2015-01-14 17:58

2015-01-20 22:52

Degerfors IF har damlag på gång igen

FOTBOLL: Anmält till cup i slutet av februari

Degerfors IF har långt gångna planer på att dra i gång ett damlag igen inför kommande fotbollssäsong.

I samband med tisdagskvällens träning kom Ängebäcks President Reuf Jahic fram och frågade om tjejerna var intresserade av att delta i en cup i slutet av februari varifrån allt överskott går till forskning gällande barncancer.

– Tjejerna blev eld och lågor så vi bestämde oss direkt för att vi ska vara med där, berättar Jan Hammarström som är en av tränarna för laget.

I februari ska ett definitivt beslut tas om laget ska anmälas till seriespel under 2015.

– Det lutar åt att vi kommer att anmäla oss till seriespel i division 5, förklarar Hammarström.

Övriga tränare/ledare för laget är Fredrik Svensson, Fredrik Jacobsson och Peter Jansson.

Laget kommer dels att bestå av ungdomsspelare som blivit ”överåriga”, och dels av tjejer som tidigare spelat – i andra lag.

– Det började med att äldre spelare tog kontakt och ville komma i gång igen. Vi hade första träningen i november. Då kom 29 spelare. Ytterligare fyra fanns där och visade intresse. Det har inte varit lika många därefter men på de senaste två träningarna har det varit tolv spelare vid båda tillfällena och då fick vi många återbud på grund av sjukdom. Vår bedömning är att vi har en tillräckligt stor stomme för att lyckas få ihop ett lag, berättar Hammarström.

Att hans entusiasm märks tydligt är ingen överdrift.

– Både vi ledare och tjejerna vill verkligen att det ska bli verklighet med ett damlag i Degerfors IF igen efter några års uppehåll. Det skulle vara väldigt roligt att ha ett lag i seriespel i seniorsammanhang, förklarar Hammarström.

Laget tränar för tillfället två gånger i veckan i Stora halla; tisdagar och söndagar.

– Vi planerar, bland annat, även en träningsmatch mot Fjugesta, säger Hammarström.

I samband med tisdagskvällens träning kom Ängebäcks President Reuf Jahic fram och frågade om tjejerna var intresserade av att delta i en cup i slutet av februari varifrån allt överskott går till forskning gällande barncancer.

– Tjejerna blev eld och lågor så vi bestämde oss direkt för att vi ska vara med där, berättar Jan Hammarström som är en av tränarna för laget.

I februari ska ett definitivt beslut tas om laget ska anmälas till seriespel under 2015.

– Det lutar åt att vi kommer att anmäla oss till seriespel i division 5, förklarar Hammarström.

Övriga tränare/ledare för laget är Fredrik Svensson, Fredrik Jacobsson och Peter Jansson.

Laget kommer dels att bestå av ungdomsspelare som blivit ”överåriga”, och dels av tjejer som tidigare spelat – i andra lag.

– Det började med att äldre spelare tog kontakt och ville komma i gång igen. Vi hade första träningen i november. Då kom 29 spelare. Ytterligare fyra fanns där och visade intresse. Det har inte varit lika många därefter men på de senaste två träningarna har det varit tolv spelare vid båda tillfällena och då fick vi många återbud på grund av sjukdom. Vår bedömning är att vi har en tillräckligt stor stomme för att lyckas få ihop ett lag, berättar Hammarström.

Att hans entusiasm märks tydligt är ingen överdrift.

– Både vi ledare och tjejerna vill verkligen att det ska bli verklighet med ett damlag i Degerfors IF igen efter några års uppehåll. Det skulle vara väldigt roligt att ha ett lag i seriespel i seniorsammanhang, förklarar Hammarström.

Laget tränar för tillfället två gånger i veckan i Stora halla; tisdagar och söndagar.

– Vi planerar, bland annat, även en träningsmatch mot Fjugesta, säger Hammarström.