2016-04-11 16:26

2016-04-11 16:26

Shirley Clamp solist i nyrenoverad kyrka

MUSIK: Sånger för livet till Karlskoga i höst

Läkarmissionens stora körprojekt Sånger för livet byter kostym. Tidigare har runt 3 000 körsångare fyllt Globen men i år blir det sju mindre konserter. En av dem hålls i Karlskoga kyrka söndag 9 oktober.

– Årets gäst är Shirley Clamp som tillsammans med musiker och en stor kör ger konsert, säger Helena Friman, kyrkomusiker i Karlskoga församling, och räknar med att det blir upp mot 180 personer i kören.

– De som vill vara med i kören anmäler sig direkt till Sånger för livet/Läkarmissionen och det är först till kvarn som gäller, fortsätter Helena Friman och avslöjar att det redan har börjat fyllas på med anmälningar.

– Men flera körer från Karlskoga, bland annat från församlingen, är redan anmälda, tillägger hon

Det är den 18:e säsongen som Läkarmissionen genomför körprojektet Sånger för livet där Mats Backlund leder körerna och Shirley Clamp är affischnamn.

Anna Olofsson från Läkarmissionen berättar att Sånger för livet turnerar i Sverige för att inspirera nya Skyddsänglar och med det avses människor som stödjer Läkarmissionens viktiga arbete att förändra framtiden för föräldralösa barn världen över.

– Både Mats Backlund och Shirley Clamp har varit på plats i olika delar av Afrika och med egna ögon bevittnat Läkarmissionens Skyddsängelarbete och kommer att dela med sig av sina oförglömliga upplevelser, tillägger Anna Olofsson.

Den första Sånger för livet-konserten hölls i mars och sen dröjer det till 3 september innan nästa och då är det St. Johannes kyrka i Malmö som besöks. Tranås kyrka, Oscar Fredriks kyrka i Göteborg, Unnaryds kyrka i Småland och Lima kyrka i Dalarna kommer före den avslutande konserten i Karlskoga kyrka söndag 9 oktober.

– Om man vill vara med och öva med en kör i Karlskoga inför konserten så kommer det att finnas tillfälle att vara med på övningar i Söderkyrkan under hösten, säger Helena Friman som är kontaktperson.

– Årets gäst är Shirley Clamp som tillsammans med musiker och en stor kör ger konsert, säger Helena Friman, kyrkomusiker i Karlskoga församling, och räknar med att det blir upp mot 180 personer i kören.

– De som vill vara med i kören anmäler sig direkt till Sånger för livet/Läkarmissionen och det är först till kvarn som gäller, fortsätter Helena Friman och avslöjar att det redan har börjat fyllas på med anmälningar.

– Men flera körer från Karlskoga, bland annat från församlingen, är redan anmälda, tillägger hon

Det är den 18:e säsongen som Läkarmissionen genomför körprojektet Sånger för livet där Mats Backlund leder körerna och Shirley Clamp är affischnamn.

Anna Olofsson från Läkarmissionen berättar att Sånger för livet turnerar i Sverige för att inspirera nya Skyddsänglar och med det avses människor som stödjer Läkarmissionens viktiga arbete att förändra framtiden för föräldralösa barn världen över.

– Både Mats Backlund och Shirley Clamp har varit på plats i olika delar av Afrika och med egna ögon bevittnat Läkarmissionens Skyddsängelarbete och kommer att dela med sig av sina oförglömliga upplevelser, tillägger Anna Olofsson.

Den första Sånger för livet-konserten hölls i mars och sen dröjer det till 3 september innan nästa och då är det St. Johannes kyrka i Malmö som besöks. Tranås kyrka, Oscar Fredriks kyrka i Göteborg, Unnaryds kyrka i Småland och Lima kyrka i Dalarna kommer före den avslutande konserten i Karlskoga kyrka söndag 9 oktober.

– Om man vill vara med och öva med en kör i Karlskoga inför konserten så kommer det att finnas tillfälle att vara med på övningar i Söderkyrkan under hösten, säger Helena Friman som är kontaktperson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.