2018-01-31 14:08

2018-01-31 14:08

Djurisk insikt i Örebro

KONST: Annika Nielsen har vernissage för ny utställning

Degerforsaren Annika Nielsen har snart vernissage för sin nya utställning Djurisk insikt. Där får besökarna stifta bekantskap med hennes spevciella uttryckssätt.

Annika Nielsen är en erfaren konstnär med gedigen utbildning och har bland annat gått fem år på Konstfack. Hon arbetar i en rad olika material och stilar, bland annat grafik, skulpturer i lera samt målning i både akvarell och olja.

Hon beskriver sina verk som okonventionella och jobbar gärna i stora skalor. När hon ställer ut vill hon interagera dem i rummet och skapa en blandning av stora skulpturer, akvarellmålningar och olja. Grundteman i hennes verk, även i djurmotiven, är sammanhållning, utsatthet och styrka. Hennes konst handlar om vår miljö och hur mänskligheten gör utrymmet mindre och mindre för allt levande.

Örebroarnas tur

Oftast kan man se hennes alster i ateljén på Berget i Degerfors, en ateljé som hon har haft sedan 1986, men nu är det örebroarnas tur att få ta del av dem. Hennes nya utställning, Djurisk insikt, har vernissage den 3 februari på Konsthantverkarna i Örebro. Utställningen pågår sedan månaden ut.

Annika Nielsen är en erfaren konstnär med gedigen utbildning och har bland annat gått fem år på Konstfack. Hon arbetar i en rad olika material och stilar, bland annat grafik, skulpturer i lera samt målning i både akvarell och olja.

Hon beskriver sina verk som okonventionella och jobbar gärna i stora skalor. När hon ställer ut vill hon interagera dem i rummet och skapa en blandning av stora skulpturer, akvarellmålningar och olja. Grundteman i hennes verk, även i djurmotiven, är sammanhållning, utsatthet och styrka. Hennes konst handlar om vår miljö och hur mänskligheten gör utrymmet mindre och mindre för allt levande.

Örebroarnas tur

Oftast kan man se hennes alster i ateljén på Berget i Degerfors, en ateljé som hon har haft sedan 1986, men nu är det örebroarnas tur att få ta del av dem. Hennes nya utställning, Djurisk insikt, har vernissage den 3 februari på Konsthantverkarna i Örebro. Utställningen pågår sedan månaden ut.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.