2017-11-13 13:31

2017-11-13 13:31

Må Bra-kören hyllar Sven-Ingvars

DEGERFORS: Må-Bra-kören framträder för tredje gången

Må bra-kören gör snart sin tredje konsert i Degerfors och det i form av en hyllning. Till den har de plockat ur en 60-årig låtskatt, signerad Sven-Ingvars.

Det blir en ren Sven-Ingvars-hyllning då Må bra-kören i Degerfors gör sin tredje konsert. I Vallakyrkan samlas på onsdag kväll den 30-hövdade kören, under Anders Ekstrands ledning, för att framföra låtar från hela Sven-Ingvars period.

– De har så rik musikskatt, det finns verkligen att välja ur då de hängde med i 60 år. Det är helt otroligt. Det är många generationer de nådde, en makalös prestation, säger Kristina Henriksson, för Må bra-kören och fortsätter:

– Vi har valt låtar som vi tycker är hyfsat representativa från deras olika kategorier, de gav sig på Fröding och allt möjligt från att de i starten i Slottsbron hade mer Bill Haley-stuk.

Kristina ingår också i det som utgör förbandet, Tooners som de kallar sig.

Kåseri

Precis som i tidigare konserter blir det mellansnack mellan låtarna, då körens egen revykung Morgan Delie kåserar kring minnen och episoder till Sven-Ingvarslåtarna. Lilian Berlin är konferencier.

– Det är bra akustik i Vallakyrkan och så går det in stor publik. Senast vi hade konsert där var det fullsatt, berättar Kristina.

Kören, som gärna tar emot nytillskott inte minst herrar, har den här gången förstärkts med musiker, vilket ger extra drag, enligt Kristina. Förutom körledaren Anders Ekstrand, Fjugesta, på piano och gitarr medverkar Lars-Erik Andersson, Degerfors, på trummor och Lasse Palmqvist, Fjugesta, på bas.

Före konserten är det kaffeservering och till konserten är det frivillig entré, som tillfaller beaktansvärda insatser inom föreningsliv och stiftelser. ”Min stora dag” ligger Må Bra-kören varmt om hjärtat och de välkomnar alla bidrag till detta.

Det blir en ren Sven-Ingvars-hyllning då Må bra-kören i Degerfors gör sin tredje konsert. I Vallakyrkan samlas på onsdag kväll den 30-hövdade kören, under Anders Ekstrands ledning, för att framföra låtar från hela Sven-Ingvars period.

– De har så rik musikskatt, det finns verkligen att välja ur då de hängde med i 60 år. Det är helt otroligt. Det är många generationer de nådde, en makalös prestation, säger Kristina Henriksson, för Må bra-kören och fortsätter:

– Vi har valt låtar som vi tycker är hyfsat representativa från deras olika kategorier, de gav sig på Fröding och allt möjligt från att de i starten i Slottsbron hade mer Bill Haley-stuk.

Kristina ingår också i det som utgör förbandet, Tooners som de kallar sig.

Kåseri

Precis som i tidigare konserter blir det mellansnack mellan låtarna, då körens egen revykung Morgan Delie kåserar kring minnen och episoder till Sven-Ingvarslåtarna. Lilian Berlin är konferencier.

– Det är bra akustik i Vallakyrkan och så går det in stor publik. Senast vi hade konsert där var det fullsatt, berättar Kristina.

Kören, som gärna tar emot nytillskott inte minst herrar, har den här gången förstärkts med musiker, vilket ger extra drag, enligt Kristina. Förutom körledaren Anders Ekstrand, Fjugesta, på piano och gitarr medverkar Lars-Erik Andersson, Degerfors, på trummor och Lasse Palmqvist, Fjugesta, på bas.

Före konserten är det kaffeservering och till konserten är det frivillig entré, som tillfaller beaktansvärda insatser inom föreningsliv och stiftelser. ”Min stora dag” ligger Må Bra-kören varmt om hjärtat och de välkomnar alla bidrag till detta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.