2014-12-30 18:04

2015-01-20 23:13

President Jahic – årets välgörare

FOTBOLL: Reuf hjälper de svaga och utsatta i samhället

Ängebäcks President Reuf Jahic är 2014 års välgörare.

Jahic väcker känslor och berör. De flesta inom fotbollens värld i Karlskoga/Degerfors-området har åsikter om honom. Han hörs och syns och har ständigt nya projekt på gång. Bakom den bullriga ytan och alla stora visioner klappar ett mycket varmt hjärta som framför allt slår för de svaga och utsatta i samhället sedan Jahic själv tvingades fly från krigets Bosnien på 1990-talet.

I samband med översvämningskatastrofen i sitt hemland drog han i gång en insamling för att underlätta tillvaron något för sina landsmän. Och i höstas bestämde han att Ängebäcks BK, som nästa säsong är tillbaka i division 5 efter att ha vunnit sexan, ska arrangera en inomhuscup där allt överskott går till kampen mot barncancer.

Jahic är i högsta grad en idéspruta och en mycket drivande kraft i fotbollssammanhang. Det kan absolut ingen ta ifrån honom. Under 2014 gjorde han ändå det starkaste intrycket för hans vilja att hjälpa och stötta dem som har det svårt i samhället, och göra verklighet av något som många av tänker men tyvärr låter det stanna där.

Jahic väcker känslor och berör. De flesta inom fotbollens värld i Karlskoga/Degerfors-området har åsikter om honom. Han hörs och syns och har ständigt nya projekt på gång. Bakom den bullriga ytan och alla stora visioner klappar ett mycket varmt hjärta som framför allt slår för de svaga och utsatta i samhället sedan Jahic själv tvingades fly från krigets Bosnien på 1990-talet.

I samband med översvämningskatastrofen i sitt hemland drog han i gång en insamling för att underlätta tillvaron något för sina landsmän. Och i höstas bestämde han att Ängebäcks BK, som nästa säsong är tillbaka i division 5 efter att ha vunnit sexan, ska arrangera en inomhuscup där allt överskott går till kampen mot barncancer.

Jahic är i högsta grad en idéspruta och en mycket drivande kraft i fotbollssammanhang. Det kan absolut ingen ta ifrån honom. Under 2014 gjorde han ändå det starkaste intrycket för hans vilja att hjälpa och stötta dem som har det svårt i samhället, och göra verklighet av något som många av tänker men tyvärr låter det stanna där.