2018-01-12 06:00

2018-01-12 06:00

Vinteryra i Trettondagskonsert

KARLSKOGA: "Det är skämtsamt, glatt och brukar ge många trevliga överraskningar."

Skämtsam och med en del överraskningar, så kan man beskriva Wermland Operas konserter. I kväll äntrar de scenen i Bregårdsskolans aula.

I kväll fredag, blir det Trettondagskonsert med Wermland Opera Orkester och solister i Bregårdsskolans aula. Dirigent är Marie Rosenmir. Det är sjätte året orkestern kommer till Karlskoga. Tillsammans med violinisten Jan Stigmer kommer de att bjuda på verk bland annat av Beethoven, Mozart, Strauss, Lars-Erik Larsson och Paganini. Avslutningsvis blir det ett knippe wienervalser och galopper precis som traditionen bjuder.

Spelande ledare

Violinist Jan Stigmer kommer att fungera som både solist och spelande ledare. Wermland Operas egna musiker kommer också att framföra solostycken.

– Det är skämtsamt, glatt och brukar ge många trevliga överraskningar. Man går aldrig därifrån med en sur min och man blir aldrig besviken. Det är då man är stolt över att vara värmlänning säger Peter Carell.

– Det är trevligt att de kommer hit. Wermland Opera är väldigt generösa med att åka ut med sina turnéer, säger Marie-Louise Nauclér.

I år ingår både garderob och fika i biljettpriset.

I kväll fredag, blir det Trettondagskonsert med Wermland Opera Orkester och solister i Bregårdsskolans aula. Dirigent är Marie Rosenmir. Det är sjätte året orkestern kommer till Karlskoga. Tillsammans med violinisten Jan Stigmer kommer de att bjuda på verk bland annat av Beethoven, Mozart, Strauss, Lars-Erik Larsson och Paganini. Avslutningsvis blir det ett knippe wienervalser och galopper precis som traditionen bjuder.

Spelande ledare

Violinist Jan Stigmer kommer att fungera som både solist och spelande ledare. Wermland Operas egna musiker kommer också att framföra solostycken.

– Det är skämtsamt, glatt och brukar ge många trevliga överraskningar. Man går aldrig därifrån med en sur min och man blir aldrig besviken. Det är då man är stolt över att vara värmlänning säger Peter Carell.

– Det är trevligt att de kommer hit. Wermland Opera är väldigt generösa med att åka ut med sina turnéer, säger Marie-Louise Nauclér.

I år ingår både garderob och fika i biljettpriset.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.