2016-06-01 22:26

2016-06-01 22:27

Rising Stars show fick Nobelhallen att koka

KARLSKOGA: Boris René dök upp som hemlig gästartist

Show. På den sommarvarma onsdagskvällen var det dags för Kulturskolans stora vårföreställning Rising Stars. Årets tema var cirkus, något som inte gick att ta miste på.

Den som kan sin Karlskogahistoria vet att cirkustemat inte är särskilt långsökt, eftersom en stor cirkus huserade här under några decennier i mitten av 1900-talet. Cirkusdirektör var Baptista Mijares-Schreiber, och hon var faktiskt med som konferencier under showen i Nobelhallen, men då spelad av Elin Ahlström som är lärare på Kulturskolan.

Föreställningen inleddes med en cirkusmarsch, där deltagarna tågade in till scenen, som likt en cirkusmanege var placerad mitt i rinken. Därefter följde ett pärlband av nummer med olika karaktär och innehåll, men med det gemensamt att de alla hade med cirkus att göra.

Cirkushästar

I ett nummer hade några elever klätt ut sig till cirkushästar, i ett annat dansade clowner modern dans och i ytterligare ett sjöng Baptista Mijares-Schreiber om cirkuslivet och hade då en hel läktare med skolelever som körade.

Numren varvades med bildspel på mediakuben som hänger i taket på Nobelhallen. Där visades bland annat bildelevernas cirkusteckningar och berättelser om Baptista Mijares-Schreiber och hennes liv.

Stipendier

Det delades även ut stipendier. Emperilådans stipendier gick till Amanda Holmberg, Valentin Weiner, Samuel Hellqvist, William Nilsson och Antorn Bergman. Anna-Karin Prytz minnesstipendium gick till Sebastian Duvéng.

Var imponerad

När showen var slut och Baptista precis skulle tacka för sig kom en trollkarl i form av Olle Söderberg inspringande med en stor kista på en vagn. Upp ur kistan kom kvällens hemliga gästartist Boris René, som till publikens förtjusning framförde sin melodifestivalhit Put your love on me. Han var imponerad av Kulturskolans arrangemang.

– Ni har verkligen levererat! När jag fick frågan om jag ville vara med tänkte jag att det blir väl kul, men det här var över förväntan, sa han efter showen.

Ett gott betyg åt Kulturskolan och dess elever.

Den som kan sin Karlskogahistoria vet att cirkustemat inte är särskilt långsökt, eftersom en stor cirkus huserade här under några decennier i mitten av 1900-talet. Cirkusdirektör var Baptista Mijares-Schreiber, och hon var faktiskt med som konferencier under showen i Nobelhallen, men då spelad av Elin Ahlström som är lärare på Kulturskolan.

Föreställningen inleddes med en cirkusmarsch, där deltagarna tågade in till scenen, som likt en cirkusmanege var placerad mitt i rinken. Därefter följde ett pärlband av nummer med olika karaktär och innehåll, men med det gemensamt att de alla hade med cirkus att göra.

Cirkushästar

I ett nummer hade några elever klätt ut sig till cirkushästar, i ett annat dansade clowner modern dans och i ytterligare ett sjöng Baptista Mijares-Schreiber om cirkuslivet och hade då en hel läktare med skolelever som körade.

Numren varvades med bildspel på mediakuben som hänger i taket på Nobelhallen. Där visades bland annat bildelevernas cirkusteckningar och berättelser om Baptista Mijares-Schreiber och hennes liv.

Stipendier

Det delades även ut stipendier. Emperilådans stipendier gick till Amanda Holmberg, Valentin Weiner, Samuel Hellqvist, William Nilsson och Antorn Bergman. Anna-Karin Prytz minnesstipendium gick till Sebastian Duvéng.

Var imponerad

När showen var slut och Baptista precis skulle tacka för sig kom en trollkarl i form av Olle Söderberg inspringande med en stor kista på en vagn. Upp ur kistan kom kvällens hemliga gästartist Boris René, som till publikens förtjusning framförde sin melodifestivalhit Put your love on me. Han var imponerad av Kulturskolans arrangemang.

– Ni har verkligen levererat! När jag fick frågan om jag ville vara med tänkte jag att det blir väl kul, men det här var över förväntan, sa han efter showen.

Ett gott betyg åt Kulturskolan och dess elever.