2016-10-11 06:00

2016-10-11 06:00

Känd flöjtist gästar Musikkåren

DEGERFORS: Ger konsert i Folkets hus

Degerfors Musikkår gör på söndag eftermiddag ett av sina framträdanden för året på hemmaplan och med sig har de den mycket kända flöjtisten Göran Marcusson.

Vid Frösö kyrka av Pettersson-Berger, Concertino av Chamminad, Vallflickans dans av Hugo Alvén är något av det den kände flöjtisten Göran Marcusson framför på söndag i Folkets hus ihop med Degerfors Musikkår.

Marcusson har vunnit flera priser vid internationella tävlingar, bland annat första pris vid National Flute Association Young Artist Competition USA. I Wien belönades han med en handgjord flöjt i kristall för enastående framträdande i James Galways mästarklass.

Han har gästat som soloflöjtist ibland annat Finska radions symfoniorkester, Londons symfoniorkester och Göteborgsoperan och är för närvarande soloflöjtist i GWO, Gothenburg Wind Orchestra.

Han framträder ofta såväl som solist som lärare i mästarklass i Sverige och övriga Europa, USA, Asien, Sydamerika och har gjort många cd-inspelningar.

Under flera år har han med sin hustru Gitte, som är flöjtlärare vid musikgymnasiet i Vänersborg och nyutnämnd professor i flöjt vid musikhögskolan i London, haft uppskattade veckointernatkurser utanför Vänersborg.

Dirigent för musikkåren är Barbara Persson och konferencier är Mikael Carlsson.

Vid Frösö kyrka av Pettersson-Berger, Concertino av Chamminad, Vallflickans dans av Hugo Alvén är något av det den kände flöjtisten Göran Marcusson framför på söndag i Folkets hus ihop med Degerfors Musikkår.

Marcusson har vunnit flera priser vid internationella tävlingar, bland annat första pris vid National Flute Association Young Artist Competition USA. I Wien belönades han med en handgjord flöjt i kristall för enastående framträdande i James Galways mästarklass.

Han har gästat som soloflöjtist ibland annat Finska radions symfoniorkester, Londons symfoniorkester och Göteborgsoperan och är för närvarande soloflöjtist i GWO, Gothenburg Wind Orchestra.

Han framträder ofta såväl som solist som lärare i mästarklass i Sverige och övriga Europa, USA, Asien, Sydamerika och har gjort många cd-inspelningar.

Under flera år har han med sin hustru Gitte, som är flöjtlärare vid musikgymnasiet i Vänersborg och nyutnämnd professor i flöjt vid musikhögskolan i London, haft uppskattade veckointernatkurser utanför Vänersborg.

Dirigent för musikkåren är Barbara Persson och konferencier är Mikael Carlsson.