2017-10-12 09:47

2017-10-12 09:48

"Täta grooves, ylande gitarrsolon och fetdistade munspelsbreaks"

BLUES: Erika Baier & The Business på Kupolen

Erika Baier & The Business kommer fredag 13 oktober till Kupolen. Det är Karlskoga rock & bluesförening som arrangerar och denna gång har föreningen valt Kupolen som arena för giget.

Erika Baier har sina rötter i Timmernabben i Småland, ett stenkast från Mönsterås där hon tidigt började som värdinna på bluesfestivalen.

– Ett av hennes uppdrag var att ta hand om Sven Zetterberg. Svenne blev sen Erikas mentor och vän, han hjälpte henne hitta sin röst och uppmuntrade henne att våga ställa sig på scen och sjunga, berättar Hans Greek, ordförande i Karlskoga rock & bluesförening.

Erika Baier & The Business hade redan vid bildandet klart för sig vad bandet ville göra. Och det var att utifrån Erikas favoritartister bygga en unik liveakt på den svenska bluesscenen genom att klä låtar av Ruth Brown, Nina Simone, Etta James, Koko Taylor, Shemekia Copeland, Deborah Coleman och Ruthie Foster i ett tungt, tätt och modernt sound. På så sätt vill bandet visa att bluesen har såväl djupa rötter som något att säga en publik i dag.

– Bandet består av några av landets mest meriterade bluesmusiker, påpekar Hans Greek och räknar upp Erika Baier, sång, Bonne Löfman, gitarr, Arman Sikiric, munspel, Philip Neterowicz, keyboards, Patrik Norrman, bas, och Michael Johansson, trummor.

– Publiken kan räkna med att Erika Baier & The Business bjuder på täta grooves, halsbrytande övergångar, ylande gitarrsolon, fetdistade munspelsbreaks och att Erika själv ger allt hon har. Det gör hon nämligen varje gång hon ställer sig på en scen, tillägger Hans Greek och berättar att bandets medlemmar kompat artister som Sven Zetterberg, Roffe Wikström, Jerry Williams, Mats Ronander, Lisa Lystam, Knockout Greg och Bill Öhrström.

Erika Baier har sina rötter i Timmernabben i Småland, ett stenkast från Mönsterås där hon tidigt började som värdinna på bluesfestivalen.

– Ett av hennes uppdrag var att ta hand om Sven Zetterberg. Svenne blev sen Erikas mentor och vän, han hjälpte henne hitta sin röst och uppmuntrade henne att våga ställa sig på scen och sjunga, berättar Hans Greek, ordförande i Karlskoga rock & bluesförening.

Erika Baier & The Business hade redan vid bildandet klart för sig vad bandet ville göra. Och det var att utifrån Erikas favoritartister bygga en unik liveakt på den svenska bluesscenen genom att klä låtar av Ruth Brown, Nina Simone, Etta James, Koko Taylor, Shemekia Copeland, Deborah Coleman och Ruthie Foster i ett tungt, tätt och modernt sound. På så sätt vill bandet visa att bluesen har såväl djupa rötter som något att säga en publik i dag.

– Bandet består av några av landets mest meriterade bluesmusiker, påpekar Hans Greek och räknar upp Erika Baier, sång, Bonne Löfman, gitarr, Arman Sikiric, munspel, Philip Neterowicz, keyboards, Patrik Norrman, bas, och Michael Johansson, trummor.

– Publiken kan räkna med att Erika Baier & The Business bjuder på täta grooves, halsbrytande övergångar, ylande gitarrsolon, fetdistade munspelsbreaks och att Erika själv ger allt hon har. Det gör hon nämligen varje gång hon ställer sig på en scen, tillägger Hans Greek och berättar att bandets medlemmar kompat artister som Sven Zetterberg, Roffe Wikström, Jerry Williams, Mats Ronander, Lisa Lystam, Knockout Greg och Bill Öhrström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.