2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

Brett åldersspann och foto väl representerat

KONST: 52 antogs till Vårsalongen

Antagningen till Vårsalongen är klar och listan på utställare består av 52 namn. Några är väl kända eftersom de återkommer år efter år, andra är nyare. Det verkar också som om fotografi blir relativt väl representerat.

Astri Johansson, Birgit Månsbacka, Ulla Sundström, Eira Atterfors och Stig Bengtsson har alla med mer eller mindre bred marginal passerat 80-strecket men arbetar oförtrutet vidare. Till de yngre hör Emma Iwald-Bäckman och Nathalie Ericson, båda har för inte länge sedan ställt ut i Galleri Kråkan och kan nu glädjas åt att ha antagits till Vårsalongen.

Emma Iwald-Bäckman och Nathalie Ericson arbetar med foto som bas och till fotograferna hör också Per Toresson, Hans Johansson och Mats Hallgren. Hans Johansson kom glädjestrålande ut från inlämningen och berättade att han gjort vad han kallade en fuling. Han lämnade nämligen in samma bilder som refuserades i fjol och fick nu se dem antagna.

Mats Hallgren har, till skillnad från exempelvis Emma Iwald-Bäckman och Nathalie Ericson, en lång karriär som fotograf bakom sig. Han gick i slutet av 1960-talet på den legendariske Christer Strömholms fotoskola och efter Konstfack öppnade han i mitten av 1970-talet egen studio i Stockholm. Mats Hallgren flyttade efter studenten 1966 från Karlskoga men har på senare år återvänt för att lämna in på Vårsalongen. Trots att han första året blev totalrefuserad har han därefter varit representerad ett par, tre år på raken.

Här kommer namnen på alla som antogs:

Solveig Norhult, Lena Gustavsson, Barbro Sträng, Gertrud Samén, Johnny Nilsson, Anneli Purakasmäki, Sinikka Holma, Gunbritt Ekbäck, Gunilla Gustavsson, Helén Ljungberg, Ann-Katrin Karlsson, Angela Johansson, Birgitta Israelsson, Sören Larsson, Marie Hellsing, Rolf Birgersson, Ebbe Skoglund, Stig Bengtsson, Saide Jonsson, Annica Hägglund, Lena Lundqvist, Christer Norrström, Göran Thunfelt, Marianne Thelander, Sophie Willers, Birgitta Björk, Kerstin Hugelius, Kajsa Nord, Eira Atterfors, Mats Hallgren, Lina Sandell, Christina Holm, Per Toresson, Anette Haglund, Marie Johansson Gadde, Nathalie Ericson, Susanne Ericson, Bengt Wetterberg, Miriam Elofsson, Hans Johansson, Astrid Lindgren, Nina Henriët, Emma Iwald-Bäckman, Annika Eriksson, Lilian Roos, Astri Johansson, Birgit Månsbacka, Mona Engelbrektsson, Ulla Sundström, Annica Fredriksson, Ulrika Karinsdotter och Sivert Björk passerade juryns, konstnär Marie Falksten från Göteborg, öga.

Sen tillkommer årets hedersutställare Marianne Enquist.

Vårsalongen har vernissage lördag 19 mars.

Astri Johansson, Birgit Månsbacka, Ulla Sundström, Eira Atterfors och Stig Bengtsson har alla med mer eller mindre bred marginal passerat 80-strecket men arbetar oförtrutet vidare. Till de yngre hör Emma Iwald-Bäckman och Nathalie Ericson, båda har för inte länge sedan ställt ut i Galleri Kråkan och kan nu glädjas åt att ha antagits till Vårsalongen.

Emma Iwald-Bäckman och Nathalie Ericson arbetar med foto som bas och till fotograferna hör också Per Toresson, Hans Johansson och Mats Hallgren. Hans Johansson kom glädjestrålande ut från inlämningen och berättade att han gjort vad han kallade en fuling. Han lämnade nämligen in samma bilder som refuserades i fjol och fick nu se dem antagna.

Mats Hallgren har, till skillnad från exempelvis Emma Iwald-Bäckman och Nathalie Ericson, en lång karriär som fotograf bakom sig. Han gick i slutet av 1960-talet på den legendariske Christer Strömholms fotoskola och efter Konstfack öppnade han i mitten av 1970-talet egen studio i Stockholm. Mats Hallgren flyttade efter studenten 1966 från Karlskoga men har på senare år återvänt för att lämna in på Vårsalongen. Trots att han första året blev totalrefuserad har han därefter varit representerad ett par, tre år på raken.

Här kommer namnen på alla som antogs:

Solveig Norhult, Lena Gustavsson, Barbro Sträng, Gertrud Samén, Johnny Nilsson, Anneli Purakasmäki, Sinikka Holma, Gunbritt Ekbäck, Gunilla Gustavsson, Helén Ljungberg, Ann-Katrin Karlsson, Angela Johansson, Birgitta Israelsson, Sören Larsson, Marie Hellsing, Rolf Birgersson, Ebbe Skoglund, Stig Bengtsson, Saide Jonsson, Annica Hägglund, Lena Lundqvist, Christer Norrström, Göran Thunfelt, Marianne Thelander, Sophie Willers, Birgitta Björk, Kerstin Hugelius, Kajsa Nord, Eira Atterfors, Mats Hallgren, Lina Sandell, Christina Holm, Per Toresson, Anette Haglund, Marie Johansson Gadde, Nathalie Ericson, Susanne Ericson, Bengt Wetterberg, Miriam Elofsson, Hans Johansson, Astrid Lindgren, Nina Henriët, Emma Iwald-Bäckman, Annika Eriksson, Lilian Roos, Astri Johansson, Birgit Månsbacka, Mona Engelbrektsson, Ulla Sundström, Annica Fredriksson, Ulrika Karinsdotter och Sivert Björk passerade juryns, konstnär Marie Falksten från Göteborg, öga.

Sen tillkommer årets hedersutställare Marianne Enquist.

Vårsalongen har vernissage lördag 19 mars.