2016-07-14 07:32

2016-07-14 09:26

Country på värmländska med Erika Jonsson

KARLSKOGA: Spelar i Lunnedet på fredag

På fredag kommer det att höras country på värmländska över Lunnedet. Erika Jonsson och hennes band The Bracelets gör då ett turnéstopp och inviger helgen.

Kommer ni ihåg den där tjejen som sjöng ”Det är gôtt att bo i Stockhôlm ibland, men jag längtar allt hem till Värmeland” i ett klipp som alla delade på Facebook för två år sedan?

Det var Kil-bördiga Erika Jonsson som sjöng och spelade låten ”Sången om Värmland” som hon skrivit och skickat som en hälsning från sin nuvarande hemort Stockholm till familjen i Värmland. Efter att hon övertalades att lägga upp den Facebook, så spreds videon som en löpeld. Låten var senare med i en reklam för Karlstad Energi.

Skiva och turné

Nu har Erika hunnit släppa skivan ”Country Crush” på skivbolaget Ninetone Records (som även huserar artister och band som Yohio, The Refreshments och Lillasyster) och turnerat runt om i Sverige. I våras var det dags för en ny turné och Lunnedet på fredag blir nästa stopp för Erika och bandet.

Kommer ni ihåg den där tjejen som sjöng ”Det är gôtt att bo i Stockhôlm ibland, men jag längtar allt hem till Värmeland” i ett klipp som alla delade på Facebook för två år sedan?

Det var Kil-bördiga Erika Jonsson som sjöng och spelade låten ”Sången om Värmland” som hon skrivit och skickat som en hälsning från sin nuvarande hemort Stockholm till familjen i Värmland. Efter att hon övertalades att lägga upp den Facebook, så spreds videon som en löpeld. Låten var senare med i en reklam för Karlstad Energi.

Skiva och turné

Nu har Erika hunnit släppa skivan ”Country Crush” på skivbolaget Ninetone Records (som även huserar artister och band som Yohio, The Refreshments och Lillasyster) och turnerat runt om i Sverige. I våras var det dags för en ny turné och Lunnedet på fredag blir nästa stopp för Erika och bandet.

  • Sebastian Norling Rauhala