2018-05-18 06:00

2018-05-18 06:00

Dans och sång i Degerfors kyrka

MÄSSA

På lördag kväll blir det dans i Degerfors kyrka. Det är en nyskriven mässa med nio sånger/danser som är tänkt att fungera som en gudstjänst med nattvard.

Det är uppbyggt med teman från mörker till ljus. Musiken är i folkton av riksspelmannen Maria Hulthén Birkeland med text av Kristina Sandgren Furberg. Det är ett samarbete mellan Karlskoga och Degerfors-Nysunds församlingar. Dansen leds av Maud Björk och Kersti Ericson, musiken av Malena Karlsson med sångare från Nysunds kyrkokör och prästen Karolina-Strandell Rongedal medverkar också.

Det kommer vara en öppen workshop under eftermiddagen där alla som vill vara med kan lära sig danserna.

Det är uppbyggt med teman från mörker till ljus. Musiken är i folkton av riksspelmannen Maria Hulthén Birkeland med text av Kristina Sandgren Furberg. Det är ett samarbete mellan Karlskoga och Degerfors-Nysunds församlingar. Dansen leds av Maud Björk och Kersti Ericson, musiken av Malena Karlsson med sångare från Nysunds kyrkokör och prästen Karolina-Strandell Rongedal medverkar också.

Det kommer vara en öppen workshop under eftermiddagen där alla som vill vara med kan lära sig danserna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.