2016-08-09 10:55

2016-08-09 10:55

Vatten och färg

KARLSKOGA: Akvarellutställning på Galleri Kråkan

Två veckor framåt kan man beskåda akvareller av två konstnärer på Galleri Kråkan.

Det är Antje Pfeffer som är en del av kollektivet som driver gallerian och gästkonstnären Marie Hellsing som ställer ut sina akvareller. Utställningen med namnet ”Watercolor” kommer att pågå 9-21 augusti och båda konstnärerna har ett varsitt rum för sina tavlor att hänga i. När tidningen besöker galleriet, håller Antje på att hänga upp de sista tavlorna i väntan på Marie som för tillfället är på jobbet.

Mörkt tema

Marie och Antje känner varandra sedan innan genom sitt medlemskap i Aqvagruppen.

– Marie gör väldigt fina akvareller, berättar Antje och visar upp dem där färgtemat går i mörkbrunt. Hon har med kor på sina målningar och på några av dem visas silhuetter av vad som skulle kunna vara cowboys.

Äldre verk

I rummet intill har Antje sina akvareller. En av dem visar en skiss av en kvinna.

– Den målade jag för ungefär tio år sedan på en kurs i Kivik som jag var på. Den gjorde jag på 20 minuter och det var ebb vid havet då, så jag kallar den ”Ebb och flod”.

Hennes akvareller som ställs ut har inget gemensamt tema, utan är en kollektion av de som hon målat genom åren. Två tavlor som är med på utställningen är till exempel från slutet av 90-talet som får se dagens ljus först nu.

– Jag tycker att det är tråkigt med utställningar där en jury ska bedöma, för då är ofta en regel att målningen inte får vara mer än två år gammal. Och det kan ju vara en tavla man målat som inte blev som man först tänkt sig, sedan när man tar fram den igen om några år så ser man att den inte blev så illa ändå.

Det är Antje Pfeffer som är en del av kollektivet som driver gallerian och gästkonstnären Marie Hellsing som ställer ut sina akvareller. Utställningen med namnet ”Watercolor” kommer att pågå 9-21 augusti och båda konstnärerna har ett varsitt rum för sina tavlor att hänga i. När tidningen besöker galleriet, håller Antje på att hänga upp de sista tavlorna i väntan på Marie som för tillfället är på jobbet.

Mörkt tema

Marie och Antje känner varandra sedan innan genom sitt medlemskap i Aqvagruppen.

– Marie gör väldigt fina akvareller, berättar Antje och visar upp dem där färgtemat går i mörkbrunt. Hon har med kor på sina målningar och på några av dem visas silhuetter av vad som skulle kunna vara cowboys.

Äldre verk

I rummet intill har Antje sina akvareller. En av dem visar en skiss av en kvinna.

– Den målade jag för ungefär tio år sedan på en kurs i Kivik som jag var på. Den gjorde jag på 20 minuter och det var ebb vid havet då, så jag kallar den ”Ebb och flod”.

Hennes akvareller som ställs ut har inget gemensamt tema, utan är en kollektion av de som hon målat genom åren. Två tavlor som är med på utställningen är till exempel från slutet av 90-talet som får se dagens ljus först nu.

– Jag tycker att det är tråkigt med utställningar där en jury ska bedöma, för då är ofta en regel att målningen inte får vara mer än två år gammal. Och det kan ju vara en tavla man målat som inte blev som man först tänkt sig, sedan när man tar fram den igen om några år så ser man att den inte blev så illa ändå.

  • Sebastian Norling Rauhala