2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

Konsert i Folkets Park

DEGERFORS: "Vi har roligt, dansar mycket och skrattar ännu mer"

Solister och körer lovar glädje, ös och stämningsfulla sånger i Folkets park på måndag.

Måndag den 22 maj blir det konsert i Degerfors Folkets Park. Det är Joyvoicekörerna i Karlskoga och Degerfors, under ledning av Amy Glaad, som tillsammans med några solister ska ge åhörarna en stämningsfull musikupplevelse.

Stor kör

På scenen kommer även några av Amys privata sångelever att finnas.

– De flesta av dem som är med den här gången har inte stått på scenen förut och har heller inte som mål att bli sångerska eller sångare på heltid. De kommer till mig för att må bra och ser det här som en personlig utmaning. I konserten kommer jag själv att sjunga en stump också. Det gäller att passa på, säger Amy med ett skratt.

Snart tre körer

Förutom att Amy sjunger själv, har hon ett förflutet som musiklärare i klass där hon arbetat från årskurs två till gymnasieåldrar. Efter tio år i skolan kände hon att det var dags att starta eget. Förutom att sångcoacha vuxna röster, har hon två körer i Joyvoice regi i Karlskoga och Degerfors och till hösten startar hon även en kör i Kristinehamn. I nuläget består Karlskogas kör av ett 80-tal sångare och Degerfors av ett 40-tal.

Bra koncept

– Jag gillar verkligen konceptet. Det är de som sjungit länge i kör och de som är totala nybörjare. Vi har roligt, dansar mycket, skrattar ännu mer och lär oss gör vi utan noter. Du lär dig via dina öron, jag sjunger före och kören härmar, förklarar hon.

En dröm

Att ha en årlig vårkonsert för allmänheten med sina elever, har alltid varit en av Amys drömmar och nu är det dags. I konserten lovar man glädje, ös och stämningsfulla sånger. Konserter är utomhus men under tak och det finns 580 sittplatser.

– Det kommer bli jättetrevligt och vi hoppas på fint väder. Tanken är att det ska vara mysigt att komma dit och att publiken ska känna sig delaktig.

Måndag den 22 maj blir det konsert i Degerfors Folkets Park. Det är Joyvoicekörerna i Karlskoga och Degerfors, under ledning av Amy Glaad, som tillsammans med några solister ska ge åhörarna en stämningsfull musikupplevelse.

Stor kör

På scenen kommer även några av Amys privata sångelever att finnas.

– De flesta av dem som är med den här gången har inte stått på scenen förut och har heller inte som mål att bli sångerska eller sångare på heltid. De kommer till mig för att må bra och ser det här som en personlig utmaning. I konserten kommer jag själv att sjunga en stump också. Det gäller att passa på, säger Amy med ett skratt.

Snart tre körer

Förutom att Amy sjunger själv, har hon ett förflutet som musiklärare i klass där hon arbetat från årskurs två till gymnasieåldrar. Efter tio år i skolan kände hon att det var dags att starta eget. Förutom att sångcoacha vuxna röster, har hon två körer i Joyvoice regi i Karlskoga och Degerfors och till hösten startar hon även en kör i Kristinehamn. I nuläget består Karlskogas kör av ett 80-tal sångare och Degerfors av ett 40-tal.

Bra koncept

– Jag gillar verkligen konceptet. Det är de som sjungit länge i kör och de som är totala nybörjare. Vi har roligt, dansar mycket, skrattar ännu mer och lär oss gör vi utan noter. Du lär dig via dina öron, jag sjunger före och kören härmar, förklarar hon.

En dröm

Att ha en årlig vårkonsert för allmänheten med sina elever, har alltid varit en av Amys drömmar och nu är det dags. I konserten lovar man glädje, ös och stämningsfulla sånger. Konserter är utomhus men under tak och det finns 580 sittplatser.

– Det kommer bli jättetrevligt och vi hoppas på fint väder. Tanken är att det ska vara mysigt att komma dit och att publiken ska känna sig delaktig.

Joyvoice

Joyvoice grundades 2014 av Hanna Rydman i Linköping och i dag finns Joyvoice på ytterligare 130 platser över hela Sverige med tusentals körsångare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.