden. Det gjordes hela sju mål under de tolv första minuterna. Fredrik Ericson kvitterade till 1–1 i powerplay. Men endast 46 sekunder senare återtog Asplöven ledningen genom Jacob Lagace. Målen fortsatte att ramla in, Marcus ”Lilliz” Nilsson kvitterade till 2–2 efter en fin spelvändning.

Målrikt

BIK åkte sedan på två utvisningar, först Fredrik Höggren och sedan Gustaf Thorell. Asplöven var inte sena att utnyttja det numerära överläget, den notoriska målskytten John Henrion gjorde sitt 23:e mål för säsongen när han vackert gjorde 3–2.

Några minuter senare utökade Asplöven ledningen till 4–2, men BIK vägrade att ge upp, Marcus ”Lilliz” Nilsson gjorde sitt andra mål för dagen när han på ett mycket fint sätt styrde in ett skott från Daniel Wessner. Blott några sekunder senare var det ombytta roller, ”Lilliz” sköt och Wessner styrde in kvitteringsmålet till 4–4, ett resultat som stod sig perioden ut.

Straffläggning

BIK fick en mardrömsstart i den tredje perioden. Asplöven återtog nämligen ledningen efter 1.52 när Sam Marklund gjorde 5–4. Asplöven fortsatte att trycka på och utökade till 6–4. Många trodde då att matchen var avgjord, men inte BIK-spelarna. Daniel Wessner hade stor roll i upphämtningen. Först reducerade han till 6–5. Sedan assisterade han till kvitteringsmålet, endast 13 sekunder från slutet. Målet gjorde Alexander Ytterell. Förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar, där drog BIK det längsta strået. BIK Karlskoga tog därmed sin 13:e raka seger och visade i matchen mot Asplöven en grym karaktär.

– Det var en match med dåligt försvarsspel från båda håll, målvakterna hade ingen tacksam uppgift, säger Thermell.

I och med segern är BIK nu ny serieledare, en poäng före Malmö som finns på andraplatsen. Nästa match för BIK spelas på onsdag. Då kommer Almtuna på besök till Nobelhallen.

  • Fredrik Narvelid