2017-06-16 06:00

2017-06-16 06:00

Full fart med Bengtzing

KARLSKOGA: Deltagit flera gånger i Melodifestivalen

Pop- och schlagersångerskan Linda Bengtzing gästar Borggården.

I morgon lördag presenterar Statt sommarens andra upplaga av Borggården Live. Pop- och schlagersångerskan Linda Bengtzing, född i Gullspång, är kvällens gäst. Tillsammans med illustratören Jojo Borg Larsson, har hon även skrivit barnboken ”Boxarn och Prinsessan”.

Vann talangjakt

Linda Bengtzing bildade en sångduo som 9-åring och 1986 fick hon spela in ett par singlar sedan hon vunnit en talangjakt i Arboga. I mitten av 1990-talet flyttade hon till Stockholm, där hon jobbat på Wallmans. Hon har även varit programledare i Ordjakten och Floor filler och vikarierade några gånger för Lotta Engberg i Bingolotto för några år sedan.

Bengtzing blev känd för allmänheten då hon deltog i Melodifestivalen 2005 med låten ”Alla flickor”. Efter det har det blivit flera låtar i Melodifestivalen för henne.

Sikta mot stjärnorna, Körslaget och Fame Factory är tv-program som Linda deltagit i.

Årets låt

Lindas första album släpptes 2006 och samma år, på QX-galan på Cirkus i Stockholm, fick ”Jag ljuger så bra, pris för Årets låt.

Hon har tillsammans med Markoolio släppt singeln ”Värsta schlagern” och under några somrar har hon varit en av artisterna i Diggilooturnén.

Under 2012 medverkade hon i Hovturnén tillsammans med Wille Crawford, Christer Sandelin, Gunhild Carling, Marika Willstedt, Jonas Sjöblom och Olle Lidner.

I morgon lördag presenterar Statt sommarens andra upplaga av Borggården Live. Pop- och schlagersångerskan Linda Bengtzing, född i Gullspång, är kvällens gäst. Tillsammans med illustratören Jojo Borg Larsson, har hon även skrivit barnboken ”Boxarn och Prinsessan”.

Vann talangjakt

Linda Bengtzing bildade en sångduo som 9-åring och 1986 fick hon spela in ett par singlar sedan hon vunnit en talangjakt i Arboga. I mitten av 1990-talet flyttade hon till Stockholm, där hon jobbat på Wallmans. Hon har även varit programledare i Ordjakten och Floor filler och vikarierade några gånger för Lotta Engberg i Bingolotto för några år sedan.

Bengtzing blev känd för allmänheten då hon deltog i Melodifestivalen 2005 med låten ”Alla flickor”. Efter det har det blivit flera låtar i Melodifestivalen för henne.

Sikta mot stjärnorna, Körslaget och Fame Factory är tv-program som Linda deltagit i.

Årets låt

Lindas första album släpptes 2006 och samma år, på QX-galan på Cirkus i Stockholm, fick ”Jag ljuger så bra, pris för Årets låt.

Hon har tillsammans med Markoolio släppt singeln ”Värsta schlagern” och under några somrar har hon varit en av artisterna i Diggilooturnén.

Under 2012 medverkade hon i Hovturnén tillsammans med Wille Crawford, Christer Sandelin, Gunhild Carling, Marika Willstedt, Jonas Sjöblom och Olle Lidner.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.