2016-04-15 14:45

2016-04-15 14:45

Högtryck av Göran Persson

KONST: Representerad på Teckningstriennalen i Landskrona och Xylons samlingsutställning i Stockholm

Göran Persson är representerad på två stora samlingsutställningar. Den ena, Svart på Vitt, kan ses i Landskrona konsthall och har vernissage i dag medan den andra 30 x 30 finns hos Galleri Helle Knudsen med vernissage torsdag 21 april.

Svart på Vitt är i dag Sveriges äldsta, största och återkommande rikstäckande jurybedömda teckningsutställning. Den första Teckningstriennalen arrangerades 1971 i Landskrona och det här är 16:e upplagan.

Juryn, konstkritikern Thomas Kjellgren, konstnär Inga Björstedt och art director Per Rossling, skulle bedöma 475 verk av 163 konstnärer och när arbetet var klart återstod 119 verk av 47 konstnärer.

En av dem är Göran Persson från Karlskoga. Han visar tre svartvita träsnitt och har varit med förr.

– Men då, för sex år sedan, kunde jag inte åka ned men det ska jag göra den här gången. Fast inte till vernissagen, det hinner jag inte, säger Göran Persson och berättar att Landskrona konsthall är en sevärdhet i sig.

Göran Persson är inte ensam från Örebro län, även Lars och Ingela Agger från Östansjö, som nyligen ställde ut i Karlskoga konsthall, Josie Ahlström och Lotta Lindblom, båda från Örebro, är representerade. Svart på Vitt pågår till 5 juni.

Utställningen på Galleri Helle Knudsen i Stockholm är en samlingsutställning med 38 konstnärer från föreningen Xylon. Temat är storleken, 30 gånger 30 centimeter, och Göran Persson visar två högtryck på plexiglas. Även Kersti Söderström Ergon med rötter i Karlskoga är representerad. Utställningen pågår till 14 maj.

Svart på Vitt är i dag Sveriges äldsta, största och återkommande rikstäckande jurybedömda teckningsutställning. Den första Teckningstriennalen arrangerades 1971 i Landskrona och det här är 16:e upplagan.

Juryn, konstkritikern Thomas Kjellgren, konstnär Inga Björstedt och art director Per Rossling, skulle bedöma 475 verk av 163 konstnärer och när arbetet var klart återstod 119 verk av 47 konstnärer.

En av dem är Göran Persson från Karlskoga. Han visar tre svartvita träsnitt och har varit med förr.

– Men då, för sex år sedan, kunde jag inte åka ned men det ska jag göra den här gången. Fast inte till vernissagen, det hinner jag inte, säger Göran Persson och berättar att Landskrona konsthall är en sevärdhet i sig.

Göran Persson är inte ensam från Örebro län, även Lars och Ingela Agger från Östansjö, som nyligen ställde ut i Karlskoga konsthall, Josie Ahlström och Lotta Lindblom, båda från Örebro, är representerade. Svart på Vitt pågår till 5 juni.

Utställningen på Galleri Helle Knudsen i Stockholm är en samlingsutställning med 38 konstnärer från föreningen Xylon. Temat är storleken, 30 gånger 30 centimeter, och Göran Persson visar två högtryck på plexiglas. Även Kersti Söderström Ergon med rötter i Karlskoga är representerad. Utställningen pågår till 14 maj.