2016-09-15 07:39

2016-09-15 07:39

Vocation jazzar på Kupolen

KARLSKOGA: Höstsäsongen med Cupol Jazz & Blues Club inleds

Onsdagen den 21 september inleder Cupol Jazz & Blues Club höstsäsongen med gruppen Vocation på Kupolen.

Vocation kommer att bjuda på svängig vokaljazz i Gals & Pals och Manhattan Transfers fotspår. 1999 startade de som ett projekt på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Namnet Vocation betyder kall eller yrke och togs lagom till Svenska Kompositörer Av Populärmusiks, SKAP, 75-årsjubileum 2001.

Många konserter

Många konserter har det blivit under årens lopp, både i Sverige och utomlands. Vocation är en etablerad grupp som medverkar i alla möjliga sammanhang på både jazzklubbar och konserthus. Gruppen har gett ut fyra cd. De har haft konserter tillsammans med bland andra Blue House Jazz Orchestra, HR-Big Band i Frankfurt, Norrbotten Big Band och Söderjyllands Symfoniorkester. Några av de artister de samarbetat med är Al Jarreau, Tony Bennett och Count Basie Orchestra, Svante Thuresson, Louise Hoffsten, Monica Dominique, Claes Jansson, Lill Lindfors och Povel Ramel.

Gruppen

Medlemmar i gruppen är Ulrika Zettersten, Helena Insulander, Josefin Siljeholm, Rolf Pilotti, Jonas Åman och Johan Lundgren. I kompbandet ingår Fredrik Lindborg saxonfon och klarinett, Martin Persson piano, Martin Sjöstedt kontrabas samt Daniel Fredriksson trummor.

Vocation kommer att bjuda på svängig vokaljazz i Gals & Pals och Manhattan Transfers fotspår. 1999 startade de som ett projekt på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Namnet Vocation betyder kall eller yrke och togs lagom till Svenska Kompositörer Av Populärmusiks, SKAP, 75-årsjubileum 2001.

Många konserter

Många konserter har det blivit under årens lopp, både i Sverige och utomlands. Vocation är en etablerad grupp som medverkar i alla möjliga sammanhang på både jazzklubbar och konserthus. Gruppen har gett ut fyra cd. De har haft konserter tillsammans med bland andra Blue House Jazz Orchestra, HR-Big Band i Frankfurt, Norrbotten Big Band och Söderjyllands Symfoniorkester. Några av de artister de samarbetat med är Al Jarreau, Tony Bennett och Count Basie Orchestra, Svante Thuresson, Louise Hoffsten, Monica Dominique, Claes Jansson, Lill Lindfors och Povel Ramel.

Gruppen

Medlemmar i gruppen är Ulrika Zettersten, Helena Insulander, Josefin Siljeholm, Rolf Pilotti, Jonas Åman och Johan Lundgren. I kompbandet ingår Fredrik Lindborg saxonfon och klarinett, Martin Persson piano, Martin Sjöstedt kontrabas samt Daniel Fredriksson trummor.