2017-11-10 09:00

2017-11-10 09:00

Nostalgikväll med Thörn

KARLSKOGA: Tredje tillfället att kura i skymningen på Smakbiten

Svensktoppskungen från 60- och 70-talet besöker Karlskoga på torsdag.

Torsdag den 16 november är det dags för höstens tredje tillfälle av Kura Skymning hos Café Smakbiten. Det blir en riktig nostalgikväll med kända låtar från 60- och 70-talen. Gäster är Carl-Erik och Adorena Thörn som uner kvällen ackompanjeras av Rockfolkets gamla pianist Kalle Åmark.

15 gånger på Svensktoppen

”Jag vill dansa med dig...” var en av Carl-Erik Thörns många svensktoppshits och hela 15 gånger låg han på listan. Han började sjunga tidigt, redan 1962 sjöng han i radion första gången, vilket följdes av många fler tillfällen. Han vann titeln, ”Norrlands bästa vokalist” och var enormt stor på 60- och 70-talen. Ulf Elfving som ledde svensktoppen, döpte honom till ”Svensktoppskung” och Carl-Erik var en av de mest bokade artisterna i folkparkerna. Under årens lopp gav han ut flera skivor och några av låtarna han sjungit är ”Säg vackra små ord till mig”, ”Det finns ingen annan”, ”I rosenrött jag drömmer” och ”Jag saknar dig”. Han är den enda som haft samma låt på svensktoppen två gånger.

Åter i Sverige

I slutet av 1970-talet tröttnade han på att oroa sig för listplaceringar och bokningar och utbildade sig till ekonom. Under åtta var han hotelldirektör i Sundsvall innan han 1985 flyttade till San Francisco. Efter många år är han nu tillbaka i Sverige igen och bosatt i Stockholm. Tillsammans med hustrun Adorena, reser han runt i landet och uppträder.

– De har även utlovat låtar av Barbra Streisand, Frank Sinatra och The Beatles, berättar Torbjörn Karlsson, en av arrangörerna.

Det här är ännu ett led i Café Smakbitens strävan att bredda utbudet på sina Kura skymningskvällar.

Torsdag den 16 november är det dags för höstens tredje tillfälle av Kura Skymning hos Café Smakbiten. Det blir en riktig nostalgikväll med kända låtar från 60- och 70-talen. Gäster är Carl-Erik och Adorena Thörn som uner kvällen ackompanjeras av Rockfolkets gamla pianist Kalle Åmark.

15 gånger på Svensktoppen

”Jag vill dansa med dig...” var en av Carl-Erik Thörns många svensktoppshits och hela 15 gånger låg han på listan. Han började sjunga tidigt, redan 1962 sjöng han i radion första gången, vilket följdes av många fler tillfällen. Han vann titeln, ”Norrlands bästa vokalist” och var enormt stor på 60- och 70-talen. Ulf Elfving som ledde svensktoppen, döpte honom till ”Svensktoppskung” och Carl-Erik var en av de mest bokade artisterna i folkparkerna. Under årens lopp gav han ut flera skivor och några av låtarna han sjungit är ”Säg vackra små ord till mig”, ”Det finns ingen annan”, ”I rosenrött jag drömmer” och ”Jag saknar dig”. Han är den enda som haft samma låt på svensktoppen två gånger.

Åter i Sverige

I slutet av 1970-talet tröttnade han på att oroa sig för listplaceringar och bokningar och utbildade sig till ekonom. Under åtta var han hotelldirektör i Sundsvall innan han 1985 flyttade till San Francisco. Efter många år är han nu tillbaka i Sverige igen och bosatt i Stockholm. Tillsammans med hustrun Adorena, reser han runt i landet och uppträder.

– De har även utlovat låtar av Barbra Streisand, Frank Sinatra och The Beatles, berättar Torbjörn Karlsson, en av arrangörerna.

Det här är ännu ett led i Café Smakbitens strävan att bredda utbudet på sina Kura skymningskvällar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.